Клизна врата у зиду: уградња властитим рукама, механизам за паралелно помицање платна

клизна врата имају многе предности које су недостају многи други пројекти плуг тип. Произвођачи тврде да је клизна собна врата вредан не само као декоративни елемент, али и веома функционалан. Па, испитати карактеристике као што су врата на позитивној страни и негативни.

одређена операција

Па, почнимо са добром:

клизна врата су веома компактна. По имену јасно је да је принцип отварања разликује од конвенционалних врата. Ово штеди простор, повећање корисне површине. Поред тога, визуелно проширује простор, што је посебно важно за мале станове, где сваки метар тачака.

Овај пројекат је одлична алтернатива када постоји потреба да се покупи врата за нестандардне отвора, што је прилично проблематично. Мноштво дизајна вам омогућава да изаберете тачан модел врата која најбоље одговара хармонично у унутрашњост.

Употреба модерног клизне процеса механизам кретања крило врата је готово нечујно. Лифетиме, који може да послужи за клизна врата, зависи од квалитета и поузданости одабране механизма.

Такви врата - одлично за особе са инвалидитетом. Они у великој мери поједноставити живот особама са инвалидитетом. Направи сличан дизајн сами можете. Можете чак и да само рециклира стари врата, дисање исто у свом новом животу.

не, наравноисто, и без лошег:

Касније се врата могу заглавити приликом кретања. Процес постављања оваквог дизајна је прилично компликован. У случају уградње "оловке за врата", потребно је извршити демонтажу дијела зида за распоред конструкције.

Недовољно затегнутост врата на прорезу не обезбеђује довољну звучну и топлотну изолацију просторије. Да би се ови параметри побољшали, потребно је причврстити додатне компоненте заптивача. Ако су клизна врата израђена од пластике или стакла, тешко је ставити браву.

Након дужег рада, машина се може једноставно истрошити, што захтијева поправку или замјену покретних дијелова. Укупни животни век конструкција за смицање је много мањи него на вратима тенде. Цена модела клизних врата је прилично висока, што смањује круг продаје, што доводи до губитка потенцијалних купаца.

разноврсност дизајна

Врата покретног типа могу бити произведена од многих материјала, као што су:

  • Природно дрво - бор, јоха, јасен, храст, јавор, буква итд.
  • Пластика - производ има веома малу тежину, могуће је покупити текстуру и боју платна имитацијом природног дрвета;
  • Стакло - опције за кориштење стакла могу бити неколико, али најпопуларније је још увијек транспарентна верзија, мат, обојена или витраж;
  • Економска опција - паралелна клизна врата могу бити израђена од буџетских материјала, а његова површина ће битипрекривен фурниром, иверицом, итд.

Конструкција која улази у зид сматра се најпопуларнијом и најприкладнијом врстом података о вратима, али не и једина. Размотримо све врсте детаља:

"Цоупе" је конструкција која се састоји од 1 или 2 платна, који се крећу дуж водича. Оквир око врата, по правилу, чини исти материјал и боју као и главно платно.

"Казна" - разликује се од варијанте "преграда" чињеницом да су ролетне постављене на затварање у посебној касети, што је својеврсно прикривање дизајна. Свака је постављена клизна врата, и прецизније - његова платна, треба имати своју нишу за кретање у зиду. Али намјештај можете ставити близу зида, јер то не омета кретање врата.

Преграде - овај дизајн дјелује као нека врста сепаратора просторног простора - подјела просторије на функционалне површине. Упутства у овом случају су постављена на плафон.

Клизна врата окретне плоче имају посебан телескопски механизам, који омогућава отварање у било којем смјеру и кретање дуж рупе.

Квалитет - цена - изводљивост

Паралелно-клизна врата доброг квалитета су прилично скупа. Зависно од материјала који се користе, врата могу трајати јако дуго, задржавајући свој оригинални изглед. Трошак се формира и узимајући у обзир инсталиране елементе прибора, који су њихов произвођач.

Наравно, страни модели сличних врата сувеома је скупа, али има одличан квалитет и потпуну усклађеност са техничким процесима током њихове производње. Ово, заузврат, служи као поуздана гаранција квалитета.

Дуст Фигхтинг

Главни недостатак искориштавања животних услова таквих врата је накупљање прашине, која пада не само на крило врата, већ иу дубину фалсхтена. Стизање и брисање влажном крпом прашине је практично немогуће. Са значајном акумулацијом контаминације, једини излаз је растављање дела конструкције са накнадним повратком свих његових елемената на почетне положаје.

Осим тога, оставити прашину немогуће. На крају крајева, многи људи имају алергијску реакцију на њу.

Шта ће се десити ако се оловка за врата разбије?

Накнадно, чак и врло квалитетан модел клизних врата може постати неупотребљив, што захтијева хитну поправку. Пошто су врата опремљена свим врстама механизама и прикључака, као и сложеним системом лажних зидова, морат ће се подузети слиједећи кораци:

  • Паковање или темељно покривање свих намештаја у просторији и њихово одношење на довољну удаљеност од зида гдје су врата постављена;
  • Ако је претходно направљен зглобни строп, боље га је и уклонити;
  • Подне облоге су такође у зони ризика, тако да се оне морају привремено раставити;
  • Део лажног зида мораће бити растављен.

Као што можете видјети, морају постојати прилично комплициране поправне мјере, а не бити професионални градитељ, потражити помоћ квалифицираногспецијалисти. Они ће подузети све потребне радове у кратком времену, а механизам ваших клизних врата ће функционирати врло брзо и квалитативно.

Како инсталирати

Клизна врата су прилично реална за самосталну уградњу, без укључивања вањских сила. По правилу, приликом добијања сличног дизајна, продавац обавезно даје детаљну упуту за монтажу. Пратећи све описане препоруке, можете направити властите руке уградњом клизних врата.

Прије свега, прилагођава се према датој величини смјернице. Поред зида потребно је осигурати дрвену греду, која ће се касније причврстити водилицама. Скупо је фиксирати сноп константном хоризонталном провјером, што се може урадити помоћу нивоа. Простор изнад нивоа пода треба да буде најмање 10-15 мм.

За фиксирање водилице потребно је користити углове. Иако је сасвим могуће да се монтира директно на површину зида без додатних заштитних елемената. У међувремену, припремамо клизна врата, причвршћујемо на вратно крило све потребне елементе - ваљке, ручку и браву, итд.

Затим причврстимо крпу на водилицу. Довољно је покренути ваљке у жљебовима, монтираним директно на крпу врата. Врата су постављена и остављена само да би се фиксирала. Да бисте то урадили, неколико пута отворите и затворите платно да бисте се оријентисали, на којој удаљености се завршава путања кретања врата.

Приближно на исти начин могу бити фиксна и паралелно-клизна врата, будући да је принцип рада конструкцијапрактично иста.