Капије од валовитог картона са елементима уметничког ковања

Када купујете приватну кућу, морате се побринути за своју сигурност. Због тога би локација требала бити заштићена. У те сврхе, велики број разноврсних материјала је заступљен на грађевинском тржишту. У последње време, врата од валовитог картона су веома тражена. Овај материјал је практичан, издржљив, поуздан, ау раду - непретенциозан. Поред високог квалитета, валовити картон је ниске цене. Ако се одлучите за изградњу ограде са капијом, можете бити сигурни да то неће разочарати.

садржај

 • профил валовитог картона
 • Карактеристике и техничке особине ребрастих капија
 • Декорација кованих украсних врата
 • Цена кованих врата
 • Како саставити капије од готових елемената умјетничке ковања?

карактеристика валовитог картона

Овај грађевински материјал има бројне предности. Врло је популаран са великом популарношћу. Главна предност валовитог картона је трајност. Преклапање ограде од таквог материјалаје веома исплатив процес , јер нема потребе да се набављају различити додатни материјали који могу бити потребни за такав рад. Монтажа се изводи прилично брзо и лако, а постављена ограда не само да ће бити спашена од страних знатижељних погледа, већ и од јаких вјетрова. Ограде овог материјала имају одличне звучне изолације.

Ако желите да поново ожичите ограду у другој боји, то се увек може урадити. Валовита плоча је богате боје. Побрини сеза такву ограду није само лако, већ и не захтева. Овај материјал има одлична својства:

 • не гори на сунцу;
 • не потамни од кише и снега;
 • током времена не губи свој првобитни изглед.

Није склон корозији, јер има одличну заштиту - цинкову превлаку са полимерним премазом. У случају крајње потребе, можете демонтирати подручје ограде, обојити или поправити.

Карактеристике и техничке особине ребрастих капија

Основа такве конструкције је заварени оквир, који је састављен од металних профилних цеви и шивен валовитом плочом на једној или две стране. Поузданост и додатна крутост пружају косине које се уграђују у оквире врата. Метални оквир од корозије штити специјалне боје и прајмере.

Валовита врата имају високе перформансе. Модеран дизајн ипак има скроман изглед, али надокнађује многе предности. Главне предности су следеће:

 • Разноврсност. Овај дизајн се савршено уклапа у сваки постојећи архитектонски стил.
 • Трајност. Раније се валовита даска користила само за изградњу ограда. Међутим, материјал који је третиран полимером сада је почео да буде веома тражен за производњу зглобних, тендних и ваљкастих конструкција. Такви производи могу трајати више од 50 година. За то временије потребна посебна брига за дизајн , јер је такав материјал великитолерише све хирове природе.
 • Мала тежина. Активна употреба подне даске за изградњу ограда је због њене мале тежине, што поједностављује процесе транспорта, уградње, демонтаже и аутоматизације пројекта. Као резултат, било је могуће користити јефтине електричне погоне. Истина, ковани производи таквих елемената неће бити обезбеђени.
 • Мала цијена. До данас -је најповољнија и јефтинија опција , која вам омогућава да инсталирате ограде изван или унутар локације.

Декорација кованих украсних врата

Да би се откључане капије из подне облоге чиниле не само шик, већ и практичне, најбоља опција је употреба елемената ковања. Таквакована конструкција ће се украсити било којим ентеријероми довршити интегритет читаве зграде.

Ковани производи су у сваком тренутку били пример доброг укуса. Ковање се сматра најстаријом уметношћу. Већ неколико векова људи су украшавали свој дом фалсификованим предметима. Украшени су лампама, балконима, степеницама, капијама. Модерни мајстори могу створити истинско уметничко дело, стављајући у рад део њихове душе.

Коване капије од валовитог картона представљају мјерило поузданости, трајности и сигурности. Осим тога, таква врата могу бити ексклузивна. Штавише, свака конструкција, опремљена елементима ковања, постаје јединствена и добија своју индивидуалност.

Цена кованих врата

Капије из кованих елемената могу бити јефтине искупо Ако изаберете јефтину капију од валовитог картона, онда не можете очекивати никакву ексклузивност. Мали детаљи на таквим вратима ће бити веома мали, осим што се не разликују у фином раду. Међутим, упркос ништа, таква врата ће изгледати сјајно. Њиховдизајн комбинује традиционалне елементе , што дизајн чини јединственим.

Ако дозволите финансије, можете направити налог за креирање јединственог дизајнерског посла, дизајниран да узме у обзир појединачне предлоге и жеље. Ковани узорак ће личити на узорак од чипке, а при томе ће бити врло ситних детаља кованог накита. Сложеност и величина посла у овом случају ће директно зависити од финансијских могућности и властитих фантазија. Самопрофесионалци су способни за ковање по индивидуалним налозима , а све зато што је овдје потребно комбинирати два материјала. Валовити лим се сматра јефтиним материјалом, а ковани производи - ексклузивни. Многи не могу комбинирати ове двије компоненте заједно како би донијели врло занимљиву одлуку.

Како сакупити капије од готових елемената уметничке ковања?

Најпогоднија технологија је производња капија од готових елемената.

 1. Припрема. Да бисте покренули специјалисту, можда ће вам бити потребна равна површина бетона. Може бити полу-плин, паркинг, остава.
 2. Цртање скице. Ако простор дозвољава, једна или оба врата у реалној величини су нацртана на бетонској површини.
 3. Склоп оквира. Комади профилне цевипочињу да се спајају уз помоћ заваривања, а шавови се чисте од Бугара.
 4. Измерите дужину обратка за сваки увијени елемент. Избегавајте комад жице од више проводника од бакра или алуминијума и савијте се преко контуре нанесеног цртежа, након чега се изравнава. Треба га додати на потребну залиху, која је 0.5-0.3 м
 5. Производња елемената. Користећи специјалне уређаје, користећи технологију хладног и топлог ковања, почните савијати и увијати потребне дијелове. Ова фаза се прескочи ако се користе елипси, руше или прстенови.
 6. Пуњење простора за врата. Фокусирајући се на скицу, унутар завареног оквирапочињу да се постављају мали или велики елементи , заварују их на профил вилице на такав начин да међусобно дјелују.
 7. Процессинг. Након чишћења свих шавова и уклоњеног прилива метала, структура се подвргава прајмеру и бојење у жељеној боји.

Петља само када су ролетне објешене. То вам омогућава да компензујете разне дефекте на вертикалним и хоризонталним површинама пута.

Врата од профилисања са елементима ковања представљају буџетску варијанту улазних група локације. Након што је оквир обложен валовитом плочом, дизајн добива додатну чврстоћу. Елементи ковања нису само декорација капије, већ и додатна ребра крутости. Као резултат тога , буџет за изградњује смањен због коришћења најма мање раскрснице.

ТешкоДизајн има кована врата од трзаја, у којима се умјесто двају врата користи једна дуга секција. Стога, да би структура функционисала исправно, потребна је већа крутост и користи се масивнији профил.

Капије из профила са елементима ковањане захтевају бојење , јер су савршено заштићене полимерним премазом. Она омогућава 50 година да задржи своју боју и непроменљивост структуре. У исто време, ковани елементи не морају да се префарбирају, већ их треба само повремено обрисати са прашине.