Како објесити лустер на строп од гипсаних плоча

Гипсана плоча - материјал је прилично крхак, а ако се користи као материјал за плафон, онда за причвршћивање тешке лампе, потребно је инсталирати посебан носач. О томе како поправити лустер на плафону од сухозида, говориће се у овом чланку.

Како објесити лустер на сухозиду

Ако жаруља треба бити обешена на плафон који је већ прекривен сухозидом, онда морате користити теретницу. Има малу тежину и може се инсталирати директно на суви материјал.

Причвршћивање лустера на сухозид се врши на посебним лептир-типлама, намењеним за поуздано причвршћивање на сухомонтажној плочи производа мале тежине. Рад на уградњи лампе изводи се у следећем редоследу:

  1. избушити рупе на плафону;
  2. Помоћу типлова врши се причвршћивање монтажне траке;
  3. Ожичење је повезано са прикључним лустерима;
  4. Опрема за расвету се поставља на строп од гипсаних плоча.

Монтажа лустера на плафон од сувог зида мора се вршити само на лептиру, а фазна жица приликом спајања уређаја треба обавезно да се спроведе преко прекидача.

Како објесити лустер на бетонски строп за гипсане плоче

Како причврстити лустер на строп од сухозида не на авиону који ће бити суспендиран, већ директно на бетонски плафон - питање је врло занимљиво у смислу његове имплементације. Постоје два начина за фиксирање лампе:

  • Директно на главни плафон
  • на удици

Ако требате прво подрезати строп завршним материјалом, а затим инсталирати стандардни лустер са тешким оптерећењем, једина исправна опција је да причврстите куку у облику куке. Препоручује се да одаберете сидрену куку, чији пречник није мањи од 1 цм. Са бушилицом или перфоратором одговарајућег пречника, прави се рупа у бетонском плафону. Затим је постављена спацер анцхор хоок, која ће моћи да објеси тешки лустер. Када је фиксација фиксирана, на мјесту гдје је бушена конструкција гипсане плоче уграђена је украсна хауба.

Ако требате објесити малу величину, а не тешку лампу, тада се користи шипка која се монтира на клин за нокте. Сијалица тежине до 7 килограма може се монтирати на оригинални носач. Да бисте поправили такву лампу можете на хипотекарни профил. Причвршћује се на бетонски плафон чак и прије пакирања са завршним материјалом. Уградња металног профила врши се на чавлима, након чега је потребно изравнати плафон на уобичајени начин помоћу вијака на металу.

Уградња плафона испод сухозида испод лустера практично се не разликује од стандардне уградње овог материјала, али је потребно назначити мјесто гдје ће се инсталацијски профил налазити, тако да је могуће направити рупе за излаз електричне жице.на уређај за осветљавање. Висећа лампа би тада требала бити постављена на строп од гипсане плоче и сигурно причвршћена за хипотекарни профил, који се налази на сухом. Тако можете да причврстите било који лустер тежине до 7 кг, али само под условом да се постављени профил монтира пре него што се направи плоча од сувог зида.

Савети и трикови

Плафон од сухозида испод лустера треба да буде обезбеђен само од квалитетног завршног материјала. Ако обрежете јефтини сухозид, чак и ако ће се на учвршћивачу користити висококвалитетни клин, думбелл-буттерфлиес или сидра, може доћи до квара лампе.

Пре постављања плафона са сухозидом, потребно је правилно поставити жице у простор између главне површине и завршног материјала. За поуздану изолацију проводника препоручује се употреба ребрасте пластичне цеви. Ако је лустер фиксиран директно на главну површину плафона, жица се инсталира тактом на дубини од најмање 5 цм и уклања се из бетона на мјесту гдје ће се изводити инсталација расвјетног уређаја.

Потребно је само обуставити лампу на сидреној куки након што је причврсни елемент постављен врло чврсто.За провјеру поузданости носача, на куку можете причврстити изливену тежину на дебелом ужету.

Како је висећи лустер на стропу са сухозидом на различите начине детаљно описан у овом чланку. Ако следите све наведене препорукегоре, можете без проблема инсталирати чак и тешке и гломазне дизајне осветљења.