Како се користи дим од нерђајућег челика са хидропнеуматиком

Без обзира како покушавате да кувате укусно димљено месо или мирисну рибу са дрвеним димњаком у обичној пећи, још увек нећете постићи тај савршени укус. Друга ствар је каганет од нерђајућег челика, који је сам направио. Са таквом адаптацијом, чак и код куће, можете добити укусне димљене производе, потрошити најмање труда и финансијских средстава.

Дим без димљења од нерђајућег челика

 • Који материјал дати предност
 • Нијанси употребе таквог копила
 • Каганса и њихове предности

  У кулинарству се производи каганета дијеле на два типа - уградњу топле и хладне димљене. Чак и такве јединице имају условну подјелу за стандардне величине и пројектно извођење - инсталације индустријских постројења које се монтирају на подну површину и преносни системи за кућну употребу.

  Метода хладног пушења траје доста времена, понекад за пушење траје чак 25 сати. Поред тога, ова инсталација је све тежа и тежа, тако да није толико популарна као дим од нерђајућег челика.

  Топла метода пушења условљена је потпуним урањањем ароматичних супстанци. Поред тога, уз високо загревање у месу долази до денатурације протеинских влакана, што га чини лако пробављивим за дигестивни тракт људског тела.

  Из ових чланака прочитајте: Шта разликује хладну димљену од вреле

  Главне предности дима од нерђајућег челика:

  • мала тежина - маса целог система са свим компонентама не прелази 12 кг;
  • компактност - максималне укупне димензије 50к30к30 цм;
  • практичност и свестраност у употреби - могу се користити иу природи иу кући;
  • лакоћа одржавања;
  • одлично заптивање - дим од нерђајућег челика са хидропнеуматиком елиминише могућност ширења димних маса у стану.

  Разговарајмо о томе како се ради и како се користи дим из нехрђајућег челика.

  ВИДЕО: Прављење дима властитим рукама

  Опште карактеристике постројења

  Дим од нерђајућег челика, израђен од 2 мм или 3 мм металне плоче, је правоугаона кутија која је опремљена унутрашњим угловима за постављање једног или више решетки за кување. Доњи део је опремљен палетом, која је намењена за сакупљање масти, а под овим конструктивним елементом постоји место за паковање запаљивог материјала. Кров је опремљен снијегом и хидроплинама.

  Смоке бок

  Нерђајући челик

  Чињеница да је храна од нерђајућег челика - скупа грађа, свима позната, стога сасвим разумљиво да њена дебљина зависи од дебљине зидног дима од хидропнеуматике од нерђајућег челика. Међутим, није вредно дати предност другим врстама метала како би се уштедио новац, јер храна од нехрђајућег челика има отпорност на корозију и може издржати критичне варијације температуре. Дакле, ако планирате пушитиза личну употребу, а истовремено желите да вам служи више од годину дана, онда је боље да за своју производњу изаберете лимове од нерђајућег челика дебљине 3 мм.

  палета

  Посуда за сакупљање екстраката масти из припремљене хране је једна од важних компоненти машине за пушење. Прво, штити дрвну сјечку од уношења у њих сока од будућих димљених намирница, а друго - овај предмет се може лако уклонити из уређаја и опрати након сваке сесије пушења, што у великој мјери олакшава његу самог каганта.

  канализација

  Хидраулични затварач је олук пуњен водом. Налази се на поклопцу. Водени затварач дјелује као баријера за димне масе, које излазе само кроз млазнице и спречавају продор зрака у уређај. Захваљујући оваквом дизајну, искључена је могућност паљења бакалара, што је толико важно током пушења, а ако је недостатак кисеоника у кутији, запаљиви материјал ће једноставно тињати, остављајући лагане паре и топлоту. Да би се елиминисало накупљање дима у просторији, потребно је повезати црево отпорно на топлоту на весло и извадити га до прозора или наменског отвора за хаубу.

  Евакуација дима

  Поред правоугаоних јединица за пушење од нерђајућег челика, постоје и уређаји округлог облика који су донекле слични волуметријској посуди. Ова опција има мање величине и одлична је за мале кухињске ормаре.

  Димне конструкције су опремљене носачима, што им омогућава да се користе као дому природи.

  Кагански за кућну употребу

  Који материјал дати предност

  Наравно, ово треба да буде од нерђајућег челика за храну, користи се за израду дизајна различитих величина и конфигурација. Челик има једну значајну предност у односу на друге метале - високу отпорност на корозију. Кагани се често користе у непосредној близини мјеста високе влажности (шуме, баре, ријеке, ладањске куће). Овакви услови врло брзо доводе до неисправности уређаја за пушење од конвенционалних метала. А то за собом повлачи губитак укусних својстава куваног димљеног меса. Таквих недостатака нема у машинама за пушење од нерђајућег челика, па је због тога њихов експлоатациони период веома висок.

  Сам димна машина је у директном контакту са отвореним пламеном, и због тога материјал од којег је направљен мора имати високу отпорност на критичне температуре без ослобађања штетних пара. И сви ови захтеви одговарају нерђајућем челику. Штавише, за разлику од других материјала, лако се може испрати од масти и шљама, што још једном наглашава предности овог материјала.

  Нијансе употребе таквих капсула

  Без обзира да ли имате димни систем у облику, правоугаони или округли, на његовом дну сипајте мали чип. Да би се олакшао процес чишћења машине, најбоље је да се бакалар сипа у фолију-херметички омотач. Да, после крајапроцедура дима се одбацује, а доњи део уређаја остаје чист.

  Укус и мирис димљеног окуса зависе од материјала који сагорева дрво. Да би месо, риба, кобасице и други димљени производи били укусни, можете користити следеће врсте дрвећа:

  • Трешња даје готовом производу невероватну арому;
  • шљива даје јелима неки ароматични укус;
  • кајсија ће учинити месо слатким, деликатним и мирисним;
  • јабука ће створити количину дима потребну за пушење, али квалитет бакалара из овог дрвета практично не утиче на укус укуса;
  • јоха даје производ киселог укуса;
  • Храст и јасен дају месу снажну дрвену арому.

  Дакле, чим се бакалар положи на дно јединице, стављамо је на врх посуде за сакупљање масти и сока из припремљене хране. Ако је пладањ омотан фолијом, онда након пушења нестаје потреба за његовим темељитим чишћењем.

  Сљедећа фаза је постављање решетке на којој се поставља сутрашњи дим. Али да би се спречило лепљење производа, препоручује се подмазивање шипки биљним уљем. Сада остаје да затворите уређај поклопцем, напуните довод воде водом и ставите га на ватру.

  Ово изгледа као шема пушења

  Димљена риба траје око 40 минута, месо се кува на сат, а поврће и плодови мора за 30 минута.

  Током рада уређаја, пазите да млазница не зачепљује и вентилацију унутрашњег волуменабило је довољно. Ефикасност кутије за пушење у великој мери зависи од тога.

  Брига за хаубу је врло једноставна и састоји се само од чишћења површина од масти и шљама. Али то би требало урадити сваки пут након кувања и по могућности на исти дан. Пуњена маст са следећом употребом каганта даје јелу ужасан укус, неугодан и оставља дуг окус. Ево, очигледно, и све замршености употребе памука од нерђајућег челика.

  ВИДЕО: Како кухати скушу у цијеви од нехрђајућег челика

  Нормал 0 МицрософтИнтернетЕкплорер4