Како одабрати унутрашња врата за квалитет материјала

Многи власници кућа с времена на време желе да промене дизајн у својој кући или стану. А ако промена намештаја обично није питање, онда изаберите квалитетно и, што је најважније, атрактивна унутрашња врата понекад је веома тешко. Прелепа структура врата не само да треба да буде у складу са декоративним елементима ентеријера, већ и јасно указује на границе између суседних просторија у кући.

садржај

 • Означавање унутрашњих врата
 • Врсте унутрашњих врата
 • Шта треба узети у обзир при одабиру унутрашњих врата?
 • Како квалитет материјала утиче на избор унутрашњих врата?
 • Корисни савети за избор одговарајућих унутрашњих врата
 • Избор модела врата према унутрашњем стилу

Било би пожељно напоменути да је само естетска компонента унутрашњих врата далеко од довољне, јер на првом месту квалитет такве конструкције зависи од његове функционалности. Ако такав уређај није функционалан, његова инсталација ради лепоте је једноставно будаласт финансијски отпад. Када купујете систем вратане кошта превише , јер ће лош квалитет материјала или прибора захтијевати промјену таквог производа у блиској будућности.

Сврха унутрашњих врата

Ако размотримо сврху унутрашњих структура врата, онда је то очигледно. Њихова главна функција је да разграниче суседне просторије у кући, тако да у одвојеним просторијама обезбеђује тишину и самоћу. У исто време, они морају складно да улазе у генералстилизовање ентеријера, наглашавајући дизајн просторије.

Али упркос чињеници да сва врата у кући треба да имају сличну стилизацију, постоји велика разлика у избору дизајна у купатилу и кухињи, од уградње таквог производа у дневну собу или спаваћу собу. Могу имати различите ширине и спецификације. У купатилу и вц-у не користите крпе за врата шире од 70 цм, већ ће у великом дневном боравку изгледати луксузне шкољке, тенда, дизајн интеријера.

Унутрашња врата могу имати и спољне разлике, на пример, у купатилу, уградити врата са глувим платном, ау другим просторијама одабрати дизајне са стакленим плочицама. Ако мала дјеца или кућни љубимци живе у кући, сигурност унутрашњих врата је од веће важности. У таквој ситуацији не препоручују се велики витраји или стаклени прозори. Осим тога, за целу ограду купатила или друге просторије са високим нивоом влаге, није потребно инсталирати производе сакупљене из низа дрвета.

Врсте унутрашњих врата

Како да изаберете права врата по квалитету, треба да одлучите пре поправке. Прије свега, то је због чињенице датакве структуре имају одређене особине , које се састоје од начина отварања врата:

 • системи за отварање врата;
 • клизне конструкције унутрашњих врата;
 • сложени уређаји за врата.

До данас су најпопуларнија клизна унутрашња врата. Њиховапричвршћивања изведена су уз помоћ надстрешница , причвршћених наврата Приликом одабира овог дизајна морате узети у обзир да ће његово отварање захтијевати пуно слободног простора. Управо због тога њихова употреба у малим становима није прикладна.

У случају система клизних врата, случај је мало другачији. Приликом отварања таквог дизајна, тканина се креће или дуж зида, или се скрива у посебно опремљеној ниши. Покретна врата имају клизне механизме - ваљке, монтиране у профилу управљача.

Комплицирана структура врата у отвореном положају наликује хармоници или платну, два пута пресавијена и фиксирана у бочном зиду рупе. Таква унутрашња вратанису била у широкој употребикод кућевласника, за разлику од паукова или клизних колега, чак и унаточ њиховој вањској привлачности и безначајном заузимању простора када су откривени.

Шта треба узети у обзир при одабиру унутрашњих врата?

Модерно тржиште је, нажалост, пуно манипулација материјалима лошијег квалитета, али слиједећи основна правила, можете одабрати врата која задовољавају захтјеве власника.

 1. Квалитет и атрактивност врата првенствено зависе од премаза за боје и лакове. Ако има претјерано тамну нијансу или мутне мрље, најбоље је да не купујете овај производ. Ако платно открива грбе или друге дефекте, онда -је јефтин производ , који неће дуго трајати.
 2. Такође, квалитет унутрашњих врата може се одредити извођењем дијагоналних мерења,углове и друге параметре уређаја. Разлика у дијагоналама не смије прелазити 1 мм.
 3. Стварно висококвалитетно крило врата треба да буде глатко и пријатно на додир.
 4. Ако систем врата има стаклене уметке, онда морате провјерити колико су добро учвршћени. Ако се при премјештању крила врата чују вањска врата, стакло се погрешно фиксира.
 5. Важно је провјерити шавове на спојевима појединих дијелова конструкције. Чак и са спољном привлачности шавова при откривању било каквих одступања у правцу или другим неједнакостима - од куповине таквих врата боље је одбити.
 6. Веома је важно из ког материјала је направљен филтер. У квалитативном дизајну се користи МДФ, а не јефтина замјена за ДСП плоче за градњу.

Ако се планира куповина не баш скупих унутарњих врата, онда морате обратити пажњу на модел у којем се користи декоративна обрада ПВЦ-а. такав материјалможе да понови било коју закривљеност или олакшањена крилу врата, штитећи његову површину од вањских оштећења.

Како квалитет материјала утиче на избор унутрашњих врата?

Сама грађа која се користи у производњи унутрашње конструкције врата директно утиче на цијену, вањску привлачност и трајност производа. Данас се најчешће у производњи унутарњих врата користе дрво, МДФ, иверица или плоча. Мање уобичајени производи су мадонит, фурнир или масивни дрвени низ. Истовремено, сви имају и предности и недостатке,утиче на квалитет врата.

 1. многивласници кућа воле дрвозбог његове вањске привлачности и еколошке прихватљивости. Осим тога, сав овај материјал има високу чврстоћу и дуг радни вијек. У овом случају, цена таквог дизајна ентеријера директно зависи од врсте стабла.
 2. Врата од МДФ-а су веома популарна због чињенице да су апсорбовала позитивна својства дрвета по релативно ниској цијени. МДФсе не деформише под утицајем влагеи стога је погодан за употребу у купатилима или кухињама. Истовремено, на цену готовог производа утиче завршна обрада врата. Ако се за украшавање користило ламинирање или природни фурнир, онда се цијена врата повећава, иако то не утјече на квалитету готовог дизајна.
 3. Захваљујући релативно високој отпорности на влагу и ниској цени, врата од плоча од влакана и плоча од дрвета су популарна. Али такви производи, због карактеристика материјала, прилично су крхки, што увелико смањује њихов вијек трајања.
 4. Масонитна врата имају шупљу крпу. Веома често се на грађевинском тржишту продају производи прекривени земљом, који се након уградње боје у зависности од преференција власника. Међутим, таква врата немају звучну и топлотну изолацију.
 5. Посљедњих година, због своје трајности и практичности, алуминијске и пластичне конструкције врата чврсто су утемељене на грађевинском тржишту, постепено замјењујући конкуренте. Такви производи су атрактивнидизајн и апсолутно се не боји влаге.

Модерна мену собна врата су дуго била тешко разликовати просторије, могу се опремити витражним или стакленим уметцима који омогућавају пролазак светлости. Може се користити као потпуно прозирно стакло и мат или обојено стакло.

Корисни савети за избор одговарајућих унутрашњих врата

Пре него што одабере одређени модел унутрашњих врата, потребно јенаучити како одредити квалитет производа , који ће омогућити разликовање фалсификата од цертифицираног производа.

 1. Најчешће, квалитетне конструкције врата израђене су од природних материјала - фурнира или низа дрвета, који се отварају лаком. Стога је важнопровјерити доступност цертификата , потврђујући квалитет премаза за боје и лакове, јер лош квалитет лака може негативно утјецати на здравље станара. Ово је посебно тачно ако ће врата бити инсталирана у дјечјој соби или у просторијама у којима живе људи који пате од астме или алегоријских манифестација. Пре него што купите унутрашња врата морате се упознати са компонентама које су део лака.
 2. Добра фарба задржава своје главне карактеристике већ неколико деценија. Да бисте проверили квалитет,пажљиво држите нокат на платну за вратаи лагано га притисните. Ако након тога постоји јасан траг или чак дубок рез, онда је боље одбити такав производ.
 3. Важно код провере квалитета врата имацолор Прекрасан производ има хомогену и пријатну нијансу. Неправедни произвођачи могу користити само нијансирање врата да би сакрили материјал који се користи у грађевинарству. На затамњеним вратима нема видљивих огреботина или других мањих недостатака. Ако нема поверења у произвођача, онда није потребно куповати конструкције врата превише тамне боје.
 4. потребно јеувек обратити пажњу на присуство размакаизмеђу крила врата и декоративних елемената - багуета, оквира и решетки. У квалитетном производу, сви елементи се уредно и чврсто уклапају.
 5. Ако се примијети да на вањској страни атрактивних унутарњих врата, ненаметљиво постављено стакло не изазива посебно повјерење, онда његова куповина није изведива. Таква карактеристика треба да упозори купца. Произвођачи брендова увек користе само висококвалитетно стакло. За уградњу декоративних уметакаувек се користе заптивке или заптивне масе , што омогућава да се стакло сигурно учврсти. Не будите лењи и питајте продавца које стакло је кориштено у производњи врата.

Квалитет унутрашњих врата може се одредити и присуством комплетног комплета ормара и кутија. Ако нису спремни, неће бити опремљени таквим прибором, онда је то покушај произвођача да уштеди на материјалу. Квалитетна кутија увијек има гумену бртву. Ако ће продавница понудити одвојена врата и кутију - ово је прави начин да зарадите на купцу. Поклопац, платно и кутија морају бити изведенииз истог материјала у једној боји. Ово потврђује да је произвођач забринут за квалитет свог производа.

Избор модела врата у складу са стилом ентеријера

Данас су дозвољени произвођачи унутрашњих врата разних стилских рјешења. Популарни предмети се разматрају у модернистичким, класичним и другим стиловима. На савет дизајнера да изаберу, на основу опште стилизације просторије.

 1. Крпе за врата у модернистичком стилу често имају асиметричне облике. Украшени су стакленим умецима и природним фурниром. Такви дизајни су погодни за необичан стил просторије.
 2. Системи врата у стилу "тецхна" наглашавају строге карактеристике минимализма у дизајну ентеријера. Они имају строгу геометрију и направљени су и са глувим платном и стаклом.
 3. Минимализам је својствен унутрашњим вратима у стилу високе технологије. Као материјал за такве конструкције може се користити као дрво и стакло или алуминиј. Боље је изабрати системе врата који су комбиновани са фасадама намештаја или хромираним елементима ентеријера.
 4. Дизајн барокних врата карактерише луксуз. Приликом стварања намерно богатог, грандиозног и заиста луксузног ентеријера, до неколико поставки палате, производи барокног стила су погодни. Лучна конструкција врата, чије је платно украшена резбаријама, украсима од поврћа и витрајем, заиста је величанствени производ.

На модерном тржишту представљени су системи вратавелики асортиман унутрашњих врата, који ћезадовољити и најзахтевније захтеве потрошача , има различите финансијске могућности. Штавише, одлука о избору квалитетног производа који одговара одређеном ентеријеру зависи само од предности власника куће.