Карниси за завесе, зидни метални двосмерни (58 слика): плафонска и алуминијумска плафона, са ушицама

Завршна фаза козметичког и капиларног поправка је дизајн прозора. Правилно одабран дизајн прозора ће у потпуности открити естетски изглед са квалитетним и коректним стрехама. Недовољно издржљива или претјерано груба опција за причвршћивање завјеса може смањити рад читавог дизајнера.

именовање

Карниси за завесе - есенцијални елемент за украс прозора. Правилно одабрани власници завеса не само да украшавају и штите прозор од наметљивих погледа и сунчеве светлости, већ и да коригују неједнакости зидних и прозорских отвора, асиметрију простора. Модерни модели тепиха имају не само директну функцију, већ су и додатни декоративни елементи у дизајну просторије.

врсте

Различити стилови ентеријера захтевају диференциран приступ дизајну прозора и отварања прозора. Високи плафони, просторије са малим прозорима и ниским строповима, архитектонски сложени изведени прозорски отвори захтијевају различите елементе за причвршћивање тила и завјеса. Класификација завеса за завесе омогућава вам да изаберете најпогоднију опцију за прозор било којег дизајна у складу са стилом решења просторије.метода причвршћивања

Као начин причвршћивања разликовати:

 • плафон (за затезне стропове се користе видљиви и скривени вијенци);
 • монтиран на зид.

Из наслова је јасно да ће се стропни вијенци причврститиплафони и зидови на зиду изнад прозора

Власници плафона визуелно подижу собу и често се користе у собама са ниским строповима. Фиксирање ове врсте вијенаца на затезним строповима захтијева посебне вјештине.


Добро познати вијенац на затезном стропу фиксиран је на унапријед припремљену дрвену шину, која је скривена између растегнутог филма и стропа. Скривени плафонски плафон је монтиран у затегнутом плафону. Такав дизајн је тежак и скуп. Не нуди свака компанија такве услуге. У латентној верзији, тил тече директно са плафона, дајући лакоћу и мистерију унутрашњости.

Зидне стрехе до данас су најчешће и могу послужити као додатни елемент декорирања у соби. Ово причвршћивање је посебно погодно у присуству затезних плафона


број редова

Према броју редова за причвршћивање различитих врста завеса (тила, завеса, ламбрекена) постоља:

 • једноредни;
 • дворедни ред;
 • троредни.Структура и облик

Структура и облик разликују сљедеће типове:

 • округли (шупље цијеви или шипке);
 • напонске жице;
 • ернер;
 • профил;
 • багет;
 • шина.

метал

Уобичајени тип су металне округле шупље цијеви различитих промјера (1-7 цм), које су причвршћене за зид. Цеви могу бити у неколико редова. Лаган, разноврстан дизајнер, практичан и издржљивметал барс Пластичне цеви су склоне брзом хабању и могу се на крају срушити услед честог кретања клизача. Округли вијенци су погодни за сваку просторију. Једноставни су за причвршћивање, не захтевају високо одржавање, издржљиви.


жичани

Лагани и практично непримјетни власници који се протежу по жицама. Конопац је метални кабл или линију за риболов високе чврстоће, која се може причврстити на зид и на плафон на посебним причврсним елементима. Недостатак ове врсте је у томе што је дизајниран за лаке тканине, али тешке драперије деформирају напетост, а затим доведу до опуштања жица.


Еркерс

Занимљив у својим перформансама, ееркерним вијенцима. Еркер је архитектонска пројекција зида, у којој се налазе три прозора под углом један према другом, што омогућава боље осветљење просторије од дневне светлости. Ефекат панорамског погледа са прозора прозора појачава симетрични дизајн тила и завеса причвршћених на завјесу.

Овај тип завесе за причвршћивање може бити израђен од меког профила (алуминијум), лажне летве, уклесане под потребним угловима, помоћу металних жица и њихове додатне монтаже у угловима. Зглобни вијенац може бити зид и строп.

Савршено изгледа као једна надстрешница по цијелом прозору с флексибилним материјалом. Флексибилност материјала вам омогућава да уредите тиле и завесе на прозорима под било којим углом.


профил

Профил власника је израђен од алуминијума. Управо тај материјал лако прихватазахтева савијање, јак је, лаган и издржљив у употреби. Профилни вијенци се користе за прозорске клупчице сложеног облика: лукови, прозорски отвори итд.


Багуетте

Поглед на Багет - комбинација округлих или жичаних врста које се затварају украсним багетом. Предност овог типа је могућност скривања неугледног система за монтажу и фитинга иза багета тражене ширине, боје, са или без слике.


Железница или аутобус

Шине или вијенци гума подсјећају на дјечју жељезницу. Меки жљебови дворедни или троредни причвршћују се за плафон. За олуке, куке или ваљци се крећу, за које су причвршћени и тил и завесе. Причвршћивачи типова гума типова власника завјеса покривени су сталком, као и верзијом багета. Клизни систем је гладак и тих.


У зависности од пројекта, могуће је изабрати одговарајућу варијанту из различитих типова објеката, а могуће је комбиновати одговарајућу копчу по сопственом нахођењу

.

Тип контроле

Врсте по врсти управљања:

  \ т
 • ручно отварање /затварање;
 • са електричним погоном на даљинском управљачу.


Градјевинарство и опрема

Било која врста вијенца као дио конструкције има монтажне елементе: конзоле, причврсне елементе са украсним врховима. Причвршћивачи требају бити чврсти и сигурно причврстити производ на зид или строп, посебно ако су одабране тешке слојевите верзије завјеса. Причвршћивачи са врховима су декоративни, али вреди обратити пажњуИмајте на уму да су декоративни елементи сигурно причвршћени за причвршћивање и да се не откидају током кретања завеса.

Додаци, на први поглед, су невидљиви, али играју важну улогу у фиксирању завеса и тихог клизног система. Стога, избор арматуре треба узети веома озбиљно.

Разликују се следећи типови прибора: куке, копче, копче, шарке, уши и ваљци.
 • Куке и ваљци - широка опција монтаже. Висока квалитета пластике или метала не допушта да се истеже затварачи испод тежине завеса, да се обезбеди тиха завеса кретања.
 • Луверс - модеран затварач завесе на пластичним или металним прстеновима или трговима, који се причвршћују директно на завесу и наснизироват на округлом вијенцу. Да би се учвршћивали умиваоници на завеси или завесама потребно је у радионици.

Естетски изглед власника над стрехама је опремљен високим плафонима. За собе са малом висином овај поглед је неприхватљив.

 • Цлип-клипови су врста пинсцхипа. Обујмице на обручима које се могу везати на било који облик вијенца. Недостатак таквог прибора је могућност оштећења тканине од тканине са изразито густим стезаљкама.материјала

Неке врсте вијенаца могу бити израђене од различитих материјала: дрвене, металне, пластичне, комбиноване. • Када се користе природни материјали у затвореном простору биће дрвене круне које дајупосебну удобност и топлину.
 • Метални вијенци се разликују по снази. Разноврстан дизајн и боје металних конструкција омогућавају подизање вијенца за сваки ентеријер: од класике до високе технологије. Додатни елемент декорације је ручна израда кованих шиљака за карневе од дворишта.
 • Алуминијумски вијци вам омогућују да обезбедите потребан облик завесе, задржавајући њену лакоћу и трајност.
 • Пластичне стрехе вам омогућавају да саставите дизајн потребне дужине и са потребним бројем редова од готових модула. Пластичне стрехе су направљене од висококвалитетног, еколошки прихватљивог материјала. Пластифицирање пластифицирањем омогућава вам да направите симулацију природних материјала за релативно малу цијену.
 • Комбиноване врсте омогућавају комбиновање различитих врста материјала (метал + пластика).Димензије

У зависности од типа, представљени су вијенци на тржишту:

 • производи стандардне дужине;
 • модуларни системи који се могу састављати у појединачним величинама и прозорским отворима.

Најчешћи стандард су дрвени и метални вијенци са кованим елементима. Модуларни системи су израђени од пластике или лаког метала и могу се монтирати у дужини већој од 3 м. Ширина стрехе зависи од броја редова водилица и цијеви. Између редова тила и завеса мора бити најмање 1,5 цм за глатко кретање тканина.


Ширину вијенца ограде треба изабрати у ширини плафонабагуетте Превише широка декоративна трака која покрива плафонске надстрешнице може визуално измерити дизајн.


цолорс

Палета боја власника за завјесе је безгранична. Дрвени модели задржавају природну боју и могу се прекрити само лаком. На металним врстама вијенаца наноси се бронза, златни, сребрни спреј. Коване конструкције су обојене у дубоке племените нијансе црне, сиве, браон боје користећи златно и сребрно нијансирање.

Много шира палета боја пластичних производа. Палета боја пластике садржи до 800 боја и нијанси, а користи се и пластична пластификација за природне материјале. Најчешћа и најразноврснија боја пластичних вијенаца је бијела.Како изабрати завесе и завесе?

У зависности од густине и броја слојева завеса, изабран је тип вијенца:

 • Што је више слојева и теже тканина завеса и завеса, то је већи радијус карнижа у облику шипке. За лагани тил довољно је користити промјер шипке 10-15 мм, за тешке завјесе и вишеслојне ламбрекине потребно је одабрати шипке од 20 мм.
 • Дизајн џамила је дизајниран за завјесе од тила и свјетла. За сложене структуре ламбрекина треба одабрати било који други облик вијенца.
 • За завесе и портире вреди изабрати плафонску монтажу надстрешнице, јер је њен затварач јачи од зида. У присуству спуштених плафона за тешке завесе и завесе погодне зидне завесе садодатни носачи и држачи испод зида.Прекрасне опције дизајна прозора

Модерни дизајнери нуде све нове опције за декорацију прозора. Постоји чак и одређени мод за завјесе, као и за завјесе.

Приликом избора модерних опција за дизајн прозора, потребно је узети у обзир величину прозора, страну на којој прозор излази (соларна или сенка), потребну количину простора на зиду, који мора затворити завесе.

Најновији трендови у дизајну прозора представљени су у фото пројектима савремених дизајнера.


Научит ћете како правилно одабрати завјесу из сљедећег видеозаписа.