Како направити вентилацију у кади

Ако у кади нема вентилације, онда особа може једноставно играти у њој. То је главни разлог зашто је инсталација вентилационог система обавезан захтев за било коју скелетну купку. Када се особа парила, он се налази у врелим клубовима који дишу. Као резултат, кисеоник се смањује. и угљен-диоксид се ослобађа у великим количинама, тако да без сталног дотока свежег ваздуха, засићеног кисеоником, не може без. Стога, сватко мора знати како се проводи вентилација у кади. Све радове можете обавити властитим рукама, без посебних потешкоћа у распореду вентилацијског сустава.

Функције система вентилације

Вентилација у купатилу испуњава два главна задатка:

  1. Пружање свежег ваздуха је унутар људи током свих процедура купања.
  2. Правовремено сушење купатила након завршетка процедура.

Ове две функције су међусобно повезане, тако да систем вентилације у руском купатилу треба пажљиво размотрити. Ако се купатило након сушења не осуши, то може довести до многих проблема.

У првом , дрво из којег купке раде, брзо се истроши и пропадне. Услови експлоатације материјала у купатилу (посебно у парној соби) су веома крути и само под условом нормалне измене ваздуха дрво ће служити свом мандату. Иначе, власник ће морати да промени кров купатила након 5 година, а то ће много погодити буџет.

Другобез дворане за банкетеВентилација ће брзо попунити специфичан лош дах мириса и влаге. Ништа се не може ријешити овог мириса, ако то не спријечи основни узрок његове појаве. То се не односи само на дрвене зграде, већ и на обичне опеке.

Треће , због слабог протока ваздуха у кади, плијесан и све врсте гљива почињу да се шире. Боравак у таквој соби ставља здравље особе у опасност, нити у случају било каквог побољшања здравља, у таквом случају није потребно говорити. Због тога је веома важно знати како правилно опремити вентилациони систем у парној соби.

Карактеристике вентилације у купатилу

Вентилација у кади ни у ком случају не смије бити:

  • да прекрши стриктан прилив свежег ваздуха масовним температурним режимом просторије;
  • да се раслоји и разбије струја топлог и хладног ваздуха (то јест, хладан ваздух треба да буде испод, али не тамо где се парни судови налазе);
  • да би се уклонио нетретирани ваздух, све би требало да иде јасно иу складу са планом.

Потребно је знати да је хладна ваздушна маса тежа, тако да се врући зрак диже. Полазећи од тога, прозор за одзрачну вентилацију треба да буде неколико нивоа изнад дотока. Истовремено, излазна маса издувног ваздуха врши се искључиво силом.

Специјалисти препоручују постављање прозора за испуштање испод плафона и, по потреби, опремање затварачем за регулацију интензитета измјене зрака. Није потребно постављати испушни отвор директно на плафон, као уУ таквом случају, купатило ће се загријати сувише споро и врло брзо се охладити.

Под у кади такође треба да има вентилацију. Због сталног контакта са водом, дрвени под може брзо да се сруши. Стога је веома важно приликом постављања основа размишљати о локацији будала са различитих страна капе. Да би се спречило продирање мишева или пацова у просторију, такви прозори су обично затворени решеткама или металним мрежама са малим ћелијама.

Можете направити чисту подну облогу за неколико центиметара изнад нивоа који је изложен. У овом случају, груба ће служити и као екстрактор. Препоручује се да се плоче не поравнавају, јер се због оштре температуре и константне влажности брзо деформишу. Стога, између плоча треба да буду размаци не мањи од 5 мм (максимално 10 мм). По завршетку свих процедура за купање, собе и подови морају бити добро осушени.

Правац протока ваздуха

Испод подне облоге, вентилациони канал се монтира око металне плоче (то се ради у сврху заштите од пожара). У овом случају, величина вентилационе кутије је једнака промјеру димњака плус 18-20 посто. Многи добро реагују на овај систем, јер нема потешкоћа у контроли протока ваздуха.

Најпрактичнија опција је да се пећ опреми директно у парној соби. Јасно је да је теже направити такав дизајн, јер је потребно инсталирати двије кутије (за сагоријевање горива и за конвекцију зрака). Пожељно је да се ови канали налазеу великом подијуму од цигле.

вентилационог круга

Детаљан дијаграм и уређај вентилационог система ће помоћи да се јасније разуме принцип његовог рада. На уређење вентилације у парној соби треба обратити посебну пажњу, јер свака грешка утиче на удобност боравка у купатилу.

Најчешћа опција је локација улазног прозора за прозрачивање одмах иза пећи на висини од 50 цм, а излаз се отвара супротно, али испод улаза на 20 цм. Ваздух се равномерно загрева, док се хладне ваздушне масе загревају на пећи, затим се подижу до плафона, дају топлоту, спуштају се и излазе на улицу. Према томе, што је доњи отвор издувног отвора лоциран, то је већи проток ваздуха.

Још увек је могуће уредити вентилацију према следећем принципу: вентилациони прозори се налазе на зиду насупрот пећи. Али улазни прозор је испод (0,3 м од пода), излаз - на истој удаљености од плафона. Последњи прозор такође инсталира вентилатор. Принцип рада је једноставан: хладне ваздушне масе падају у парну собу и одмах одлазе у пећ. Затим се загреју и попну се према горе, а затим излазе на улицу.

У овом случају, ако је потребно да подигнете температуру у пару до максимума или ако желите да пар буде више засићен, само требате покрити улазне прозоре са екранима, изатим их уклоните. Све је једноставно брилијантно, не морате куповати скупе уређаје и морате разумети њихове функције.