Како отворити врата: хитни отвор без оштећења

Једна од најфрнстрирајућих ситуације у животу од којих скоро нико није безбедан - Лоцкед врата у стан, који је хитна потреба да се отвори. Лост тастери заглавио браву и ви треба да радите у степеништу и залупио врата затворена - и опет добро, ако не оставила мало дете, никад не знаш шта може да се деси! Врата, која не може да се отвори - у себи сметња, поред подразумева визе друге проблеме.

садржај

 • Као стручњаци са отварањем врата?
 • отвор Селф лоцкс
  • закључава у унутрашњим вратима
  • Падлоцк
  • цилиндрична брава

Шта да се ради? За почетак, не добијају у паници и уверите се да су врата заиста закључана, тастери нису изгубљени у џепу или торби, запамти, који још увек имају кључеве од стана, а да размотри да ли може да вам помогне брзо. У супротномИмате две опције- да покушају да се носе са својим вратима или обратити стручњацима за помоћ - то је или МПС или специјализоване фирме за отварање врата. МЕ ће помоћи, али не увек - је вероватно да ће изаћи само ако постоји опасност да се нечији живот. Врата отвори се - није најбоља идеја.

да одмах открије кључа браву на вратима, нема посебне вештине су неопходне. Ако не знате тачно како уређај за блокирање ваше бољене покушавајте да га отворите сами , нарочито ако немате средства да то учине. неписмени иНеефикасна интервенција може оштетити унутрашњу структуру дворца, а онда ће морати или да разбије браву или отвори врата, што ће довести до додатних проблема и трошкова. Не може свако решити овај проблем без прибјегавања квалифицираном бравару.

Шта овај задатак чини тако тешким за имплементацију? Прије свега, снага модерних врата, чија крутост лежи у неколико равнина. Популарни сигурносни вијак игра посљедњу улогу када се рафала појављују у четири нивоа, као и вишеслојна заштита за закључавање, која укључује ојачане плоче и оклопне јастучиће. Као резултатврата поуздано штите стан , али комплицира улазак самих власника у лошу ситуацију.

Како функционишу отворена врата?

Позивање на стручњаке ће бити најпоузданији и најбржи начин за отварање врата. Фирме укључене у хитно отварање врата гарантују долазак чаробњака на кратко вријеме. Одмах анализира изглед дворца и открива га - у једноставним случајевима трајат ће око пет минута, мало више - у комплексу.

Отварање браве на вратимазахтева посебну вештину и искуство , могућност коришћења професионалног алата и без кључа - ови квалитети су у власништву стручњака који раде у добрим фирмама и који могу отворити врата на различите начине. Чак и ако мислите да је све безнадежно, они ће исправити сваку ситуацију и брзо и лако ћете ући у свој дом.

Након тога, компанија професионално ради:

 • обавезно ће проверити квалитет њиховог рада;
 • ће од вас тражити да се уверите да су врата правилно отворена;
 • ће обезбиједити провјеру и акт обављеног посла;
 • ће дати гаранцију.

У интересу професионалаца, чињеница дамогу отворити све типове браваје апсолутно у свим вратима - као што су метал, дрво или пластика. Можете се обратити њима, чак и ако се не ради о улазним вратима, и, рецимо, о сефу. Завеса или дворац, банкарски сеф - прави професионалци ће брзо и ефикасно руковати са сваком бравом! Врата у стан, кућу, канцеларију, складиште, итд. - сваки од њих ће бити отворен изузетно прецизно, стручњак неће дозволити штету, али ако без њих не могу - они ће бити минимални.

И што је најважније, у било ком тренутку нисте се пријавили за сличну фирму, већина ће одмах прихватити позив, јер чаробњаци раде 24 сата дневно. Чак и касно у ноћ нећете остати на чекању радног дана на тепиху близу врата властитог стана! Пре него што чаробњак дође до изазова, телефон ће вас обавестити о томе шта можете и шта треба да урадите пре него што стигне, а шта не. Осим тога,нећете разочарати комуникацију са специјалистом- он ће бити љубазан и пажљив, а трошкови услуге ће бити пријатно изненађени - тренутно фирме не прецјењују цијене отварања браве.

Наравно, дешава се да такво отварање врата захтева додатну замену браве или цилиндра. У овом случају, представник фирме ће вам помоћи да изаберете нови дворац, саветујете који ће од њих поуздано штититикућу или канцеларију, а такође и помоћи да се то исече.

Нема сумње да постоје случајеви када се врата не могу открити чак ни уз помоћ специјалних алата. Да би се носили са мањим губицима,један број фирми нуди услуге индустријског планинарења : Унутар просторије продиру кроз прозор и отварају врата изнутра. Наравно, таква услуга је скупља од нормалног отварања, али штета ће бити неизмјерно мања него код замјене цијелих врата.

Независно отварање браве

Неке браве су, наравно, предмет самоопредељења. Ако и даље желите сами покушати отворити врата, слиједите ове савјете.

Браве у унутрашњим вратима

Најлакши начин за отварање унутрашњих врата. Обично постављају ручке, које са једне стране имају кваку, а на другој кључаоницу. Такве браве се ретко користе, тако да се кључеви од њих често губе. Али они су веома привучени пажњом мале деце. И нећете имати времена да трепнете очи док се дете забрањује у соби. Али да би отворили такве квачице, већина њих, наравно, не може. И морамо хитно дјеловати - дјеца не могу остати без надзора!

Брзо прегледајте кључаницу и одаберите одговарајућу опрему. Могу имати танку иглу за плетење, велику закривљену спајалицу за папир или чачкалицу (ако је бунар мали и округли) или маказе, мали нож, металну датотеку за нокте (ако је отвор раван). Уметните алат у њега, притисните га једном руком, спустите други или окрените дугме. Ове акције би требале помоћи.

Зглобнацастле

\ т

Отворени зглобни дворац такође није превише тежак. У стану се обично не користе такви, већ у кућама, у гаражама и другим местима, што није увек у стању да брзо добије стручњака - често. Нађите комад антене величине 10-15 цм, савијте крај и поравнајте тешким предметом - чекићем или каменом. Потребна вам је и равна жица дужине 5-7 цм.Уметните антену у бунар дворца, додирните је промјером. Неопходно је да јој се пружи прст тако да прољеће буде лако напето. Унутар прољећа, уметните жицу и помакните је, јер би се кључ у замку завртио. Брава ће се отворити и истовремено остати без оштећења.

цилиндарска брава

Али цилиндарска брава, која се поставља на врата стана и капије, може изазвати потешкоће. То ће морати да се уради с њим, јер интелигенција таквог уређаја за закључавање -је прилично неугоднаи захтијева неке вјештине. Стога се најчешће прибјегава грубом начину резања:

 • снажна електрична бушилица и бушилица за жељезо;
 • дебели равни одвијач и чекић.

Прво морате да убаците одвијач у браву и да га ударите чекићем, а затим - да га окренете у бунар. Ако је замак ларве увучен, морате повући одвијач и уклонити "пуњење" - тајну. Затим треба отворити врата. Ако се то не догоди, морат ћете прибјећи вјежби. Убацујемо бушилицу жељене величине, шаљемо је у браву и почињемо бушити. Немојте превише стискати жлебове и жљебовеСигурно се држите за бушилицу и не сломите је. Чим се тајна пренесе до краја, моћи ћете да извучете ларву. Огроман недостатак ових метода - без оштећења овдје не може учинити. Када се врата отворе, мораће да се промени личинка дворца или сам дворац. Али то је у сваком случају боље него стајање испред закључаног стана.

И да би ову ситуацију задржали око себе,покушајте да предузмете мере опреза- пажљиво и пажљиво рукујте дворцима, држите сет резервних кључева из стана од комшија или живите у близини рођака, али ако то не помаже не паничите ни на који начин и запамтите: стручњаци ће вам увек помоћи да отворите врата!