Како направити плочицу за поплочавање

Прије него што многи власници властитих домова или вила морају икада одлучити о томе шта да раде стазе у свом домаћинству? Заиста, веома је важно да се покупи грађевински материјал, који би био не само квалитативан, издржљив и поуздан, већ и јефтин и леп.

Модерни дизајнери вјерују да је међу свим врстама вриједно посветити посебну пажњу плочнику плочника. Управо овај премаз у потпуности задовољава све горе наведене захтјеве. Плочица се добро показала када се користи у спољашњим условима, када варијације температуре чак и током једног дана могу значајно варирати у једном или другом правцу. Не плаши се зимских падавина у облику снијега и леда, као и јаких љетних пљускова. Доступна цијена и могућност полагања на готово било коју површину чини плочицу једноставно незамјењивом и траженом од потрошача. Може се лако закључити сам, чак и ако није мајстор у грађевинском бизнису.

Разноврсност облика и боја плочица плочника, представљених у широком распону, импресионира машту сваке особе. Њен победнички курс на планети почео је не тако давно. Али за неколико година ова врста покривања је изузетно популарна. И све то захваљујући одличним техничким својствима и прилично скромној цени. Различита конфигурација облика и величине плочице помоћи ће у стварању јединствене композиције која ће нагласити предности крајобразног дизајна вашег сајта. У продаји увијек можете одабрати и купити управо ту врстукоји је погодан за извршење планираних планова.

Веома је важно да, уз све горе наведене предности, ова покривеност за тротоаре је одлична препорука еколога. Специјалисти сматрају да је плочица за поплочавање апсолутно сигурна за наше здравље, јер је састав њених сировина потпуно чист и еколошки прихватљив. Немојте се плашити да ће под утицајем топлих сунчевих зрака из њега изићи штетни парови.

Приликом опремања стазе потребне су вам и друге грађевинске материјале који се морају користити у процесу полагања премаза и пуњења фуга. За ове сврхе најбоље је купити аллув пијесак. Њене природне карактеристике и висок квалитет сировина помоћи ће да се осигура поузданост и стабилност сваког дијела и омогући вам да брзо упије вишак влаге.

Да би ваша конструкција била стабилна, прво морате поравнати слој природног тла на којем се планира полагање плочица. Да не би било проблема са коровом, поставите слој геотекстила. Овај једноставан материјал ће вам помоћи да и даље будете поносни на његовани изглед ваше вртне стазе. Обавезно купите ситнозрнатипијесакминиран. Веома мали трошкови и ваша прелепа плочица ће увек остати суви и чисти.

Брига о овој врсти коловоза не захтијева посебан напор. Нећете морати да искусите ни мале проблеме, у случају да сте слушали савете стручњака и купиликвалитетни грађевински материјали.

Извор: абнстрои.ру