Клинкер плочица (106 фотографија): шта је то, бела превлака за унутрашњу декорацију, величина клинкера

Човјечанство је у сваком тренутку настојало створити универзални завршни материјал који се може користити унутар зграде и извана како би се задовољили одређени захтјеви, као што су трајност, трајност и отпорност на влагу. Један од ових материјала за завршну обраду се сматра плочицом клинкера.


Шта је ово?

Клинкер плочица - грађевински материјал од глине од шкриљца. Производња се врши коришћењем технологије екструзије. Захваљујући овој технологији, производ је јак, издржљив и отпоран на мраз. Будући да је производ израђен од еколошки прихватљивог грађевинског материјала, погодан је за спољну и унутрашњу обраду. Осим облагања базена и степеница, клинкер може уљепшати фасаде приватних кућа и опћинских зграда, које се користе као поплочане плоче.

По први пут, овај метод производње грађевинског материјала је тестиран у Холандији прије отприлике двије стотине година. Пре него што су произвођачи имали задатак да направе јефтин производ, снага прелази природни камен. Ова земља је морала да увози камен, што је значајно повећало трошкове завршних радова.


Глина сировина је печена у пећи на високој температури. Умјетна плочица задовољава захтјеве и овласти и потрошаче. Након тога, компанија је почела да производи не само плочице, већ и цигле од клинкера. До сада, у европским земљама, овај грађевински материјал се користи за прераду и градске зграде, иприватна имања

Текстура клинкер плочице испод цигле је погодна за облагање сеоских викендица.


Није никоме тајна да је у овом тренутку цигла скупа, тако да је дом често редуциран од пјенастог бетона. Али употребом клинкера, можете модификовати фасаду куће, јер је практично немогуће разликовати са стране цигле од имитације.

карактеристике производње

Савремена производња клинкер плочица састоји се у примени не само високе температуре (досеже индекс од 1200-1400 степени), већ и индустријске преса. Као сировина стоји ватростална глина са веома еластичним својствима. Употреба пластификатора и више умјетних пигмената је строго забрањена.

Надаље, техничке спецификације производних погона допуштају употребу карбоната и соли. Да би се додала плочица клинкера побољшаних квалитета, додају се и оксиди метала и поломљени фаиенце. Захваљујући њима, завршни материјал може имати одређену боју.

Поред тога, употреба шамота може повећати густину материјала за завршну обраду и смањити порозност.


Пре наношења калупа, компоненте се прво додају. У зависности од обима производње, ручног или аутоматског дозирања. Паљење се врши након прешања, траје више од 48 сати, због чега грађевински материјал постаје отпоран на хабање, са савршено равном површином.

Додавањем компоненти отпорних на мраз, постиже се зимска отпорност на клинкер.


Предности и недостаци

Клинкер се одликује ниским упијањем воде, а ова предност омогућава употребу грађевинског материјала, не само у просторијама са високом влажношћу, већ и споља. Добри показатељи заштите од смрзавања штите производ од оштећења у зимској сезони.

Осим тога, клинкер плочице су издржљиве, издржљиве, отпорне на хемијска средства и температурне промјене. Пример је древни врч и ваза направљена од спаљене глине. Неки примерци су преживели у одличном стању до данас. Упркос отпорности на хабање, чак иу случају гребања, њихова површина неће бити приметна због тонске хомогености клинкера.

Декоративне карактеристике клинкер плочице омогућавају да се затворе у просторије изведене у различитим стилским правцима. Грађевински материјал може бити остакљен, груб и необрађен.


Клинкер практично не оптерећује темељ, а из тога слиједи да зграда, у чијој обради је кориштен овај грађевински материјал, за вријеме рада неће пасти с додатног оптерећења. Неки рестауратори и уопште посебно користе клинкер плочице за облагање старих зграда.

Чудна особина клинкера је способност производа да током његовог рада ојача и стабилизује, другим ријечима, за 50-60 година грађевински материјал ће бити јачи и јачи.

Као што је раније поменуто, у фази производње можете опонашати и циглу и природни камен. Због тога можете значајноуштедите на третирању земљишне парцеле.И можете да уштедите не само новац, већ и време које се може потрошити на овај посао.

Још један плус, наравно, је стабилност производа на калуп, гљивице, ултравиолетно зрачење, микроорганизме, штеточине и на ватру. Поседује материјал и добру топлотну изолацију, звучну изолацију. Није неопходно посебно водити рачуна о томе, довољно је да се повремено обрише влажном крпом, у случајевима када се користи за кућну хемију.

Лако се може претпоставити да ће се користи морати исплатити - то ће бити велики недостатак. Треба имати на уму да је при монтажи неприхватљиво користити јефтине мјешавине љепила, утрљавање и отопине. То може негативно да утиче на радни век.Било који скуп производ који се покушава варати није изузетак и клинкер плочица. Запамтите, ако користите јефтин аналогни, онда са великом вероватноћом, он неће бити употребљив за спољашњу употребу.

Приликом полагања клинкера у затвореном простору, треба имати на уму да овај материјал, чак и љети, остаје хладан, па је потребно унапријед водити рачуна о загријавању пода. У ту сврху систем грејања ће се савршено уклопити.

Нажалост, ако је било која плочица неупотребљива, тешко ће се покупити сличан дућан, тако да увијек морате купити грађевински материјал с малим залихама.специес

Технологија производње је екструдирана и произведена методомпритиском Осим тога, клинкер плочице могу бити глазиране и неглазиране. Друга варијанта је чешћа, за производњу се користи само глина. Грађевински материјал долази из природне боје, која зависи само од степена глине и комбинације.

Ако се угаљ додаје у глину током производне фазе, производ се испоставља тамном бојом, а када се комбинира са угљеном, глином и пјешчењем, добијају се не само различити узорци, већ и грубе површине.

Природна светлост и прелијевање боје постижу се променом нивоа топлоте. Поред тога, боја производа утиче на њену локацију у пећи. То управо доводи до чињенице да се у једној серији може разликовати материјал у боји.

Глазирана плочица, названа у људима остакљена или смалтированнои, такођер произведена у једном пала. Испоставило се да је производ прекривен залеђивањем. Наноси се у једном или у два слоја, али глазура не сме бити дебља од 2-2,5 мм. Након печења, декоративни слој је чврсто причвршћен на подлогу.


Биљке које производе клинкер, које одговарају пет класа снаге. За унутрашње уређење градских станова и сеоских кућа купују се производи од разреда 1 до 3. Друга класа је погодна за спаваће собе, трећа - за дечије собе, канцеларије, купатила, ходнике и трпезарије.

Отпорност на хабање клинкера 4 класе погодна је за комерцијална предузећа. Уз њу можете направити вртне стазе на дворишту. Повећана отпорност на хабање је клинкер 5цласс. По правилу, ова подна облога се јавља на местима са повећаном куповном моћи.


У посљедњих неколико година, широко распрострањена употреба је направљена од флексибилног клинкера, у трговинама је обично познат као Кералин. Овај грађевински материјал се лако може пресавити у тубу и вратити у првобитно стање без икаквих посљедица.

80-85 процената Кералина се састоји од каолина, глине, шамота и кварцног песка, а остатак је у посебним компонентама. Због тога је материјал не само флексибилан, већ и лаган. Уз његову помоћ може се суочити и са правоугаоним и лучним површинама.


Није изгубио кералин и квалитете својствене клинкер плочицама - отпорност на смрзавање, отпорност на влагу, отпорност на хабање, еколошка сигурност. Кералин се може носити са зидовима, строповима, фасадама, терасама и вртним стазама.

Дисперзиони акрил, који није предмет паљења, не ослобађа штетне мирисе и супстанце, као лепак, отпоран је на влагу. Савршено опонаша зидове, што га чини погодним за спаљивање камина и пећи.

Дренажни и тракасти клинкер произведен у виду решетке може се користити као објект за пројектовање. Кроз такву решетку травњак савршено расте, а клинкер може лако да издржи тежину аутомобила, због чега је оштећење тла минимално.Димензије

Европски произвођачи производе клинкер дебљине од 10 до 17 мм. Дужина је обично 240 или 300 мм. Међутим, ови индикатори су условни, често сами биљкеизаберите величине за своје производе. На пример, мале клинкер плочице, које се користе као коловозне конструкције, имају димензије од 100к200 мм. Његова дебљина је најчешће 50 мм. За симулацију плочица, производи се димензије 300к300 мм.

Флексибилна клинкер плочица има тежину од 4-6,4 кг по 1 м2 дебљине 4 мм и више, што практично не утиче на плафон, зидове и темеље. Пошто одређене димензије нису фиксне, сваки купац може наручити производ у његовој величини.


Домаћи произвођачи, иако користе страну опрему, покушавају да произведу грађевинске материјале на ТУ.

Често, клинкер, произведен у земљама бившег Совјетског Савеза и кориштен за суочавање с фасадом, одговара сљедећим димензијама: ширина 450 мм, дужина 150 мм и дебљина 9 мм.


Боје и дизајн

Као што је већ поменуто, боја дизајна клинкера зависи од боје глине и од температуре на којој је изгорела. Најчешће, црвене и смеђе плочице клинкера долазе са транспортера. Зелена глина доприноси стварању црвене боје. Бела и црна боја је веома ретка.

Уз додатак пигмената за бојење можете утицати на боју производа. Због тога се у продаји налази жута, беж боја (укључујући и боју "слоноваче"). Глатке остакљене плочице могу имати додатни екстеријер у боји, укључујући одређени узорак.Поред тога,је направљен тако да имитира плочицу испод дрвета и испод камена. Користи се за унутрашњу и спољашњу обраду. Имајте на уму да је грађевински материјал, израђен у антици, идеалан не само за класичне, већ и за модерне стилске правце.

Успут, тамна плочица која имитира циглу може се користити у просторији опремљеној у индустријском, готичком и винтаге стилу.Произвођачи и рецензије

Купци истичу да су производи таквих земаља као што су Шпанија, Италија и Немачка доброг квалитета.

Немачки произвођач Строехер је неспорни лидер. У његовој колекцији десетине различитих инстанци, укључујући конвексне, правоугаоне плочице, као и фирентински клинкер и посебну верзију са насецхками.

Производи које производи ова компанија имају високе квалитете, савршено имитирају природни камен. То се постиже модерном дигиталном штампом. У продаји се налазе примјерци различитих боја, укључујући смеђе и тамно сиве нијансе.Није тајна да је лако заклизати на остакљену површину и нанети повреде. С обзиром на зиму већине Руске Федерације, инжењери ове компаније су дошли са посебним премазом. Плочице клинкера са ефектом против клизања могу се користити за вртне стазе, степенице, степенице.

Неозначени производи ове компаније се продају по ниској цени, долазе у различитим облицима и текстурама. У основи, клинкерНа тржишту постоји тамно смеђа и пјешчана нијанса.Шпанска компанија Екагрес производи своје производе од синтероване глине, неки модели користе бијелу глину. Шпанија, која извози своју робу у земље бившег Совјетског Савеза, узима у обзир локалну климу, тако да клинкер има протуклизну површину. Производи се продају по демократској вредности, а квалитет не трпи.

За унутрашњу декорацију посебно дизајнирана серија "Италица". Ова клинкер плочица савршено имитира природни камен. Због грубе површине, ризик од повреде се смањује на нулу. За базене и купатила изумљена је посебна колекција "Таига", при обради овог материјала, практично је немогуће разликовати природно дрво од његовог аналогног. Фотографски отисак са текстилом брезе, трешње или црногоричне шуме погодан је за облагање степеница у сеоској кућици. Осим тога, такав завршни материјал не захтијева никакву бригу.


Италиа в оценке е представлено от Клинкер Сире. У свом асортиману постоје производи који су погодни за луксузне ентеријере и за класичне стилове. Висококвалитетни грађевински материјал који се лако инсталира.

Ова компанија већ неколико деценија ради на тржишту за завршне материјале. За то време, његови производи нису речи, али афера је потврдила отпорност на ултравиолет, мраз и абразију.


Други представник Немачке је ФердхаусКлинкер. Позната је широм света од средине прошле годиневека. По праву, он је један од лидера на европском тржишту. У производњи се користи само локална глина, што гарантује квалитет производа.

У складу са немачким стандардима квалитета и производима из АБЦ-а. Из његовог транспортера се производе и неглавирани, глатки и структурални клинкер. Збирка има више од 45 боја.

Немачки произвођач Робен има десет погона у различитим земљама свијета, што омогућава значајно уштеду на логистици. Ова конкурентска предност омогућава Робену да понуди своје производе по ниској цени, а они су, иначе, у изградњи представљени у великом асортиману.Пољски произвођач Опоцзно је волио домаћег потрошача за стандардне клинкер плочице од 300к300 мм, које се могу користити као замјена за скупи керамички гранит. Има одличну вредност за новац.

Компанија Церрад из Пољске нуди клинкер плочицу испод бетонског темеља, дрво, камен, циглу. У производњи се користе само еколошки сигурне сировине. Производи су хладно-отпорни, отпорни на хабање. Анти-клизна површина омогућава руковање овим материјалним љествама зграда и викендица.


Због ватросталних својстава и корозијске отпорности службеника из Церрада, могуће је ламинирати унутар просторије.

Кина је у грађевинским радњама заступљена у Кини Клинкер, РСЈ-Церамицс, Ред Лион и Кинг Клинкер. Њихови производи се продају по истој цијени као и производи описани ранијекомпаније, али је прерано говорити о квалитету, јер су се ови произвођачи тек појавили.

Али бих желео да напоменем да је једини произвођач који је краткорочно успео да освоји поверење не само азијских, већ и европских потрошача - Хоусон Тилес.


Производња руског клинкера је такође успостављена у Руској Федерацији. Један од лидера домаћег сегмента је група компанија "ЛСР". Ово је производ високог квалитета који се продаје по демократској вредности. Произвођач посебну пажњу посвећује декорацији. Не последње место на ранг листи заузимају производи компаније "Царолит" и компаније "Ецо Цлинкер".


Како изабрати?

Треба напоменути да је клинкер плочица погодна за вањску обраду и за унутарње радове. Може се разликовати само по боји, величини и цијени. Не би требало да садржи цемент или полимерни бетон. Тврди производ долази само од глине.

Будући да боја грађевинског материјала може бити различита, важно је купити клинкер из једне палете. Иначе ћете морати да проведете време за сортирање.

Мали савет: ако је пре уградње клинкер плочице мешати производе из различитих кутија, онда ће на крају испасти просечна боја.

Продавцима-консултантима се често саветује да купе клинкер плочу са такозваним "ластиним репом" - грађевинским материјалом који има добра својства приањања и погодан је за индустријске просторије.

Стога је непрактично преплатити, јер су домаће потребе прилично уобичајенеклинкер

Неким дизајнерима се саветује да купују плочице различитих боја, али из једне линије модела. Захваљујући томе можете "победити" собу или фасаду зграде. Да бисте то урадили, довољно је купити неколико кутија плочица различите боје у односу на главни тон.

Компаније немачког клинкера гарантују да је живот њихових производа 25-30 година, укључујући и хладно, што значи да је грађевински материјал погодан за обраду терасе или балкона. Али веома је важно да се пре куповине прегледа паковање. Имајте на уму да неке производне фабрике производе двоструку плочицу прије стављања ван погона. Да бисте то урадили, морате разбити производ на шаву.


Не треба да купујете материјал "близу", увек би требало бити доступно неколико кутија клинкер плочица. У тренутку полагања или резања могу настати непредвиђени кварови. Не заборавите да ће вам требати и кутне плочице.

Важно је напоменути да се клинкер из Капиноса користи за обраду степеница. Захваљујући томе, време за инсталацију се значајно смањује, јер резање, подешавање и декорација захтева мање. Ова плочица се такође може користити за управљање прагом.


Унутрашње плочице изгледају сјајно како у стану тако иу пословним просторијама. Због дизајна дизајна и зонирања, могуће је направити дневни боравак за цијелу обитељ, стварајући додатно дијете, радни простор и простор за спавање. Ово је прва ствар коју треба узети у обзир оне људе који имају стан илимала зграда.

Плочице клинкера које имитирају дрво, погодне за третман купки, базена, сауна. Пошто је цијели клинкер отпоран на влагу, посебну пажњу треба обратити на боју и текстуру грађевинског материјала.

При куповини није потребно ослањати се на вриједност, јер на тржиштима постоји велики број кривотворина. Не устручавајте се да тражите документе који гарантују квалитет производа. Као што је већ поменуто, немачке, пољске, италијанске и шпанске клинкер плочице су доброг квалитета.


Станице за слагање

Финишери напомињу да је уградња клинкер плочица најбоље на чисту, равну, глатку, нискомасну површину. Пожељно је да је темељ био бетон или цигла. Али о свему по реду:

маркуп

Крајња плочица се поставља тек након означавања. Може доћи до потешкоћа са прозорским клупчицама и отворима за врата. Због тога је потребно означити базу, крећући се од врата или из прозора. Тако ће исечени комади бити лијепљени или у вијенцу, или ближе капици. Не смије се заборавити при наношењу ознака на ширину фуга, у већини случајева њихова ширина не прелази 12 мм.

Иначе, шав омогућава несметано уклањање влаге из материјала, тако да плочица не падне пре истека рока. Поред тога, кондензација која се појављује испод грађевинског материјала, може негативно утицати на преклапање куће, да буде погодно окружење за ширење плијесни и микроорганизама.

припрема површине

Када је у питању унутрашњи рад, нарочито, зид, мора се прво очистити од старог покривача. Али пре тога треба да поплочате под непотребним тканинама, целофаном или старим часописима.

Не заборавите на заштиту намјештаја и кућанских апарата. Пластична прашина може оштетити производе. Ако се у соби налазе собе, у ове просторије преносе се најбољи унутрашњи предмети.


Изузетно је непожељно обављати грађевинске радове без заштите. За то су погодне вртне рукавице, газни завоји и специјална одећа.

Позадина је најлакше уклонити лопатицом. Подизањем лопатице до споја и лаганим повлачењем траке таписерије, врши се демонтажа. Ако тапете не напуштају зид, препоручује се да их обилно навлажите водом.

Стара боја се уклања на сличан начин. Иначе, ако се на зид наноси боја на воденој основи, површина мора бити претходно прокувана из пиштоља за прскање.

Плочице и керамичке плочице, облоге и пластичне плоче су највише порушене. У те сврхе се користи специјални алат, укључујући бушач и одвијач. Док одржава интегритет грађевинског материјала, може се поново користити.


Након тога, површина се провјерава на једнакост са нивоом зграде. За потребе домаћинства довољно је користити ниво са ампулом, са све три ампуле треба да буду јасно лоциране у средини, иначе ће морати да се поравнајубазе

Поравнање се врши помоћу кита. Ставите га на зид са лопатицом, док слој не треба бити густ, вишак се мора уклонити. Након сушења површина робота се провјерава на нивоу. Ако је резултат позитиван, пређите на следећу фазу.


Следећа фаза укључује уземљење терена. Прајмер учвршћује зидове, а додатно се побољшавају и његова љепљива својства. Савршено ради са задатком акрилног прајмера. У идеалном случају, зид не би требао имати трагове прашине, масти, старих премаза. Фасада зграде је такођер уземљена и спацкуели. Након тога се клинкер плочица лако монтира на припремљену подлогу.

Ако је потребно поставити плочицу клинкера на под, поступак припреме се не разликује много од оног описаног горе. Веома је вероватно да ће мале бетонске пукотине у бетонској подлози бити проширене бушилицом.


Пре него што направите путање од клинкер плочица, морате припремити базу. За ову парцелу се исцртава, након чега се уклања око 20 цм земљишта. У примљени ров излива се слој дробљеног камена и хидроизолира. Као хидроизолација могу бити агрофибери, покривни материјали или геотекстили.

Будући да се уградња клинкера препоручује на бетонској основи, потребно је напунити цементно-песковиту смјесу. Прелиминарно се темељито меша у мешалици за бетон.

Имајте на уму да се бетон обично суши од 7 до 30 дана, све ово време је потребнопрати површину, спречава сушење и пуцање.


инсталација

Будући да се у посљедњих неколико година термички панели користе за облагање фасада - то је грађевински материјал, чија је основа представљена у облику пјенастог полистирена или полиуретанске пјене, а клинкер плочица је фиксирана на врху, а тај дио неће бити обезбјеђен у оквиру овог дијела.

Највише пажње ће се посветити унутрашњој обради. Имајте на уму да процес слагања клинкера извана при креирању степеница или вртних стаза неће бити другачији, тако да можете сигурно копирати све фазе рада.

Полагање у просторију почиње од угла, за ово је, пре свега, угаона плочица залијепљена за зид. Због тога неће бити посебних потешкоћа са угловима. Када сте окренути према камину, требали бисте кренути и из угла.


Ако нема углова, онда почните да се спуштате на дно, постепено се подижући. Инсталација се обавља уз употребу спетскростиков, који пружају исту удаљеност између плочица. Довољно је 2-3 комада по производу.

Неки стручњаци препоручују почевши од другог реда, ако се након радова планира "уклопити" подне елементе. Ово вам омогућава да сакријете постојеће недостатке. Носачи могу бити направљени од шипки, шина или металних профила.

Специјални лепак који препоручује произвођач се наноси на плочицу помоћу назубљене лопатице. За зид, слој за наношење не би требало да пређе 2 мм. За подове, дебљина може бити у распону од 7-7,5 мм до 15,5 мм. Малаколичина глутинозне смеше која се наноси на зид или под, ексцеси се уклањају чешљем за лопатицу.


Обично се на квадратни метар троши пет килограма лепка. Важно је знати да се за унутрашње и вањске радове користи различито љепило. Инсталација се врши само на позитивним температурама.

Мешати лепак са мешалицом. Ако се таква алатка не појави при руци, са њом је добар ударац са посебном млазницом. У принципу, дозвољено је и ручно, али у овом случају потребно је пратити грудвице. Маса мора бити хомогена.

Типично, лепак се суши за 20 минута, за то време је потребно поставити плочицу клинкера. Иначе ће се љепило осушити, након чега ће се морати поново замијенити.


Сваки слој се провјерава на нивоу зграде, као алтернатива може бити напета чипка. Не заборавите да је преместите након завршетка инсталације следећег реда.

Можете обрезати плочицу користећи кутну брусилицу, резач плочица. Не заборавите на сигурност. Ако користите бугарски, морате одмах ставити добар диск. Сечење је најбоље урадити на улици или на улазу.

Многи људи, који желе да сачувају, покушавају да праве углове уобичајене клинкер плочице, у ком случају је потребно пажљиво одрезати грађевински материјал под углом од 45 степени.


Такође бих желео да напоменем да је клинкер пожељанБушилица, у ту сврху ће се уклопити специјална дијамантска бушилица.

Даљи рад са плочицама се врши само након сушења лепка, што може потрајати до две недеље. Затим се шавови протрљају из остатка лепка, за овај поступак користите посебну четку.

У зависности од жеља власника простора, канализација се може изводити тзв. Полу-сувим поступком уз помоћ цементне мјешавине или помоћу посуде која је претходно разријеђена у води.


Да би се проверила спремност луталице, довољно је да се стисне у руку. У овом случају, не би требало да се шири или распадне, идеално је да мешавина изгледа као конзистенција мокре земље.

Фугирна маса се ставља на посебну заобљену лопатицу, подиже се до базе и уз помоћ лопатице се врши "зачепљење" шавова. Рад се изводи брзим темпом, иначе ће ињекција постати неупотребљива, а не спојка. Ни у ком случају не можете уштедети новац. Температура не би требало да буде испод 5-6 степени Целзијуса, а на површини не би требало бити влаге.

У грађевинским радњама постоје темељи различитих боја. Захваљујући томе, можете победити сваки ентеријер, учинити зидове хомогеним, или обрнуто, са наглашеним елементима.

Ако је уређај за ињектирање купљен у грађевинској машини испод пиштоља, онда је, према томе, потребно користити специјални алат. Не постоје посебне разлике у примени, али обично је то трљање скупље. Чешће него несе користе за обрезивање шавова у танким клинкер плочицама.

Квадратни метар обично иде до 5 килограма прељева. Продаје се у врећама од 25 килограма. Из тога следи да ће једна торба бити довољна за парцелу од пет квадратних метара. Будући да је потребно танко слагање, трошкови ће бити мањи.


Да бисте се ријешили остатака чишћења на површини клинкер плочице, требате гумену лопатицу. Потребно је мало збрке са шавовима који се формирају између прозора и плочице. У овом случају, стручњаци препоручују употребу специјалног силиконског заптивача.

У продавницама можете наћи специјалне шавове да бисте се ослободили вишка смеша. Ако је остакљена плочица потребно очистити, овај поступак се најбоље обавља влажном крпом како би се спријечило оштећење сјајног слоја.

Не може се само споменути други начин инсталације, који се назива слободно полагање. По правилу, користи се за спољну обраду, посебно када се стварају вртне стазе. Као што је већ раније речено, ров прво избија, на његовом дну се поставља хидроизолација, затим се излије 25-50 цм дробљеног камена. Површина је усклађена са правилом градње.

Равне подлошке се постављају на равну површину, а клинкер плочица је већ постављена директно на њих. Између плочица, као иу претходно описаној методи облагања, уметнути крстови који пружају једнаку удаљеност.

Након тога ће остатиЗа затварање фуга препоручује се специјални алат погодан за то, препоручен од стране производних погона. Површина је преливена водом. Добијена смеша се сипа у базу. Након тога, постепено попуњава празнину.

Шпатула са гумираном површином се полаже шавовима, а истовремено чисти подлогу клинкер плочице. Додатно чишћење се врши након исушивања смеше. Не заборавите да влажите површину. Под условом да се инсталација врши у летњој сезони, довољно је спојити цријево са централним доводом воде и испрати остатке љепила. Пошто клинкер има својства против клизања, могуће је ходати по грађевинским материјалима након кише.


Примери у унутрашњости

Декоративни клинкер се користи за зонирање зона. Захваљујући овој техници, избочени делови димњака, вентилациона окна могу се деконтаминирати.

Када користите клинкер из Капиноса, можете везати степенице, степенице и доњи дио камина. Пошто је клинкер отпоран на ватру, вероватноћа пожара је смањена на нулу.

Клинкер плочица је погодна као завршни материјал за просторије са високом влажношћу. Због чињенице да се овај грађевински материјал лако чисти, користи се иу кухињама. Капи масти са радне површине могу се чистити не само влажном крпом, већ и употребом јаке кућне хемије.

Флексибилне клинкер плочице могу бити обложене и правоугаоним и лучним површинама.Грађевински материјал се лако савија и прихвата било који облик. Истовремено, флексибилни клинкер је неколико пута мањи од свог главног конкурента.

За бушење клинкер плочице, користите посебну дијамантску бушилицу. Након тога можете објесити полицу или свјетиљке на клинкер. Имајте на уму да чак и ако постоји огреботина на производу, тешко да ће бити приметни због карактеристика производа.

Клинкер је погодан за многе стилске правце. Уз његову помоћ изграђени су простори, изведени у стиловима терета, готици, поткровљу и индустријском.

Како монтирати клинкер плочице на фасаду, научит ћете даље.