Како обојити строп од гипсаних плоча

Гипсана плоча је најпопуларнији материјал за завршну обраду простора. Може се резати и савијати, што вам омогућава да креирате најнеобичнији дизајн овог материјала. Са гипсаном плочом, можете савршено поравнати било коју површину, укључујући простор на стропу. Да би површина имала коначан и уредан изглед, потребно је примијенити посљедњи потез. У већини случајева, посљедњи корак је бојање стропа. Како урадити овај посао, која боја обојити строп од гипсаних плоча?

Шта је потребно за рад

Завршетак завршне обраде стропа сухозида захтијева доступност потребних алата и материјала, помоћу којих се боја наноси лако и брзо.

 • китпомаже да радна површина буде савршено равна. Да бисте постигли такав резултат, морате купити фино зрнати завршни кит. Ставите празну масу док се не осуши, а затим полирајте.
 • Трака-серпианкаојачава шавове између сухозидних плоча.
 • Примерје потребан за бољу адхезију завршног премаза на површину сувог зида. Ово се постиже дубоким продирањем прајмера у поре материјала.
 • Водено-емулзијска бојаје најбоља опција за бојење сувог зидова. С њом се испоставило да је бојање једнако. Осим тога, водена емулзија не мирише, што даје могућност за неограничену употребу.
 • пигмент боје (боја).Додавање ове супстанце омогућава вам да креирате жељене боје и нијансе.
 • Ваљак са дугом ручкомпотребан је за наношење боје на сухозид. Дуга ручка вам омогућава да обојите високе стропове без додатних направа.
 • Четкасе користи за бојење на тешко доступним местима, на пример у спојевима и угловима, који се не могу обојити ваљком.
 • неопходна је лопатица , јер је потребно да се строп поравна са сухозидом за бојење китом. Препоручљиво је имати неколико различитих величина лопатица.
 • Кивета за мастилоје пластична купка која може истиснути вишак раствора из ваљка. Ширина купке треба да одговара ширини ваљка.

Која слика насликала строп од гипсаних плоча

Пре него што покупи боју за суви зид, вреди сазнати да складиштење нафте за ове сврхе није прикладно. Како да одаберемо боју за плафон од сувог? Препоручује се коришћење следећих материјала:

 • Водено-дисперзиона композицијаима висок садржај влаге, дуго задржава свој првобитни изглед. Међутим, углавном се производи у белој боји.
 • водени емулзиони одељаксе продаје у различитим нијансама, али је животни век ове боје мали. Површина, осликана водена емулзија, мораће се редовно ажурирати.
 • Акрилна боја на воденој базиза стропове гипсаних плоча је отпорна на хабање, лако се пере, могуће је користити посебне детерџенте. Може се користити за фарбање површине сухозида у било којој просторији.
 • Латекс акрилна бојасе сматра идеалном опцијом за наношење на суву површину. Уз овај материјал долази и прекрасан плафонски простор са високом отпорношћу на контаминацију и високу влажност. Једини недостаци овог састава су високи трошкови.
 • Универзалне силиконске формулацијеимају својства силикатних и акрилних материјала. Они савршено решавају проблем који је бољи за фарбање стропа од гипсане плоче у кухињи иу купатилу. Примена такве боје ће трајно спречити појаву микроорганизама на сувом зиду. Силиконска боја омогућава маскирање пукотина до 5 мм, формираних на сухозидним плочама.

Припрема стропа од сухозида

Када се одлучи за фарбање стропа од сухозида, можете започети припремне радове. Упркос чињеници да је плафон са ГКЛ већ раван, потребно је неколико додатних тактова, тако да је површина савршена.

Пример

Прије свега, потребно је нанијети темељни премаз. Доприноси бољем приањању кита и сувог зида. Извођење радова је у следећем редоследу:

 1. Прије завршетка сухозида на стропу прије бојења, тканином уклонити прашину с површине;
 2. Очистите први слој у угловима и око ивица;
 3. Користите ваљак да покријете плафон првим слојем. Важно је да се третира читава површина.

Кутови и спојеви за јачање

Шавови између плоча сухозида, као и монтажа и угловизахтевају посебну пажњу. Без додатног ојачања, пукотине се могу појавити у овим подручјима. Да бисте ојачали проблематична подручја, потребно је да урадите следеће:

 1. Банд-Серпианка штапиће између гипсаних плоча. Средиште траке треба да се подудара са линијом зглоба. Причвршћивање материјала врши се помоћу љепљиве композиције нанесене на једној страни траке;
 2. Можете користити специјалну металну траку за ојачавање углова. Материјал је пресавијен у средини и залијепљен на угао на претходно нанесени кит;
 3. Спајалице за гипсане плоче су гипсани кит. Иста композиција је прекривена траком-серпианком и металним угловима.

путти путти

Пре фарбања плафона потребно је нанети слој кита. Прво, он прикрива тамну нијансу ГКЛ. Друго, спакирање стропа сухозида испод слике крије мјеста повезивања плахти. Наношење кита врши се на следећи начин:

 1. У посуди се одвоји мала количина пунила од конзистенције густе павлаке. Композиција је остављена за инфузију током 5 минута;
 2. Уска шпатула се наноси на ширу лопатицу, којом се кита наноси на плафон. Алат треба држати испод мале косине без велике преше. Потребно је покренути кит са угла;
 3. Нанети слој листова кита за сушење око један дан;
 4. Након сушења са уском лопатицом, огребите грубост на плафону;
 5. Припремите сезавршни течни пуњач у текућем стању од главног састава;
 6. Пре наношења завршног слоја, потребно је да се третирате веома одговорно, јер би требало да буде више уједначено. Рад се мора обавити од угла до супротне ивице;
 7. Завршни кит мора добро осушити.

Стропно брушење

Препоручује се полирање поцинчане површине. Због тога ће бити савршено глатка и глатка. Приликом брушења формира се много прашине, па је боље покрити друге површине полиетиленском фолијом. Да бисте радили, требаће вам специјална ситна брусилица, која се убацује у држач. Брушење се обавља кружним покретима без много напора. У процесу рада потребно је контролисати дебљину абразије, тако да је слој свугдје исти.

На крају рада, уклоните прашину са површине и прекријте је додатним слојем прајмера. Површина је остављена да се осуши.

Бојење плафона од сувог зида

Сликање гипсаних плоча властитим рукама је прилично једноставан посао. Састав боје на стропу сухозида треба наносити неколико пута. Први цртеж вам омогућава да дефинишете области друге боје или текстуре. Следећи слојеви помажу да се боја поравна и обликује њен коначни изглед.

Бојење простора на плафону је потребно следећим редоследом:

 1. Боја се меша у посуди док се не добије хомогена маса. Истовремено вршити узгој складишта (ако је то прописано упутством);
 2. Прије свегаподмазати сусједне зидове стропа. Да бисте то урадили, користите равну четку са ширином од 6-8 цм, а помоћу четкице, боја се наноси у подножју уређаја за осветљење на плафону и разних избочина, укључујући и прелазак на више-равни плафон;
 3. Обојите главни део плафона ваљком. Боја се сипа у боју за боју, која на много начина олакшава кретање просторије током рада. Први слој боје наноси се у правцу паралелном са прозором просторије. Осликана површина мора бити сува. Након потпуног сушења први слој боје почиње да се даље боји. Други слој се наноси окомито на прву апликацију.

Многи се питају која је боја најбоље да поново обоји строп од сухозида? Одговор у овом случају је једнозначан: композиција за бојење треба да буде иста.

Приликом фарбања стропа из сухозида важно је придржавати се основних правила сликања:

 • Површина са великом површином обојена је пругама, које апсорбују ширину од 60-80 цм
 • Свака трака мора бити ваљана 3-4 пута ваљком тако да је структура бојења равномерно распоређена по површини
 • Немојте носити ваљак преко обојених трака које почињу да се суше. Ово може довести до стварања тамнијих пруга на плафону
 • Наношење сваког следећег слоја треба почети са бојањем плафона око периметра и тешко доступним местима уз помоћ четке

Сликарство на сувом зиду не представља посебанСложеност. Све фазе се могу изводити независно. Главна ствар је да правилно покупите материјал за сликање и да се придржавате правила.