Како одабрати позадину за малу кухињу у Хрушчову: фото, савјети

Мала кухиња може се визуелно проширити уз помоћ оригиналних тапета У Хрушчову је главни проблем број соба, а кухиња није изузетак. Али за такав стан не постоји једно добро решење за такав дизајн ентеријера да се визуелно проблем може мало кориговати.

Тапете за мале кухиње: традиционални избори

У малој кухињи, ваш главни задатак - не да још више сужите зидове, а да не стварате у малој соби више осећаја непропусности. Да би се то постигло, у унутрашњости би требало бити неколико трикова који се могу свести на боју, текстуру, штампу итд.

Опште и главно правило - светао и приметан цртеж мора да се комбинује са мирним пригушеним тоновима. Сматра се да је у малој кухињи немогуће свијетле тапете, али то није истина, међутим, није их лако компоновати, захтијевају неке вјештине.

За кухињу у Хрушчову, одлично решење ће бити комбинација светлих тапета са лепим намештајем

Погодан за такву кухињу и комбиноване тапете, то је случај када можете комбиновати једнобојне светле позадине са светлим. На пример, зид, где се налази трпезарија, наглашава светлу позадину, наглашава зид. А остатак зида за лепљење је монотон, невидљив, али одзвања светлим сликама, тапетама.

Позадине у кухињи за апартман-Хрушовка: захтјеви за тапете

Модеран дизајн и мала кухиња - сасвим су компатибилни концепти. Пре него што купите тапете, направите листу критеријума на које морају одговорити.

Оволиста може бити следећа:

 • Отпоран на влагу - то је практично, и сигурно нећете зажалити због ове одлуке, ау кухињи је често чишћење, укључујући и влагу;
 • Структура тапета не би требала дозволити да их масне мрље једу;
 • Структура би требала бити јака - густе позадине нису толико уплашене од оштећења, а не брисе се врло брзо из разних колизија у домаћинству;
 • Упорна боја - боја ће неизбјежно бити спаљена под утјецајем сунчеве свјетлости, тако да не штедите новац за квалитетне тапете од доброг реномираног произвођача;
 • Специјална ватроотпорна импрегнација - па, то је кључ ваше сигурности.

Приликом одабира тапета, треба имати на уму да они морају испуњавати бројне захтјеве

Импрегнација може бити таква да се плијесни и гљивице никада не смире на зиду.

Проширити простор у кухињи уз помоћ тапета

Да бисте визуелно проширили кухињу, морате се играти са бојама. Постоје одређене боје и нијансе које визуелно проширују простор.

Да, больше обои на следуусим цветам:

 • бела;
 • Жута;
 • беж;
 • кафа;
 • Жута;
 • розе;
 • бресква;
 • Плава.

Позадине у топлим бојама ће вам помоћи да визуелно проширите кухињу у Хрушчову

У погледу тога које су боје данас приоритет, у челичним каталозима, челика, лаванда, засићена плава и минт тапета се све чешће виде.

Које тапете изабрати за малу кухињу: прилике

Ако је ваша кухиња уска,онда можете поправити ситуацију комбинирањем позадине. И комбиновати лаке позадине са тамним. На широком зиду лијепите тамне позадине - плаву, љубичасту, црну, плаво-зелену, ова техника ће створити ефекат уклањања зида.

Такође добра опција - избор тапета са посебним орнаментом, постоје обрасци, екстракт простора, због одређене оријентације.

Зонирање кухиње може бити једноставно: довољно је да се уреди соба, користећи тамне и светле тапете

Врло честа се може сматрати варијантом тапета у траци - хоризонталне линије визуелно проширују зидове, а вертикално - додају висину.

Још једна важна ствар је подјела простора у кухињи, зонирање. Упркос малој величини, може бити неопходно. На зиду где се налази трпезарија, лепе су тапете са великим шарама. Као што је већ споменуто, могуће је користити свијетле црно-бијеле позадине, али позиви са бојом би требали бити у унутрашњости.

Бели тапети у малој кухињи 180 на 200

Бијеле тапете су размазане и помало свечане, барем у кухињи. Али с тим је могуће расправљати, узимајући у обзир техничке карактеристике многих врста модерних тапета. Могу бити опремљене посебним импрегнацијама, опране су, издржљиве, тако да није брига за њих.

Ако мислите да су бијеле позадине врло досадне, можете:

 • Комбиновано бела тапета са бојом;
 • Користите беле позадине са оригиналним узорцима;
 • Играјтеконтраст између намештаја и зидова.

Бели тапети савршено се комбинују са светлим и шареним цртежима

У кухињским тапетама можете користити бијелу позадину и геометријске или цвјетне узорке било које боје, додајући неколико контрастних детаља. На пример, бела тапета, али тамно браон или црни под и /или десктоп.

Изгледа веома лепо и кухиња је у бијелом с пуно свијетлих или тамних контрастних инклузија у облику слике на тапетама или текстилу.

Беаутифул валлпаперс фор смалл цуисине (видео)

Тапете у малој кухињи визуално рјешавају проблем ширења простора, као и чине кухињу удобнијом, топлом, атрактивном. Изаберите квалитетне тапете од поузданог продавца, издржљиве, практичне и оригиналне, које ће вам дуго служити.

Срећно у вашем избору!

Креативне тапете у малој кухињи (фото)
(80)