Како прикључити утичницу

Главни елементи електричних инсталација, који су опремљени кућном кућном мрежом, знају чак и дијете - прекидач, лустер, утичницу и жице. Сви они су дизајнирани да обезбеде удобан живот за човека - контролу осветљења, повезивање кућних апарата. Често се пребацивање свих ових уређаја врши у заједничкој разводној кутији. Али понекад има случајева да, у циљу уштеде материјала, времена и сила, можете проћи кроз разводну кутију и повезати један уређај за пребацивање са другим. У овом чланку, хајде да разговарамо о томе како спојити прекидач из утичнице.

Гдје се пријавити?

Размотрите ситуацију када је из утичнице преко прекидача потребно прикључити било коју нову лампу, блатне вијке. Постоје случајеви када је поправка већ урађена у потпуности, и постоји потреба за додатним осветљењем. Да не би извлачили жице из разводне кутије и да не би уништили све зидове, спајање додатног прекидача и осветљивача врши се из утичнице која се налази у близини.

Утичница је два потенцијала, од којих ће се један узети за прекидач (фаза), други ће се истегнути до сијалице (нула).

Ова опција се широко користи у кухињама. На радном зиду (назива се и прегача), постоји неколико утичница за повезивање сета кућанских посуђа. У једном кадру препоручљиво је поставити прекидач који ће укључити /искључити освјетљење кухињског стола.

Имајте на уму! СцхемеТакво пребацивање ће бити рационално само када се лампа налази у непосредној близини излаза. Ако је уређај за осветљење далеко, изведите све прикључке кроз разводну кутију.

корак-по-корак процес

Алгоритам за такав рад ће изгледати овако:

  1. Дефоцирајте радно место тако што ћете искључити машину која се храни директно у овој просторији. Ако нема панела са таквом групом соба, онда искључите општу улазну машину за стан. Индикаторски одвијач провјерава нема ли напона на радном мјесту.
  2. Затворите утичницу, направите рупу за прекидач и закључајте под-носач. Такође ћете морати носити мали утикач између утичнице и прекидача, гдје ће бити положена краткоспојна жица.
  3. Инсталирајте јединицу за осветљење на право место. Ево већ погледајте себе, јер је то погодније за вас. Могуће је лагано и прецизно пробити ремен, ставити га у двоструки проводник, а затим залијепити тапетама. А можете ставити жицу у пластичну кутију, она такође изгледа лепо и уредно.
  4. Скините поклопац са излаза и уклоните контактну површину од под-носача. Ако сте у прошлости инсталирали овај прекидач и држали се схеме боја жица, терминал на који се повезује плава линија биће нула, а терминал са причвршћеним бијелим (црвеним или смеђим) кућиштем је фаза. У утичницама са заштитним уземљењем још увек постоји додатни конектор у средини, где се повезује проводник за уземљење,обично се изводи у жуто-зеленој боји. Ако не знате тачно где се налази фаза и нула, то се мора одредити тако што се напон расклопи у утичници и додиром на пин индикатора помоћу одвијача. Свјетло на прозору одвијача значи да додирујете фазну жицу, односно друга жица ће бити нула.
  5. Спојите жицу на фазне прикључке утичнице, чији се други крај мора спојити на улазни прикључак прекидача. Ставите ову жицу у рупу између рупа и причврстите је раствором.
  6. На нулти прикључак утичнице, спојите жицу језгра, која ће ићи на нулти контакт кертриџа сијалице. Ако светиљка мора уземљити кућиште, онда се штап за уземљење може такође извући из одговарајућег прикључка утичнице, само у том случају ће светиљка морати да положи жицу од три жице.
  7. Оловни проводник, који ће бити фаза лампе, повезан је са излазним контактом прекидача.
  8. Ова комутација је завршена. Остаје само да се у под-носачима учврсте радни дијелови склопних уређаја и да се стави на врх заштитног оквира. Задњи кључ је причвршћен на прекидач и круг је тестиран у акцији.
  9. Направите напетост тако што ћете укључити машину за улазак. Уметните утикач било којег кућног апарата, он би требао радити. Сада притисните прекидач, лампица у лампи треба да трепери.

Ова опција детаљно објашњава како поставити прекидач једним дугметом. Слично томе, уређај можете поставити и са два, и са три кључа,само од сваког контакта прекидача на одређеној групи лампе треба ићи одвојена жица.

Погледали смо како можете повезати прекидач са већ инсталираном утичницом. Запамтите да је таква опција у кућној електричној мрежи прилично изузетак, а не норма, и да се користи као хитна ствар.