Клизна врата у кухињу: хармоника, клатно, одјељак, кутија за оловке, фотографија у унутрашњости

Приликом одабира крила врата за одвајање кухиње од другог дијела куће или стана, главни захтјеви који се примјењују на нацрте су добри показатељи платна за апсорпцију буке и неиспоручивање страних мириса. Али, упркос чињеници да клизна врата у кухињи по степену звучне изолације могу донекле да инфериорни у односу на уобичајене широке структуре, они такође имају много предности.

предности структура

Главна предност клизних врата приликом уградње у кухињски отвор је значајан простор за уштеду. Ово је прилично актуелно, с обзиром на чињеницу да у већини станова кухиња и приступ њој имају релативно мале димензије.

Поред тога, постоји и читав низ мотивационих разлога за постављање клизних врата у кухињу, међу којима се може разликовати:

  • могућност комбиновања више просторија стана или куће у један заједнички простор са могућношћу зонирања затварањем клизне тканине;
  • апартмански студији зонирања;
  • Нема потребе за издвајањем простора за отварање крила врата;
  • Механичке компоненте које узрокују кретање тканине, имају довољну чврстоћу и отпорност на хабање, без потребе за посебном пажњом;
  • Платнена структура клизних врата може се израђивати користећи различите материјале и имати практично свако рјешење боје.

За уградњу клизних врата у кухињи могу се користити сви типови дизајна из постојећих. Врло често ограде кухињуспроводи се уз помоћ:

  • Комплети који се користе у клизним кабинетима;
  • Повер пинови са причвршћивачима у горњој водилици;
  • Електричне махуне са причврсним елементима у доњој експресивној осовини;
  • Клизни систем по типу "кутије за оловку";
  • Клизни систем "хармоника".

организационе варијанте

У апартманима-студијима, често се стварају површине клизних зидова, умјесто употребе браве за врата. Покретно платно може имати дизајн било које сложености: од чврсте конструкције с оквиром погодним за постављање ормара, до танких преграда намијењених за додјелу тематских зона.Ако такво рјешење за кухињски пролаз може постати мјесто за одмор с елементима унутрашњости који се налазе у њему и разне кућне апарате.

Имплементација ове верзије клизних врата у кухињу је прилично једноставна. Преносиви делови су засновани на снажним скривеним механизмима точка. Горњи дио конструкције је опремљен потпорним механизмима који се крећу дуж водилице.

Захваљујући елементу за вођење осигурано је кретање и стезање конструкције према поду. Овај дизајн је један од најједноставнијих инжењерских рјешења која захтијевају минимум компонентних дијелова, али у исто вријеме имају висок ступањ поузданости и једноставности регулације.

Футрола за врата-оловка

Дизајн оловке за врата може се уградити у станове уз присуство широког кухињског пролаза без простора. За ово, заУз помоћ сувог зида направљена је шупља преграда са отвором са стране. Ова имитација зида заузима одређени дио рупе. Крило за врата на отвору улази у преграду на сувом зиду, скривајући се тако унутра. Овај дизајн има веома уредан изглед и веома је практичан за употребу.

Када се ојачава преграда са енергетским елементима, може се додатно користити као потпорни зид за уградњу кухињских полица или ормара. То омогућава удобан систем врата и истовремено ствара додатни простор за монтажу на зид.

Да би се створила већа површина корисног простора, треба да се постави дизајн са једним крилом врата. Међутим, по жељи, можете скупљати клизна врата у кухињу, која се састоји од два платна. У ту сврху постављене су двије шупље преграде од гипсаних плоча, које се налазе на обје стране пролаза.

купе

Ово решење је веома популарно када клизна врата у кухињи користе механизме који се користе у ормарима. Платно врата има стандардни изглед. За ефикасно постављање намештаја у кухињи, који се налази близу зидова и налази се на страни улаза и ради стварања максималног слободног простора, користи се систем са два платна.

Водилица у облику шине налази се изнад врата. Сам дизајн врата је тако постављен у висећем положају. По жељи, инсталација може бити нижаводич. Својим присуством, главно оптерећење пада на доњу шину и под испод њега.

Међутим, упркос чињеници да дизајн са два супротно постављена вођица повећава поузданост читавог механизма клизних врата у кухињи, у већини случајева је боље да се рукује само горњом шином. То је због значајних неугодности које настају током рада. Присутност доњих трачница ствара праг, а отвори за помицање ваљкастог механизма брзо се затварају, што погоршава клизач колица и доводи до чињенице да се врата могу заглавити.

У случају немогућности употребе горње водилице, као главни носач напајања, монтиран на дну шине, изрезати у дубину пода. Са таквим начином инсталације не појављује се опипљив праг.

Мобилна партиција

Такав систем је врста система купе-врата. У затвореном положају, тканина потпуно покрива цео пролаз. У процесу отварања, креће се у страну. Врло често, умјесто обичног материјала, као врата за такав систем користи се прозирно или матирано стакло. Када се користи транспарентно стакло у отвореном положају, тканина не нарушава изглед зидова.

Поред тога, постоје апсолутно сва декоративна решења која се користе у платнима клизних кухињских врата. Такође је могуће користити маскирну декорацију. Његов изглед је сличан зидовима, што омогућава да се у затвореном положају створи осећај чврстог зида. КадаКлизна врата са сличним декорима који се користе за кухињу, налазе се у отвореном положају, спајају се са зидом на који се спајају, што изгледа прилично необично у стварности и на фотографији.

Предност таквог платна је одсуство додатног дизајна рупе. Довољна мера ће бити малтерисање кутије.

Сустав оловке или купе може бити уређен у техно стилу. Главна особина која разликује употребу овакве стилизације је употреба масивних дијелова с премазом боје челика или хрома. Стакло, које се користи као платно, не подлеже никаквом посебном дизајну. Дозвољен је само матирање платна.

хармоника врата

Модерни модели склопивих врата израђују се помоћу материјала од МДФ-а. Могућа употреба стаклених уметака. Широк спектар боја увелико поједностављује избор уградње у главни унутрашњи дизајн кухиње.

У затвореном положају, упркос прилично великом броју платна и спојева, врата су у стању да ефикасно обављају функције звучне изолације, као и заштиту од пропуха и продора страних мириса изван својих граница. У отвореном положају производ заузима мало простора.

клатно

Такав систем конструкције врата може се користити у присуству пролаза у кухињу типа коридора. Клизна врата ове врсте, која су уграђена за кухињу, имају оригинални одличан пиринач. Крпица за врата, хвалаВаљкасти ваљак, причвршћен на горњу водилицу, не само да се може кретати у оба смјера у односу на улазну кутију, већ и ротирати за 360 ступњева око своје оси.

Према томе, ако је потребно, платно се може причврстити на зид пролаза. Само један лист се може користити у таквом систему. Уз његову помоћ, дизајн кухињског простора може бити уређен у апсолутно сваком стилу. Врата сама могу имати било које боје и текстуру, јер је главни елемент овог дизајна ваљкасти механизам.

Дакле, избор клизних врата у кухињу може бити из разних опција. Главна ствар - је покупити одговарајући дизајн за свој стан или кућу, не заборављајући на усклађеност дизајна простора.