Како ставити плочицу за поплочавање у двориште приватне куће

Приватно двориште може бити уређено на различите начине, а велика пажња се посвећује његовој естетици, док други преферирају функционалност. Али постоји један начин да се ове две жеље комбинирају - а ово је плочник на плочнику. Ово решење није само привлачно, већ и практично. Ако одлучите да га користите у свом дворишту, треба да се упознате са главним нијансама овог случаја. О њима ће бити речи у чланку.

Предности коришћења плочника у дворишту

Данас је тешко наћи нешто прикладније за уређење вашег дворишта, због чега често постоје питања, на примјер, како да ставите камену плочу својим рукама. Ова материјална потражња је, наравно, главна предност. Оне укључују:

1. Елементарни распоред. Можете украсити своје подручје без проблема, без привлачења стручњака, у складу с тим, значајно уштедјети на побољшању дворишта.

2. Разноврсност текстура, нијанси и облика. Свако ће моћи изабрати нешто прикладно, јер је спектар материјала једноставно импресиван. И не морате бринути о компатибилности плочица за поплочавање и дизајну ваше парцеле уопште.

3. Заштита дворишта од влаге. Чак и са обилним кишама нећете се формирати на локвама. Вода лагано мрља, а премаз се не квари.

4. Трајност. Плочник ће трајати неколико деценија, задржавајући све своје оперативне особине.

5. Некомплицирани поправак. Акодесиће се нешто што ће оштетити дио плочице - немојте се узнемиравати. Може се лако замијенити другом плочицом, за коју није потребно потпуно уклонити поклопац или учинити нешто такво. Чак и за мајсторе почетнике, овај рад ће бити ослобођен лако.

6. Екологија. Под утицајем високих температура, асфалт се загрева и ослобађа штетне елементе који су штетни за људе. Плочице за поплочавање представљају велику заштиту од њих.

Кориштење плочица за поплочавање

1. Трошкови полагања. Она није велика.

2. За креирање стазе или платформе потребно је много материјала, а потребно је доста времена.

Како ставити плочицу за поплочавање: фаза припреме

Потребно је направити неколико корака пре директног паковања. Прво, морате уклонити земљу за око 15 центиметара. Затим простор који морате да очистите од прашине и прљавштине. Не заборавите уклонити све сјеменке и коријење биљака. Ако на мјесту гдје намјеравате да ставите плочицу плочника, постоје глинена тла, онда морате инсталирати сустав одводње. Формирајте мали нагиб у којем ће се вода одводити.

Надаље, доћи ће до фазе компетентног глодања, у ту сврху се користе све импровизиране ставке. Можете користити децк који може савршено решити овај проблем. Након копања ровова, припремите посебан бетонски јастук.

Како направити базу испод плочника плочника

Чим се припреми бетонски јастук, потребно је посветити вријеме основе на којој ће се материјал монтирати, односно плочица.У почетку, сипајте песак око 5 центиметара, а затим шут. Његова фракција не сме бити већа од 2 центиметра. Лопта која остаје на површини не смије бити мања од 1,5 центиметара. Потребно га је навлажити и подићи квалитативно.

Како да ставите камену плочу својим рукама: главна фаза рада

Уопштено, ово је веома компликован догађај, посебно за оне који то никада нису срели. Прво морате одлучити о украсу на површини. Након тога мајстори извлаче кабл који се користи за полагање материјала. Професионалци саветују да се слажу дијагонално у правцу од себе. У току рада, пазите да је плочица чврсто једна до друге. Неопходно је да су све честице на истом нивоу ако једна плочица почне да пропада, онда треба да сипате песак ако почне да се издиже изнад општег материјала - потребно је нанети гумени чекић. Проверите једнакост нивоа конструкције материјала. Чим га потпуно ставите - плочице треба да буду увучене. Одлично је ако имате вибро плочу у свом арсеналу. Приликом полагања плочице морате се придржавати правила одступања од средине до ивица. Под њим ће вода почети да дренира. Када се сав материјал положи, плочица се пуни сувом мјешавином пијеска и цемента. Раствор ће пасти у прорез, а вишак треба уклонити метлом. Тада се плочица залије. И само треба да сачекате да се плочица потпуно стврдне, а без ње можете ходати без ње.

Како ставити плочице за поплочавање: карактеристике

1. Која бВи не изаберете плочицу, али материјал се не уклапа равномерно, тако да имате остатке и то је расипање материјала. Због тога их морате одмах укључити у укупне трошкове.

2. Полагање је најбоље урадити дијагонално.

3. Ако су потребни плочице, онда се целе честице исјеку на бугарском, а затим одруше.

Сви власници приватних кућа сањају да постану власници прекрасног дворишта. До данас то није највећи проблем. Плочице за поплочавање сматрају се најпопуларнијим материјалом који ће брзо окренути ваше двориште.