Како провјерити пропусност канализацијских цијеви

У било којој згради, објекту или приватном секторуцјевоводби увијек требао бити у одличном стању, јер не завидите власницима који су мучени цијевима и не могу се нормално истуширати, опрати посуђе и чак руке. Ако се отпад не елиминише на време, онда они могу довести до различитих ванредних ситуација. Они су директно повезани са пробијањем цеви. Због тога ћемо морати да позовемо специјалну службу, сачекамо да се сви очисте, и генерално им дајемо много новца за њихове услуге. Из тог разлога је веома важно знатипролаз цијеви , што ће помоћи не само да се спријечи зачепљење у систему, већ и потпуно избјегавање трошења и хабања у раду.

Како брзо и квалитативно провјерити пропусност цијеви?

Главне препоруке:

1.Ако се у стану морају проверити цеви, то се често ради уз помоћтеле-инспекцијске верификације . Његов главни елемент је мала видео камера са високом резолуцијом и јасним осветљењем. Прикључен је на кабл који гура цео систем. Тако се врши детаљан преглед цијеви. Слике са ове мале камере се емитују на посебном екрану.

2. Плутајући модул.Ако су цијеви пуне, провјерите их само на овај начин. То се дешава на овај начин: опрема уз помоћ специјалних уређаја спушта се у воду и хоризонтално је фиксирана. Материјал који је снимљенпрелази на било који дигитални медиј за даљњи преглед и анализу стања канализационог система у цјелини или његових специфичних дијелова. Предности ове дијагнозе су способност да се открију проблеми на тешко доступним мјестима без потребе да се одвијају или потпуно уклањају цијеви. И плутајући модул је врло компактан и мобилан, тако да може доћи до било којег подручја.

3. Систем за проверу пролаза цеви са различитим млазницама. Могу бити у облику звезда, латица или лопти.

4. Акустическиј метод . У подручјима зачепљења цијеви аутоматски смањује сјециште воденог пролаза. Одавде се повећава брзина носача топлоте, повећава се бука, која се може чути уз помоћ овог уређаја.

5. Ултразвучни уређаји.Ова опција је да се користе сензори за фиксирање ултразвука. Уређаји помажу да се одреди где је потребночишћење канализационих цевибез нарушавања њеног интегритета и без престанка рада. Они се инсталирају на цијевима на различитим мјестима, а ултразвучним снимањем се шаљу специјални сигнали са мјеста зачепљења. Систем показује удаљеност до које сензори морају бити инсталирани. Ови процеси ће вам помоћи да добијете најпоузданије информације.

Не заборавите!Провера временапрелаза цевии чишћење канализације ће обезбедити несметан рад целог система.