Класични сто: Дизајн класичних производа за домаће производе у Италији, Индонезији и другим земљама

Модерни произвођачи имају широку палету столова за писање. Због велике разноликости фактура и дизајна, сваки потрошач ће моћи да одабере модел за свој укус и торбицу.


предности

Писани класични столови су прилично популарни и нису изашли из моде годинама.

Ови практични и разноврсни модели имају следеће предности:

 • Еколошка сигурност производа осигурана је употребом природних материјала.
 • Дизајн табела омогућава ергономски коришћење простора, успешно комбинујући простор за складиштење са радним местом.
 • Елегантан изглед и употреба скупих материјала и елемената обраде при изради столова дају простору солидан изглед и указују на висок статус и обиље власника куће.
 • Добра санација класичних столова од дрвета омогућава вам да самостално обновите оштећену површину.сорте

Написани класични столови направљени у великом асортиману. По типу дизајна и функционалним својствима, производи се деле на следеће типове:

 • Сто са плочицом. Модел може имати један или два пространа ормарића, који могу бити опремљени полицама и унутрашњим кутијама за извлачење. Дубина постоља обично одговара дубини стола и износи 70-80 цм, а предност овог дизајна је постојање великог складишног простора, што је веома погодно за рад са много документације и литературе. МинусСтолови за гробнице су велике тежине и сложености приликом мокрог подног чишћења.
 • Стол са ладицама. Модел изгледа као тамблер. Кутије су постављене вертикално (једна изнад друге) и могу имати једноредне и дворедне изведбе. Предност оваквих столова је способност и способност сортирања и одвајања складишног материјала, прибора, књига и документације. Недостаци су конструкција тешке тешке тешке тешке конструкције.


 • Табела са надградњом. Овај модел карактерише присуство додатних вертикално постављених полица које се налазе изнад стола, као и глуве и отворене изведбе. Предност оваквих производа је погодна локација разних предмета, слободног простора испод стола, што не спречава чишћење просторије и елегантан изглед. Лоша страна дизајна је немогућност постављања таквог стола испред прозора.
 • Стол са ладицама на дугим ногама. Ово је веома елегантан модел. Ноге често имају заобљен облик који изгледа прилично рафинирано и нестандардно. Кутије су постављене хоризонтално испод стола и имају малу висину. Погодан за складиштење прибора за писање и ситних предмета. Овај дизајн је лаган и не краде простор. За минусе је могуће приписати мали капацитет кутија.


материјали

Материјал од којег је производ произведен зависи од његове тежине, трошкова, изгледа, трајности и трајности. За продукцију класичног писањастолови користе дрво, МДФ-плоче, ХДПЕ, плоче од влакана, метал и кожу.

  Природно дрвно поље

  Столови су направљени од низа бора, ораха, брезе, храста, ариша, букве и махагонија. Због свог природног поријекла, материјал је еколошки сигуран, хигијенски и хипоалергенски.

  Способност дрвета да буде добро обојена у различитим бојама омогућава вам да производите производе у широком спектру боја, што вам омогућава да изаберете сто за сваки унутрашњи тон.

  За класични стил погодни производи са тамним лакираним површинама, украшени резбаријама и позлаћеним елементима. За деликатну Провенце, бели дрвени сто са мат таблетом ће бити добра опција.


  Класични столови се могу добро комбинирати са неким интеријерима, на примјер, у рустикалном стилу, лагани модел с имитацијом грубих столарија, облицима чворова и јасним обрасцем дрвених влакана уклопит ће се у рурални стил. Приликом дизајнирања афричког етничког стила можете обратити пажњу на јарко жуте и црвене узорке који се могу извести у варијантама лакираних и матираних. За скандинавски правац, светло беж стол са добро видљивим годишњим прстеновима од дрвета и недостатак моћних бочних кутија ће бити добро решење.  Италија и Индонезија су лидери у производњи намјештаја од пуног дрвета. Мајстори обраде дрвета ручно извршавају сложене узорке ткања, чинећи сваки модел јединственим и јединственим. ИнЕксклузивне копије површине стола украшене су природном кожом, која може имати различите нијансе. Такође, карактеристично за италијанске столове за писање су закривљене дугачке ноге.

  Такви производи изгледају луксузно и фино и служе као независан елемент дизајна куће.


  Производи од пуног дрвета су добро обновљени и поправљени, што вам омогућава да самостално надоградите површину стола мљевењем и покривањем лаком. Недостатак дрвених писаћих столова је њихова велика тежина, слаба покретљивост и високе цијене. Лакиране површине су осјетљиве на механичке и топлотне утјецаје: шалица са топлим чајем оставља на столу топлотним круговима и креће се око стола тешким предметима, нпр. Уредском опремом - пругама и огреботинама.


  Раттан се такође користи у производњи писаћих столова. Предности оваквих модела су њихова лакоћа, покретљивост и естетика. Недостаци укључују комплексност бриге и нетолеранцију на високе температуре.

   МДФ плоче

   Због квалитета животне средине и (у поређењу са низом дрвета) нижа је цена, материјал је најчешћа врста сировине која се користи за производњу писаћих столова. Плоча се састоји од ситног дрвног уситњавања, пресушеног под утицајем високог притиска и температуре. Као везујућа компонента делује карбонхидратна смола.

   Модели израђени од МДФ-плоча одликују се високом конструкцијском издржљивошћу и повећаном отпорношћу на влагу. Структура материјалаомогућава украшавање површине шареним и резбареним елементима.


   ХДПЕ је такође популаран материјал за производњу класичних столова за писање. Састоји се од пресоване пиљевине повезане са композицијом која садржи формалдехид. Ово је испарљива веза која се може одвојити од иверице за деценију.

   Приликом куповине таквог модела, мора се осигурати да постоји цертификат о усклађености који потврђује дозвољени и безопасни ниво ове супстанце.

   Ако не постоји пратећа документација за производ, боље је одбити куповину такве табеле.

   ПВЦ ламинат се користи као ламинат, захваљујући великом броју различитих боја и текстура, савршено имитира структуру дрвених влакана и боју природног дрвета. То вам омогућава да производите производе у широком асортиману са великим бројем нијанси и дизајна. Ламинирани модели имају високу отпорност на влагу и повећану снагу, а ниска цијена их чини популарним и траженим. Недостаци дизајна укључују немогућност израде резбарених узорака и закривљених елемената.


   Поред ламинирања, у производњи класичних столова за писање кориштена је технологија фурнирања. Фурнир је танак дрвени лист од природног дрвета. Израђени су од јасена, јавора, брезе, храста, трешње, ораха, јохе, крушке, букве и меда. Материјал је апсолутно еколошки и визуелно се не разликује од пољаприродно дрво. Широко се користи за облагање плочастог материјала у производњи намјештаја, који није инфериоран својим природним панданима.

   На врху је фурнир прекривен лаком, чији квалитет зависи од стабилности површине према механичким утицајима.

   Склопљени столови су много лакши од дрвених. Имају високу издржљивост и отпорне су на влагу. Материјал је добар и практичан, не захтијева посебну његу и дуг вијек трајања.


   Фурнир се може направити не само од природних материјала. Савремене технологије омогућавају производњу вештачких фурнираних површина, визуелно и тактилно, не разликује се од природних материјала.

   критеријуми за избор

   Када бирате материјал за радни сто, морате се фокусирати на дизајн и величину просторије. На малом простору простора боље је одабрати производ једноставних облика са малим кутијама, а за велике радне просторије, изведене у класичном или ретро стилу, солидан модел природног стабла са великим бочним оквирима и фасциклама.

   Приликом одабира класичног писаћег стола из којег материјал није произведен, треба узети у обзир да величина радне површине не може бити мања од 70 цм у дужину и 60 цм у ширину, а висина стола треба да варира у границама 70-80 цм .   Стол може да се направи својим рукама. Погледајте како да то урадите у следећем видео снимку.