Како постићи тишину кортикалним материјалом?

Кортекс кортикалног храста се не користи веома широко. До 60% отпада се производи у производњи производа. Сада сви они иду на производњу техничког чепа, из којег се израђује поклопац за под, зид или плафон.

Предности кортикалног премаза

 • Оригинални изглед.
 • Еколошки материјал који није труо. Он такође не носи непријатне мирисе.
 • Висока звучна изолација. Коефицијент апсорпције звука на фреквенцији од 2.1 кХз износи 0.85. У широком распону сличних материјала, то је око 0,7. Бука и вибрације ниске фреквенције се смањују у мањој мјери.
 • Мала топлотна проводљивост. Материјал се широко користи за топлотну изолацију простора. У поређењу са другим материјалима, заптивни премаз дебљине 3 цм ствара исту термичку заштиту као 10 цм бора или 20 цм порозног бетона.
 • Материјал не електрификује и не привлачи прашину.
 • Висока чврстоћа, трајност и еластичност. Чеп је способан да поврати свој облик након оптерећења због високе еластичности. Међутим, остају трагови намјештаја и оштрих предмета на премазу, што упућује на потребу пажљивог руковања с њим.
 • Очврсли материјал третиран специјалним супстанцама не гори, класификован је као незапаљива супстанца.
 • Изолација буке од плута не захтева посебну пажњу, а мокро чишћење може бити могуће ако је премаз заштићен слојем лака.

Добијање техничког прикључка

Отпад од кортикалног стабла је сломљен, а затимпресовани и подвргнути обради воденом паром. Понекад се користе везива, али је могуће без њих, јер постоји природни лепак у чепу.

Технологија израде кортикалних производа назива се агломерација. У овом случају, они се разликују по боји: тамни - долази из кортекса цеви, а светлост - од коре грана.

Обратите пажњу!Таро-структура материјала обезбеђује високу звучну изолацију, а такође не пролази гас и воду.

Типови премаза од плуте

Као звучна изолација, техничка плута се користи у неколико категорија премаза. Може се наносити на површину у течном облику или причврстити као платно или панел.

премаз течности

Фино подељена плута са растварачем и бојама се наноси на грађевинску површину као обична боја. Након сушења добија се премаз за зидове и плафон који има сва својства кортикалног материјала.

Цорк се наноси спрејом, користећи спреј за боју. Дебљина превлаке са стандардним двослојним премазом је 2-6 мм.

панели

Плоче од плуте су сложене или залијепљене на површине.Материјали који се користе за њихову производњу:

 • агломерати, пресовани из мрвица, али могу садржати 4% акрилног везива;
 • агломерат, прекривен плутеним фурниром и одложен изнад заштитног слоја.

Фурнир може бити израђен од целих комада коре. Такви производи су најквалитетнији и имају високу цену. Панели се могу повезати уз помоћбраве Није неопходно да их овде лепите, мада је могуће добити поуздане везе и елиминисати празнине.

техничка покривеност

Производи се издају у облику плоча и ролни. Намењени су углавном за изолацију и звучну изолацију. Поклопац се користи при изради подлоге за зидове или подове. Дебљина ваљака је од 2 до 10 мм.

звучна изолација подова

Изолација од буке са техничким чепом се врши од подлоге испод панелног паркета, паркетне даске, ламината. Користи се подлога од плута за линолеум ако је довољно крута. Идеалан је као основа за тврде превлаке, јер у потпуности задовољава захтјеве хигроскопности, високе апсорпције звука, изједначавања малих неједнакости, а такођер омогућава и поравнавање пода. Пожељно је да се користи ролни материјал који је добро притиснут панелима или плочицама одозго.

Пре полагања бетонске плоче се припрема: уклањање смећа, полагање пукотина, уклањање храпавости. На ободу просторије, на дну зида потребно је залијепити траку звучне изолације. Ако није потребна топлотна изолација, први слој звучне изолације на бази пјенастог полиетилена полаже се на бетон. Филмске палице су лепљиве траке.

Слој полипропилена дебљине 3 цм или шперплоча се поставља у шаховску таблу на површини звучне изолације. Плоче су боље наносити 2 слоја, али тако да се спојеви не подударају. На шперплочи се поставља облога од плута.Прикључивање се врши траком.

Завршни корак је уградња завршног премаза. Затим одрежите вишак траке звучне изолације по ободу и поставите плочу.

Кортикални под може бити наслаган као завршни премаз, и такође ће имати својства звучне изолације. Производи се у облику плочица које се могу залијепити за подлогу. Могу бити различитих боја или цртати слику. Под је водоотпоран и може се користити у свакој просторији.

Нанесите кортикални материјал као фурнир, залијепљен на МДФ. Оба имају функцију изолације буке. Израђују се у облику панела, који се склапају на сличан начин као и ламинат. Недостатак је отицање МДФ-а када удари у воду. Приликом слагања листова следећих серија се прво постављају шиљци у жлебовима под углом од 300, а затим се спуштају са увијањем све док се не формира густа компонента.

звучна изолација зидова

Поклопац од плута је погодан за зидове. Пре него што га примените, треба да затворите све пукотине у зидовима. Звук добро пролази кроз рупе за утичнице и прекидаче. У присуству празнине, они су положени густим минивом, након чега се затварају заптивне рупе од цементног малтера или кита. Након тога утичница се поставља на своје место.

У панелима се бука преноси на тачкама спајања плоча. Може се значајно смањити ако уклоните малтер на угловима и испуните фуге са монтажном пеном. У монолитним конструкцијама то није потребно.

карактеристике премаза

Пре лијепљења чепа, зидови су уземљени како би се повећала чврстоћа споја. Оптимална дебљина панела је 3 цм, а ако је мања, зидни премаз не даје одговарајући ефекат звучне изолације, и чини слојеве непрофитабилним, јер се на основу односа цена /квалитет добија гипсана плоча са плочама од минералне вуне. Овдје је могуће комбинирати ако се придржавате звучне изолације зидне облоге за зидове као декоративну завршну обраду.

Тапете се израђују на папирној основи, на коју се прво наноси лак, а затим се синтерирани кортикални фурнир залијепи дебљином од 1 мм.

Обратите пажњу!За велику собу са површином већом од 20 м2, смањење волумена ће бити невидљиво, а за 12 м2 већ је значајно.

Танки слој плуте смањује ниво буке споља ако се придржавате следећих правила:

 • Мултилаиер побољшава звучну изолацију. Мало је вероватно да ће танак заштитни премаз помоћи, али ће облога испод тапета, направљена од техничког чепа, већ бити мала заштита од звукова. Резултат је такође конструкција са ГКЛ са лепљеним на њој изван плутане тапете и одложена изнутра са слојем топлотне изолације прскањем. Није потребно рачунати на тапете само због њихове мале дебљине. Они само скидају звукове у соби.
 • Додатни прекид спојева плутаних плочица омогућава кохерентан премаз.
 • Распоред горњег слоја не би требало да се подудара са дном.

Важно!Звучна изолација чепа је ефикаснија од спољашњеизнутра: за зидове просторије с вијенцем, сусједи ће чути буку од ње много мање него у супротном смјеру.

Да ли је могуће примијенити сличну звучну заштиту ако има усмјерено дјеловање? Очигледно, да, јер нема потребе да се пригуши звук телевизије или аудио опреме увече, а деца могу мирно да свирају музичке инструменте.

Плоче из чепа треба да се залијепе на подлогу на распоређен начин. Ако су танке, направите двослојни премаз. Боље је направити вањски слој са фурниром, а за унутрашњост - технички утикач ће се савршено уклопити.

Избор врсте кортикалног покривача

Не постоји посебна разноликост у облику производа. Производи се у ролнама и листовима. Листови су веома разноврсни. Њихова дебљина је од 2 мм до 50 мм. Панели без фурнира долазе из црног или белог агломерата. Прва - више је примјењива на унутарње слојеве и подлоге, а друга - боље је као завршни материјал.

Горњи део плуте може бити прекривен другим декоративним материјалом. Најлакши је слој лака. У просторијама са високом влажношћу, зидови су обложени лаком-заптивачем. Наноси се меким ваљком. Након везивања зид се не боји мокрог чишћења. У случају нарушавања заштитног слоја може се обновити поновним наношењем лака.

изолација од буке на плафону

Рјешавање сложеног слоја на стропу служи да се ослободи цртице сусједа који живе одозго.

Широко распрострањен начин је да се створи спуштени плафон, који ће моратидонирајте количину простора. Танак поклопац плута не ствара звучну изолацију, препоручљиво је користити га заједно са другим материјалима. Када се користи вишеслојна структура различитих густина, ефекат звучне изолације се повећава. Ако се користе неке плоче од плуте, њихова дебљина треба да буде најмање 3 цм.

Порадок на инсталациата на обложка:

 1. Изведено је поравнање плафона. Не препоручује се наношење гипсаног кита.
 2. Површина је одмашћена и наноси се прајмер, који може укључивати водени раствор љепила или посебан прајмер на бази цемента.
 3. Површина стропа је подијељена на 4 идентична подручја, а њен центар је смјештен.
 4. Прикачена и окружена централном плочицом. Онда се места додељују другима.
 5. На обје површине равномјерно нанесите љепило, након чега је плочица причвршћена за плафон. Након завршетка рада треба обавити ваљкасту плочу, чиме се осигурава поуздано приањање.

Цорк Царе

Могу постојати празнине између листова. Они имају утакнуте траке и лепљене. Лепљене ивице су премазане малом четком. Закрпе се уклањају тек након сушења.

Вредно је имати на уму!Животни век премаза се повећава ако се на њега наносе заштитни агенси као што је уљни восак. Композиција поуздано штити плоче од влаге.

Површине су прекривене посебним лаком на бази полиуретана или акрила. Лак за паркет за утикач није прикладан. На плочи сунцаиз цеви брзо изгори, потребно их је заштитити од дејства директних зрака.

Коју плуту изабрати

Најлепша плута се одржава у Португалу. Кинеске производе је боље не узети. Лако је проверити танке премазе. Да би то урадили, требало би да изгледају "у лумену". Ако сунчеве зраке пробијају слој, материјал је боље не узети, његов квалитет је низак.

Највећи асортиман кортикалних премаза представља фирма "Вицандерс" (Португал). Бренд Иберцорк производи техничку чеп, као и покривач за зидове и подове. Интересантна дизајнерска решења представља Цорксибас. Вишеслојна плутајућа подна облога производи Баумтек, али су веома скупи. Скупи панели са целим фурниром су скупи.

Љепљиве плоче су јефтиније за спајање на браве. Агломерат се разликује по најнижим цијенама и користи се углавном као супстрат.

Ревиевс он цорк панелс

Преглед достојанства изолације кортикалног буке је у складу са горе наведеним.Недостаци саобраћајних застоја су следећи:

 • Спор опоравак структуре након дробљења.
 • Под притиском тешког намјештаја остају удубљења.
 • Неки танки плутени премази не дају посебан ефекат, иако је њихов изглед спектакуларан, а имају и добру топлотну изолацију.
 • Директно излагање сунчевој светлости доводи до изгарања површине.
 • Плочица која се заглавила не може се премјестити у кратком времену.
 • Високе цене у поређењу са другим материјалима. Већина корисника ове врсте покривеностиније доступно То је чак и скупље од паркета.

Видео

Правилна примена облога од плута истовремено за под, зидове и строп омогућава стварање ефективне звучне баријере од спољашњих звукова. Приликом обављања посла важно је бавити се изворима буке и начинима за њено смањење.