Како направити своје полице на балкону властитим рукама: 4 варијанте

Да би балконске просторије биле практичне и функционалне, могу се инсталирати додатне полице.Современне балконе су веома различите од оних које су се налазиле у становима крајем прошлог стољећа. Сада са балкона чини простор, прилично је погодан за живот и живот. Балкони изолирају, опремају, па чак и опремају расвјету и кућне апарате. Ово је идеално. Неки балкони су само топли и оплемењени. Они постају не само место за хаотично складиштење објеката, већ и просторија у којој се увек одржава ред, где се све може раширити на полицама, ау сваком времену лако је доћи до праве ствари. У ту сврху, на балкону треба предвидјети удобне и практичне полице.

Шта може бити властитим рукама на балкону: варијанте дизајна

Најчешће се регали на балкону израђују властитим рукама. Разлог за то је индивидуалност дизајна балкона, а сама изградња је коштала много јефтиније. Осим тога, радећи овај посао сами, имате могућност да свом сталку додате облик и величину коју требате за вас.

Слагање балкона властитим рукама је одлична прилика да свом балкону додате естетски изглед, чак и да га украсите у одређеном стилу. Правилно дизајниран и добро изведен сталак ће вам бити поуздан помоћник у домаћинству.

Облик и величина регала су прилично различити. Поред тога, разликују се у зависности од материјала из којег су направљени.

Ако имате мали балкон, могуће је уградити компактну уградну полицу

Сорти рацк за балкони:

 • Традиционални. Дизајн стандардног правоугаоног облика са отвореним полицама.
 • Угаона. Такав сталак се налази у углу. По ободу можете уредити два угаона стуба, што ће балкону дати елегантнији изглед.
 • Уграђена. Врло је погодан за балконе са постојећим нишама.

На исти начин постоје и полице за балконе у готовом облику. А ако немате жељу или могућност да се сами замарате производњом полица, онда можете купити готов модел.

Металне полице на балкону властитим рукама: производне фазе

Шкољке се разликују не само по облику и броју корисних елемената у њима, тј. У полицама, већ иу материјалу од којег су направљени. У основи то су два типа регала: дрвени и метални.

Металне полице на балкону властитим рукама се разликују од дрвене издржљивости и издржљивости. Када сте једном направили такав сталак, можете га користити много година.

За израду овог дизајна биће вам потребна метална профилна цев, лист шпера дебљине око 15 мм., Булгарка, мерна трака, одвијач и шрафови.

Да би самостално произвели сталак на балкону, потребно је унапријед припремити алате за рад.

Фазе производње металних полица:

 • Ми мјеримо потребне параметре будућих полица;
 • Израда цртежадизајн са димензијама;
 • Рачунамо потребну количину материјала;
 • Купујемо материјале, припремамо алате;
 • Из профилне цеви израђујемо предформе потребних величина за регале и причвршћиваче;
 • Спојимо регале са причвршћивачима;
 • Изрежите потребну величину полице и причврстите је на носач.

Ваш сталак је спреман, морате га покрити антикорозивном композицијом и пустити да се осуши.

Дрвени сталак за балкон: за разлику од метала

Друга опција на полицама на балкону је дрвена полица. Она се разликује од чврстоће и тежине метала дизајна. Лакше је. Али можда је то у реду. За балконе, што је мања тежина предмета на њему, то боље. Иако ваш балкон није довољно изолован, а постоји и кондензациони одвод, таква полица може брзо постати неупотребљива.

Дрвени регали за балкон су сасвим прихватљив дизајн. Ако је правилно припремљен и засићен одговарајућим раствором, он ће вам дуго служити.

Фазе производње дрвене полице у многим аспектима су сличне производњи метала. Разлике су мале, али их се не сећате.

Ако одлучите да користите дрво да направите полицу, онда ће морати да се третира посебним раствором антисептика

 • Греда за регале бира негде 50к50;
 • За полице ће бити постављене даске дебљине 2 цм;
 • Готов дизајнобавезно је обрусите финим брусним папиром;
 • Затворите ивицу полица;
 • Третирајте дрво антисептичном отопином и бојом.

Сталак не мора бити ушивен са стране. Отворени дизајн изгледа боље и не смета модулу. Немојте да полице буду прешироке, чак и ако простор дозвољава. У широком сталку, не схватајући, можете сакупити толико ствари да ће ваша балканска плоча бити у опасности.

Да ли је могуће опремити полице на балкону властитим рукама

У случају када не постоји могућност опремања сталка на балкону или једноставно не желите да закрчите простор непотребним елементима, можете једноставно поставити полице.

Полице на балкону властитим рукама олакшавају рад. Главни захтев за њих је поузданост дизајна и безбедност у употреби.

Полице можда не дозвољавају да поставите што више ствари као полице, али има тренутака када не морате. Тренутно се балкон више не користи као складиште ствари, већ као простор за рекреацију и самоћу, омиљена ствар. Дизајн ових балкона се разликује од дизајна старих конструкција, а полице овде ће бити веома уједно.

Мале полице на балкону могу се користити као цветне гредице или књиге

Зашто користити полице на балкону:

 • Постављање елемената декорације;
 • Као светлосни ормар за цвеће;
 • Отворена полица за књиге;
 • Прихватити ставке везане за функционалне дужностибалконски простор

У поједностављеном дизајну балкона, полице и даље могу сачувати конзервацију и производе, али дајући пуковнији стил или трзај могу пружити прилично добар изглед балкона.

Уграђени сталак на балкону: како направити своје руке

Многи балкони у становима вишеспратних зграда имају нише - простор, између вањског зида балкона и вањског зида куће. Многи људи тамо стављају ствари за складиштење. Овај простор се може обогатити. И дајте му стилски удобан дизајн.

Како направити полица на балкону властитим рукама са уграђеном нишом, рећи ће вам интернет странице, професионалне дизајнере и поправљати часописе. У одређеној мјери, такав сталак може рећи да је то кабинет.

Због сложености постављања таквог сталка најједноставније је. Осим тога, ако на вашем балкону нема пуно простора, а немате довољно простора за отварање и затварање клизних врата, онда можете поставити на такав дизајн кабинет с вратима као што су ормари, завјесе на котачима. Оваква врата не захтевају много слободног простора, већ затворену полицу са банкама. Кутије и старе ствари изгледају много чистије.

Могуће је сами направити уграђени регал, а најважније је унапријед упознати све нијансе

Како да направите уградни сталак својим рукама:

 • Као што већ имате готов кабинет, само требате направити мјерења и направити полице;
 • Припремите неопходнофиксирање за полице, требало би да буду 2 више од предвиђених полица.
 • Положај полица унутар регала;
 • Систем клизних врата ће захтевати од вас да знате нешто о његовој инсталацији, ако га немате, обратите се стручњаку.
 • Дајте нацртима једну хармонијску позадину.

Обрадивши врата регала на занимљивој слици или у стилу који је у складу са декорацијом вашег балкона, учинит ћете своју ложу софистицираном и корисном.

Како инсталирати сталак на балкону (видео)

Сталак на балкону - нешто је потребно. Уосталом, када има неких голих зидова у соби, нема нигде да се стави ни пепељара ни шољица чаја, тако да би сваки балкон, чак и најизазовнији, требало да има своје полице.

Пројектовање система за складиштење на балкону (фото идеје)


)