Кинески пластеници - савршено решење за руску климу: 8 предности

Кинески пластеници имају велики број предности које се заснивају на посебном принципу очувања топлоте у Кини, један је од највећих пољопривредних произвођача. Стакленици, створени у овој земљи, стекли су популарност у Русији. Њихова главна особина - принцип акумулације соларне енергије, који вам омогућује да добијете висок принос.

Кинески пластеници

Кина је земља која живи у пољопривреди. Дакле, нови кинески развој у овој области је толико популаран. Гријаће плоче произведене у Кини постале су раширене у нашој земљи. Представљају лучну структуру у облику половине, причвршћену за зид. Ако је конструкција постављена на отвореном простору, онда су зидови подигнути посебно. Материјал зидова је глина или цигла. Грејање у пластеницима - гас или угаљ. Кинези снабдевају стакленике системом за наводњавање.

Кинески стакленик је карактеристичан по полукружном облику конструкције оријентираној према истоку-западу

Један од најважнијих услова за добијање доброг усева је температура, влажност ваздуха. Хладне ноћи умерених географских ширина захтевају затварање у вечерњим часовима и отварање стаклене баште ујутру да се ослободе вишка акумулиране влаге. Стални боравак у земљи је често немогућ, па се користе посебни механизми. Најбоље рјешење за ово питање су термални цилиндри испуњени стројним уљем. Повећање температуре ваздуха доводи до ширења уљаунутар цилиндра. Он притиска клип који подиже стакленик. Према томе, стакленик се вентилира у право вријеме.

За загревање малих стакленика користе се инфрацрвене лампе.

Они имају мали капацитет, тако да се за велике стакленике не уклапају. Уграђују се на константној удаљености од тла, како биљке расту, њихова висина се коригује. Биљке такође захтевају додатно осветљење, посебно зими. Правилно одабрано вештачко осветљење за стакленике ствара све услове за потпуно развијање биљака. Најефикаснија су ЛЕД светла. Могу радити са ниског напона и дати сав потребан састав спектра.

Кинески пластеници у Русији: користи

Предности кинеских пластеника:

  • конструкција за уштеду топлоте;
  • Висококвалитетни филм са дугим вијеком трајања;
  • Минимална потрошња енергије за осветљење и грејање;
  • Уградња објеката на јужним падинама, зидови тла стварају уштеде за гријање просторија;
  • Структуре које стварају подземну циркулацију ваздуха, као и уређаје за грејање, штеде новац на осветљењу;
  • Способност коришћења различитих система за наводњавање, као што је наводњавање капањем;
  • Ефикасан дизајн чини трошкове гријања уређаја за гријање веома малим;
  • Савремени материјали и технологије изградње омогућавају добијање велике жетве.

Кинески филм за пластенике

Покривеност кинеског стакленика може бити представљена ћелијским поликарбонатом или филмом. Филмско облагање стакленика представља ојачани полиетилен. Његова главна предност - повећана способност растезања, такав материјал није растрган.

Премази за кинески стакленик могу бити поликарбонатни лим или специјални ојачани филм

Бијела и плава нијанса превлаке ствара дневну свјетлост чак иу увјетима сумрака. За такав филм је такођер карактеризира светокорректсии.Пропусскаиа сунчеве свјетлости, то држи од штетних зрачења.

Тло у стакленику са овим премазом не замрзава. Непрекидан рад филма може трајати око 3 године.

Цртежи кинеског пластеника

Кинези су успели да ефикасно и ефикасно примене све постојеће радове на изградњи стакленика. Оријентација дуге стране полусухих стакленика - од истока према западу. Сви зидови, осим јужног, грађени су од опеке. Северна страна има највећу дебљину, до 2 метра. Најчешће се даље јача сламнатим простиркама, депонијама земље. Западна и источна страна су такође капиталне, могу бити направљене од трајног провидног премаза. Једна од страна је обавезно допуњена вестибулом, који делује као баријера против хладних ваздушних маса.

Кинески пластенки по-гореваат не само в земја производитела, него и в русските простори

.

Јужна страна је обложена филмом или поликарбонатним премазом. Ноћукористи се грејач, обезбеђује се аутоматско затварање и отварање грејне завесе. Ово је једна од главних предности кинеског стакленика. Топло ћебе ће бити филм, чија је основа направљена од рижеве љуске. Због производње отпада, трошак овог материјала је веома низак. Поклопац је причвршћен за кров стакленика.

Ова карактеристика дизајна стаклене баште вам омогућава да се фокусирате на акумулацију топлоте. Слојеви тла и површине зидова акумулирају соларну енергију, дајући је ноћу. Ово је подржано системом размјене зрака. Одржавање оптималне температуре унутар зграде омогућава да се узгајају различите врсте поврћа и воћа током целе године. Овај тип дизајна је идеално погодан не само за узгој поврћа у региону Краснодар. Кинески пластеници се успешно користе у хладним регионима Русије.

Кинески стакленик властитим рукама

Свака фаза инсталације је детаљно објашњена у упутствима која се налазе у стакленику. Фотографијама и детаљним објашњењима цртежа могуће је изградити структуру довољно брзо. Филм, оквир и све причвршћиваче треба наручити од произвођача. Робусни филм треба да се инсталира веома пажљиво како би се избегло оштећење приликом инсталације. Цена кинеске зграде се испостави иста као у сличним пластеницима других произвођача. Када инсталирате готов оквир, морате пажљиво пратити фазну конструкцију.

Главне предности таквих стакленика су начин на који се топлина складишти интерностакленички простор

Да бисте направили стакленик својим рукама, морате одлучити о његовој величини.

Препоручује се употреба целуларног поликарбоната дебљине од 8 до 10 мм за покривање стакленика земље. Већи материјал ће захтевати фарме и индустријске пластенике, од 16 до 20 мм.

Посебну пажњу треба посветити систему гријања, посебно зими. Може се користити загријавање зрака, сунца, плина, угљена, електричног и пећи. Плин ће коштати више од осталих врста система грејања због константног протока гаса. Електрично је могуће само уз гарантовано одсуство електричног квара. Најекономичнија опција је опција пећи, јер омогућава употребу огревног дрвета или угља као горива.

Кинески пластеници (видео)

Кориштење кинеских пластеника за богату цјелогодишњу културу одавно је постало широко распрострањено. Главно је да не поновимо грешке Кинеза који користе превише хемијског ђубрива. Богати усеви треба да буду безбедни за здравље. У Русији се користи стајњак, који је један од најбољих и слободних ђубрива за биљке. Комбинација кинеске и руске технологије омогућава вам да добијете здраву и богату жетву.

Примери кинеских пластеника (фото)

)