Како уклонити живу из тијела и што је опасно за особу

Иако тровање живом није тако честа, може имати врло озбиљне посљедице за људе. Зато свако мора знати како да уклони живу из тијела. Ефекат на тело је крајње негативан и ако се с било којим случајем деси да се суочимо са таквим проблемом, морате знати које акције треба предузети у таквој ситуацији.

узроци тровања

Ако одбаците специфичне ситуације (нпр. Рад у штетној производњи гдје су присутни парови), узроци вишка метала у тијелу могу бити сљедећи:

 • Последице оштећења термометара. Очигледно, у многим од најјачих дечјих страхова, страховало се да ће сломити живин термометар. Наравно, у већини случајева се користе електрични термометри, али има много оних који користе живин термометар на стари начин. И овде ризикују тровање као резултат оштећења интегритета термометра, прилично великог.
 • Оштећење живе или флуоресцентних лампи. Такозване енергетски штедљиве сијалице сада се активно оглашавају и делимично оправдане: оне су заиста много економичније за рад. Међутим, таква сијалица је опаснија.
 • Смјештај у еколошки прихватљивим подручјима. Негативан утицај на особу често се манифестује у животу у подручјима гдје се производи угљен или плин.
 • Употреба производа који могу акумулирати метал. Најопаснија је морска риба у том смислу, па се прије купње неколико риба за јуху на тржишту, треба запитати гдје су ухваћени.

ОсимОви, најочитији узроци тровања, су бројни индиректни фактори који могу допринијети овом тровању. Као што инсталирање протезе или печат са амалгамом, утиче на то и на употребу одређених лекова.

Како детектовати вишак живе у људима

Свако људско тровање је малаксалост, али то је врло чест симптом, па људи можда не дају одмах смисао. Међутим, поред таквих заједничких особина као што су слабост, главобоља и мучнина, постоји низ специфичнијих симптома у тровању.

На пример, они укључују:

 • Кршење звучне и визуелне перцепције може такође бити кршење мириса
 • Проблеми са једњаком, као и болести генитоуринарног и ендокриног система
 • Регионал
 • губитак зуба
 • Појава рана и чирева на мукозној мембрани

Треба напоменути да хронична форма може бити готово асимптоматска - тако је опасна жива за људе у овом случају. Зато је потребно обратити пажњу и на врло уобичајене знакове проблема у тијелу, ако трају дуго без икаквог разлога, јер је уклањање живе из тијела - комплицирана процедура.

Које анализе ће помоћи у откривању присуства метала

Постоји неколико дијагностичких поступака чији је циљ откривање вишка метала, али недостатак готово свих њих је да су способни пратити само "свјеже" тровање. Тако, на пример, у анализи крви, нешто се може наћи само неколико сати након контакта са металом, жива у урину можеоткријте у првих неколико дана.

Што се тиче продуженог периода акумулације косе, студије проведене уз помоћ косе пацијента сматрају се најпоузданијом методом дијагнозе.

Како очистити тело

Ако су студије потврдиле да у тијелу постоје парови, треба одмах размислити о томе како уклонити живу из тијела.Ако је тровање јако, онда би било мудро прибјећи медицинском третману.Специфичан лек може ослободити живу из људског тела и може га прописати само специјалиста, али то ће бити обавезно да се уради кратак преглед лекова који помажу ако је узрок тровања постао жива. На људском тијелу, сваки лијек дјелује на свој начин, штавише, прилично снажно, дакле, није потребно да их сами именујете (ако нисте, наравно, лијечник одговарајућег профила).

 1. Театзин - калцијум
 2. Сукецимер. Веома ефикасан лек за тровање, брзо уклања метал, али се не препоручује алергичарима да га користе.
 3. Унитиол. Широко се користи у медицинској пракси, али пацијенти са хипертензијом или чир на желуцу не могу га користити.
 4. Натријум тиосулфат. Ови лекови помажу да се неутралишу токсини, као и да се елиминише тровање упале.

Како уклонити живу из тијела народним лијековима? Осим медицинске терапије, постоје и народне методе које помажу у чишћењу организма.Опет, ако је тровање озбиљно, неки "рецепти баке" не могу, јер је метал веома опасан иима изразито негативан утицај на организам. Међутим, као помоћне методе третирања народних рецепата може бити веома битно. Да, сматрају се ефикасна средства у борби против тровања:

 • Кувани пиринач. Овај природни адсорбент има способност да апсорбује токсичне супстанце и природно их изводи.
 • Бујон чичак. Сматра се да ова биљка добро помаже да се носи са интоксикацијом која је настала као последица утицаја на тело тешких метала.
 • Карфиол. Ова врста алги садржи алгинате, који у великој мери могу елиминисати негативне ефекте метала.
 • Кинз. Побољшава функционисање јетре, помаже јој да се бори са интоксикацијом.

Такође је потребно поштовати режим пијаће воде - вода у исхрани треба да буде довољна. Након третмана који има за циљ елиминисање тровања, биће потребно да поново прођемо тестове - да би се уверили да метал више не трује тело. Сада знате како да уклоните живу из тела.