Камен за купање: што је боље

Купање није само угодна забава. Све процедуре могу постати здраве, довољно је покупити неопходно камење за пуњење контејнера са камином. За стационарно купање, боље је купити камење за пећ у специјализираним продаваоницама. Такав материјал пролази ригорозну контролу зрачења, тако да ће бити користан за здравље, за разлику од сакупљеног камења.

Захтеви за камене купке

Дакле, многи су заинтересовани за то које камење је боље користити и који су им захтјеви наметнути. Можете прочитати рецензије или сами погледати овај проблем како бисте пронашли најбољи камен у свакој конкретној ситуацији. Сходно томе, главни захтеви су:

  1. Отпорност на високе температуре . Када купујете камење, потребно их је провјерити. Можеш да их удариш чекићем или да присили једног да избаци један камен на други. Нема пукотина и чипова. У купатилу можете провести експеримент: разбити једно од одабраних црвених камења и одмах га бацити у ледену воду. Ако је камен издржао таква погубљења, онда је заиста квалитетан. Број циклуса гријања и хлађења је висок, тако да отпорност камења на топлину мора бити максимална.
  2. Способност акумулирања топлоте . Најбоља топлота се акумулира у камењу са густом униформном структуром и великом тежином. Ако шљунак има нечистоће и честице других пасмина, није погодан за употребу у купатилу. Уз снажно загревање, може се распасти, тако да је бољезаштитите се и искључите сличну ситуацију. Површина мора бити глатка. Само такво камење може да се загреје и да се дуго загрева.
  3. Одсуство штетних адитива . На нормалној температури камење неће емитовати штетне материје, али када се загреје, можете очекивати неугодна изненађења.
  4. формат . У зависности од врсте пећи користи се камење различитих пречника. За брушење на дрвету боље је узети велико камење пречника 7-13 цм, за електричне моделе су мале (5-6 цм). Број камења зависи од величине контејнера.

Камин треба редовно контролисати и прегледати сваки камен. Свака пукотина је сигнал да камен треба замијенити. И стари каменчићи постају непогодни, јер смањују топлотну снагу и има специфичан мирис. Прво се у пећи полажу велики камени камен, а затим мањи.

каменчићи

Шљунак је практично слободан материјал који се може самостално прикупљати на обалама ријеке или мора. Они се обично постављају на дно пећи и постављају се на танки слој талка хлорита. У процесу одабира шљунка морате обратити пажњу на њихов облик и боју. Облик камења треба да буде пахуљаст тако да је гомила гомила. Не можете скупљати камење са црвенкастим нијансама или црвеним спрејом. Ово указује на присуство гвожђа и његову оксидацију у купки на било шта.

Мекана камена вапненачка браћа не могу, јер су штетна и брзо уништена, претварајући се у мекану и досадну прашину.

Јадеите

Овај полу-драгоцени минерал карактерише његова издржљивост, висока топлотна проводљивост, чврстоћа и низак ниво сакупљања влаге. Само камен који треба изабрати у парној соби је само шала. Има много позитивних страна у односу на друге расе. Не раздваја се, не пуца, ионизује ваздух и чува топлоту на дуже време. За купање користите сецкане узорке, за сауну - полиране. Жад даје благотворан учинак на нервни систем, јача крвне судове, ублажава слабост људи који болно реагирају на било какву промјену времена.

дијабаз

Одлучите који камен да изаберете, можете престати бирати дијабаз. Овај камен карактерише масивна текстура, трајност, густина и пријатна сива боја. Па акумулира топлоту и дуго је даје. Екстрахује се у Карелији, тако да се не треба бринути о њеној еколошки прихватљивости.

порфир

За овај камен, температура парне купељи није ништа у поређењу са врућом магмом, тако да лако може издржати два, а не тристо циклуса хлађења и гријања без икаквих посљедица. Порфирит такође има невероватна лековита својства. Пара из загрејаног камења нежно неутрализује главобоље, благотворно делује на респираторни систем и на кожу. Приликом првог загријавања није потребно плашити се: карактеристично је карактеристично пуцање по порфириту и присуство специфичног мириса. Када се поново загреју, такви феномени се више не појављују.

Талкохлорит

Овај камен може лако издржати топлоту до 1600 степени равномерно прикупља и одаје топлоту. Студије су показале да топлотно зрачење талкохлорита и људи идентична, тако да топлота из камена посебно пријатна и мека. То је одлично за пећ у купатилу који има корисне ефекте на метаболизам, нормализује крвни притисак и повећава имунитет.

Размишљајући о тим камење потребних за купање, што је боље купити, обратите пажњу на своје здравље и покупи камен да би могао имати благотворно дејство на организам.