Како поставити балконска пластична врата: извадити, раставити и поправити када није затворена

Пластична врата су изузетно поуздана и издржљива. Али у процесу рада, посебно дугорочно, власник може наићи на њихове различите недостатке и оштећења. Срећом, власници ПВЦ блокова - сви проблеми се могу ријешити. У чланку ћемо научити како подесити балкон или било која друга пластична врата.

заједничке кварове

Најчешће, компетентно постављена врата не доносе никакве бриге људима. Али временом, механизми изгледају неуравнотежени. Сви кварови, иако се то не може назвати сметњама, елиминишу се једноставним отклањањем грешака. Технологија регулације је једноставна.

Ако су врата чврсто покривена на дну кутије врата, већина их повезује са пластичном структуром врата слабе квалитете. Међутим, у ствари, то уопште није случај. У овом случају, обично лоше, или боље речено, није превише уврнутих вијака додатне опреме, али не и самог прибора. Најчешће се овај проблем јавља ако су инсталатери били немарни у погледу процеса инсталације јединице врата и њене почетне конфигурације. Осим тога, овај феномен се често јавља због једноставног прогиба платна под његовом тежином - кривица свих најчешће постаје тешки двоструко застакљени прозори. Лако је решити овај проблем, али за сада је то квар.

Још један недостатак који се може елиминисати подешавањем је трљање врата у средини - место у подручју оловке, одмах испод или изнад њега. Ово је због температуредеформације.

Може такође доћи до повреде затегнутости блока. До овог проблема долази услед нестабилног уклапања платна у јединицу врата. Разлог за такве промене су све исте деформације услед температуре. Понекад је то због кршења положаја стезног ваљка. Врата се често отварају и затварају неформално - то би могло срушити ваљак са његовог места. Лако је ријешити овај проблем - морате подесити исправан положај исјечка.

Како избећи проблеме

Многим купцима у вријеме наручивања врата или балкона понуђене су различите опције из којих су сигурно одбиле, што је било узалуд. Управо из ових малих опција зависи колико брзо ће систем врата бити регулисан.

Међу таквим опцијама може бити и микролефт. Ово је посебан уређај који је практично незаменљив за већину ПВЦ врата. Ово се посебно односи на тешке димензионалне структуре са прозорима са двоструким стаклом. МицроЛифт не дозвољава да се платно сагне у тренутку када су врата затворена. Овај мали комад је подлога која преузима дио терета. Дизајн овог додатка може бити другачији. Али најчешће - то је покретна плоча у крајњем дијелу платна или посебан ваљак на дну врата.

И мали, али важан детаљ - лимитер открића. Овај специјални производ преузима тежину, смањујући ризик од клизања тканине. Осим тога, ако сте поставили рестриктор исправно, то ће вам помоћи да га избегнетеКлизање ударних врата - чиме се смањује ризик од нарушавања равнотеже механизама.

Ако су врата затворена и отворена

На попису популарних кварова овај проблем је један од најчешћих. Како поправити, прилагодити, прилагодити пластична врата на балкону? Немојте се бојати поставки, све се може обавити властитим рукама - цијели процес је сведен на најједноставније подешавање петљи - бит ће потребно највише 30 минута времена.

Проблем настаје због сита платна. Да би се поправио и обновио идеалан рад конструкције, довољно је да се затегну дијелови за причвршћивање шарки. Постоји и сложенија опција за решавање овог проблема - ако су петље слабе и не издрже тежину дизајна, можете их заменити варијантнијим варијантама.

Врата морају бити отворена за поправку. Затим, на горњој шарки, пронађите вијак с главом испод шестерокута или звјездицом. Када се завртањ ротира у смеру кретања казаљке на сату, тканина је постављена вертикално. Након овог корака, можете затворити врата и провјерити је ли проблем ријешен или не. Ако прогиб није јак, онда ће такво постављање довести до позитивног резултата. Ако је спуштање пластичних балконских врата озбиљније и ротација вијка не даје резултате, онда је потребно скинути заштитну капу са доње петље - испод поклопца ће бити вијак, који је одговоран за положај врата изнад прага. Два или три окрета - и проблем је решен у потпуности.

Ако се врата бришу бочно

Све је то врло, врло, врло једноставно - прије свегапотребно је поново скинути поклопац са доње петље, али подешавање овог времена ће се обавити другим вијком - не треба вам онај изнад, већ онај који бочно и као унутрашњост тканине. Окрените овај вијак у смјеру казаљке на сату, а врата ће се приближити петљи - два или три окрета ће бити довољна за рјешавање проблема. Ако то није помогло, онда би требало да подесите горњу петљу од горе наведених инструкција.

Како подесити стезаљку

Ова поставка ће вам помоћи да уклоните скице. Најчешће се сила стезаљке регулира ротирањем специјалног ексцентра. Можете их пронаћи на крају платна. У зависности од њиховог положаја, можете постићи чврсто затварање. Проблем је у томе што постоје три таква ексцентрика. Један се налази на врху, други је испод, а трећи на средини. Овде је потребно експериментисати.

Али то није све - ексцентрични нож је регулиран у подручју ручке врата. Да би се тканина потпуно затворила, потребно је подесити стезаљку и шарке. За то постоје специјални вијци за подешавање на шаркама.

Ако је ручка, бравица, брава

сломљена,

У правилу, ако пластична балконска врата нису затворена, онда хардвер за закључавање излази из рада. Алгоритам за поправку зависи од тога који део дизајна или механизма закључавања није у реду. У продавницама и градјевинским супермаркетима увек можете купити резервне делове и делове за закључавање. Цена резервних делова варира у зависности од квалитета делова. Сав посао је сведен на замену једногили цијели дворац.

Како уклонити врата из шарки

Сада да видимо како да уклонимо пластична врата из крова. Ово је неопходно када се петље повуку из реда, замењујући неке елементе на платну, поправљајући собу или проширујући врата.

Прије свега, потребно је уклонити заштитну облогу - то ће осигурати приступ шаркама. За то је крпа прекривена, али оловка не би требала бити у доњем положају. Ако покупите јастучић одвијачем - он ће подлећи.

Да би се олабавио механизам петље на њој притиснут у горњем делу. У овом случају, говорник треба да падне. Да бисте га потпуно уклонили, користите клијешта. Сада су врата слободна од задржавања елемената.

Да би се уклонило платно, потребно га је подићи и повући на себе. Онда су надстрешнице искључене. Морате врло пажљиво радити - тежи много слика.

врата за демонтажу

Прије свега, потребно је демонтирати платно. Већ је познато како уклонити пластична врата. Затим морате уклонити капке - ово ће уклонити стаклено окно. Професионалци препоручују започињање овог рада са најдужим елементом. За овај процес потребан је нож за лопату, длето или било шта са широким и оштрим ножем.

Уклоните прибор који ће помоћи одвијачу - довољно да одврнете све монтажне елементе и било који елемент ће бити уклоњен. Неки делови могу бити покривени пластиком - подлога се ротира за 90 степени, омогућавајући приступ вијцима. Ево како можете раставити пластична врата -у ствари, процес је врло једноставан.