Како узгајати фазане

На адреси живинарства једноставно је немогуће рећи ништа лоше, сватко зна да овај посао доноси добру зараду. Остаје само да сазнамо које су птице најбоље узгајати. Желим комбинирати нешто лијепо и лијепо с новцем. Могу ли ја ово? Многи држачи перади кажу да могу. У ту сврху потребно је створитистварне фазане на локацији !

Бизнисмени се плаше да се баве узгојем фазана, јер се плаше да за то не добију нормалан профит. Ови страхови су лажни.Главне предности узгоја фазана:

1. фазани су купус-птица, тако да не захтијевају посебну бригу. И ако сте и раније узгајали пилиће, онда ви и карте у вашим рукама, с фазанима можете поднијети све сто посто.

2. Месо ових птица је укусније од пилетине. Стицање овог производа у многим објектима, посебно са егзотичним правцем.

3. Велики закључак јаја.

4. Фармери перади узгајају појединце за продају у ловачким фармама. Али у овом случају, птице ће морати да се чувају на великим површинама, где је њихов садржај сличан дивљини у природи. У супротном, појединац ће расти ручно, а ловци неће бити добро узбуђени и заинтересовани.

5. Фазе су веома лепе и необичне птице, па су веома задовољне што могу купити власнике зоолошких вртова.

6. Новосадски фармери често долазе код искусних пољопривредника за куповину оплођених јаја, младих животиња или одраслих.

Која је разлика у задржавањукокоши и фазани

Прва ствар коју треба запазити је конкуренција мушкараца. Фазе не само да се боре, него се убијају. Зато их немојте држати у једном кавезу. За разлику од кокоши, фазани могу бити моногамни, у складу с тим, живе у паровима и другим полигамним. Око 5 жена долази на једног мушкарца.

Обратите пажњу!Што су мањи женски фазани у кавезу, то ће више доносити јаја.

Потребна површина за једну особу би требала бити 2 м2, ако је више, то је добро, али је мање могуће.

Како организирати мјесто за женке које полажу јаја

Женски фазани такође имају свој карактер. Скуте се налазе на једном месту и не заборавите на то, фазани губе јаја у кавезу. Из тог разлога фармер ће морати имати стрпљења и шетати около, тражећи тајна мјеста за проналажење јаја за женке.

Такође је вредно обратити пажњу на пасмину фазана, јер жене исте врсте преферирају да носе у трави, друге у грмљу, а друге само на земљи. Било је и оних који су положили јаја на дрвеће! Птица не може бити обновљена, она у потпуности зависи од природних инстинкта. Стога се пољопривредник мора прилагодити њима и створити најповољније увјете одржавања.

Како се фазани множе на домаћим фармама

Ако је перад одлучио да ухвати фазанкињу у шуми, а затим да од ње добије значајно потомство, онда није потпуно у праву. Овај задатак није лак. Најчешће женскоузгајају у дивљини окружење не може добити заједно код куће, јер је већ говорити о излегања јаја. Наравно, постоје изузеци, али ово је веома ријетка појава. Посебно ефективан је резултат ако је женка подигнута у кавезу. Можеш купити фазана, али можеш купити оплођену јајету птице и покушати повући из ње појединца. Можете га ставити под пилетину и можете користити инкубатор. Ове опције нису лоше, јер се млади само укроте.

Пазите!Период инкубације је приближно 25 дана. Он је више од пилетине.

Како бринути о малим фазанима

Ако су пилићи уклоњени без женке, онда им није потребно додатно осветљење. Напротив, она штети младима и промовише развој канибализма. Пилићи се могу међусобно сузбити, како би се спријечило да млади држе 25 комада у одвојеним одјељцима. Сваки одељак мора бити најмање 1 м2. Температура у првим данима није мања од +28. Након тога се постепено смањује на минимум +20. Требала би имати шест мјесеци.

Након 6 мјесеци, птица се сматра независном и не захтијева посебну бригу. Првих неколико месеци младе животиње хране стрма јаја. И након што је пребачен у нормалну пуну храну.

Како бринути за одрасле фазане

Не постоје посебни захтјеви за показатеље термометра, стога то може бити било тко. Чак и зими, птице се могу држати на улици. Много је важније размишљати о њима правилном исхраном и потпуном слободомцопс

С каким продуктом је прехрана фазана

Ова птица је позната по својој прождрљивости, ако јој пољопривредник заувек да храну, она ће увек бити тамо. Главни састојци исхране су јечам, пшеница и кукуруз. Птица постаје већа и укуснија ако додате торту.

Фазе су свеједне птице, тако да ће кувано смеће, различити отпад, риба, морски производи бити идеална храна за појединце. Они обожавају траву, воће и поврће, сретно ће јести све што дате. У мешавини са храном можете додати и рибље уље, креду, коштано брашно. Не знате како да се ослободите колорадских крумпира! Обуци град фазана, он це их све појести. Птицама није потребна вода за загревање, радо их пију хладно. И зими, снијег може послужити у ту сврху.

Фазе су веома подмукле птице, често су под стресом. Од тога жене могу престати носити, па будите изузетно пажљиви према птицама. Немогуће је гласно вриштати, направити неспремне неочекиване покрете. Пазите на фазане, они се не морају борити, не дозволите странцима да иду код њих.

Желите ли уживати у животу и зарадити новац? затимузгој фазанакао посао је нешто што вам заиста одговара.