Како направити парну баријеру на балкону?

балкон у згради може да обавља различите функције. У основи се користи за складиштење и алати се не користе у сезони. Преостали Власници се баве теже - опремање балкон за стамбене зграде.

Уз добру изолацију и застакљивање воље салон или на радном месту. Прво, пре почетка зиме, извршите парна брана. Сви неопходни материјали и прибор могу се купити у продавницама уради.

Који је изолација

Стеам балцони - веома важна фаза изградње, која осигурао дизајн Заштита грађевинске материјале спречава продирање влаге и хладног ваздуха у просторију.

Ако се материјали за зид и чување топло, засићен влагом, њихово даљег коришћења немогућим. Због тога је неопходно да се спроведе парна брана.

Посебно је важно за оне области које су изложене променама температуре и падавина. Ово укључује балкона и лође. Они су често изложени директној сунчевој светлости, што је узрок влаге.

Парна покреће изградњу нових објеката. Свака изолациони материјал, попут пена има порозну структуру и пенетрацију кондензата губи своје особине. Због тога, пре уградње просторије треба да буде водоотпоран.

Многи стручњаци не саветују да се заборавио овом тренутку, и одмах користити материјале који спречавају улазак влаге. То ће помоћи да се сачува имовина, као и средства која ће бити потребна за поновну изградњу изолације.

када се примени

Изолација топлотног изолационог слоја од влаге врши се не само приликом подизања нове зграде, већ и током њеног рада. Таква заштита је такођер подложна интерној комуникацији: цијеви за водоснабдијевање и гријање, јер кондензација настала на њима доводи до појаве хрђе.

Парна брана није потребна ако су цевоводи изоловани стакленим влакнима.Отпоран је на температурне флуктуације, влагу и штити од продора електричне енергије у различите материјале.

За испаравање ложе користе се и материјали направљени на бази полиетилена. При сакупљању материјала за просторију, треба имати на уму да не само да штити од појаве кондензације, већ и доприноси његовом испаравању.

Припрема балкона до парне бране

Пре почетка овог процеса, потребно је уклонити балконска врата и затворити све пукотине са монтажном пјеном. Ако су отвори или пукотине превелики, онда их градитељи затварају поцинкованим или дрвеним лимовима.

Након тога, идите до зида између сусједних балкона. Може се израдити од опеке или поцинкованог лима. Није битно од којег ће се материјала састојати, јер ће и даље бити извезен.

Плоче које су настале током изградње зида, положене помоћу монтажне пене, илицементни малтер

Материјали за испаравање

Правилно одабрани материјали за спречавање испаравања намењени су за следеће:

 • обезбеђују топлотну изолацију просторије;
 • спречавају продирање водене паре;
 • обезбеђују поуздану хидроизолацију и вентилацију балкона или лође;
 • смањује испаравање изолационих слојева.

Карактеристике монтажне пене

Ово је најпопуларнији материјал који се користи у изградњи и поправци разних елемената, као и као грејач. Не захтева посебне вештине да би га користио, тако да можете сами да радите сав посао. Пена се продаје као цилиндрични цилиндар у свакој грађевинској радњи.

Главне предности монтажне пене:

 • квалитативна изолација;
 • спречава продирање влаге у грађевинску структуру;
 • затегнутост;
 • ниска цена.

Међутим, постоји и значајан недостатак: монтажна пена се руши када је изложена директној сунчевој светлости. Да би се то избегло, потребно је затворити просторе пјешчаним пјешчаним малтером.

Постоји неколико врста монтажних пјена које се разликују по саставу компонената. Они се извршавају из једне и више супстанци. Прва врста је направљена од посебног полимера. У интеракцији са влажним ваздухом, повећава се запремина. Резултат је крута веза.

Треба имати на уму да се током процеса сушења монтажна пена повећава неколико пута.

Све ове предности пене не гарантују поуздану и висококвалитетну парну баријеру, јер упија влагу. Због тога је неопходна хидроизолација овог грађевинског материјала.

Употреба фоамиола

Најпопуларнији грађевински материјал за парну баријеру на балкону или лођи је пена, која испуњава празнине између унутрашњег и вањског зида.Овај процес се одвија у присуству посебне опреме и висококвалификованог особља.

Пена испуњава само унутрашњост зида и пружа поуздану заштиту од влаге. Пинзел може изгубити својства топлотне изолације у зимском периоду године, јер се влага која се накупила у порама шири када се смрзава и формира поре.

Пенофол за парну баријеру

У правилу, балкон или логгиа су мале величине, тако да је за процес аранжмана потребно пуно времена и труда. Убрзајте овај процес пене, која има посебну структуру. Средњи слој се састоји од пјенастог полиетилена, чији су рубови прекривени висококвалитетним алуминијем.

Са својом малом дебљином пјена има јединствене техничке карактеристике које спречавају продирање влаге, звука, паре и вјетра . Сва ова својства играју важну улогу у топлинској изолацији просторије.

Пенофол је постао популаран не само због својих техничких карактеристика, већ и због своје флексибилности и еколошке прихватљивости. Он је лидер у производњи парних баријера међу домаћим произвођачима.

Течна гума у ​​парној барији

Поред горе наведених материјала за заштиту од паре, којије пена, ново решење за парну баријеру је течна гума. Пружа поуздано и квалитетно повезивање пукотина у пројекту. Његова цена је прилично висока, у поређењу са осталим грађевинским материјалима. Површинске премазе може извести свака особа.

Материјали страних произвођача

Постоји неколико типова материјала који спречавају испаравање:

 • или спречавају потпуно продирање влаге;
 • или испарити влагу кроз изграђену вентилацију.

Последњи тип обухвата издржљиве материјале фирме "Дупонт", који имају високу издржљивост и еластичност. Они спречавају ефекат испаравања на балкону или лођи. Овај материјал се може користити у свим климатским условима.

Други произвођач парних баријера је Јута. Материјали овог предузећа спречавају продирање кондензата, а такође обезбеђују и његово испаравање, а користе се иу изградњи косог крова. Захваљујући развоју модерне технологије, парна изолација фирме "Јута" се односи не само на кров, већ и на зидове.

Посебну издржљивост и трајност издвајају се материјали за изолацију паре компаније "Донкер". Њихов трошак је значајнији од домаћих произвођача, али је квалитет доста висок.

Материјали домаћих произвођача

Квалитативна изолација и испаравање просторије, лође или балкона осигуравају изоспанс. Овај материјал је произведен у, омогућава испаравање влаге из било ког дизајна. Још један позитиван квалитет јениска цена у поређењу са страним произвођачима.

Како правилно ставити материјал

Све парне баријере се производе билатерално. Они су постављени како за изолацију фасада, тако и за унутрашњу изолацију зидова и плафона. Ако користите јефтин филмски материјал, није битно која ће га страна ојачати. Полагање спољне стране се врши ако је једна страна тканина.

Многи људи користе дифузијске филмове. Њихово причвршћивање је прилично компликовано, па бисте требали прочитати упутства прије почетка овог процеса. Оне су једностране и двостране, а једна од страна је насликана. Ова страна се инсталира.

Питање током инсталације

Приликом причвршћивања парне бране, јављају се многа питања. Неки од њих:

 • Како се причвршћивање листова међусобно? Два слоја материјала за баријере паре могу се спојити и преклопити. Први метод се користи за филм. Продаје се у ролнама. Крајеви показују раздаљину до које би требало да се постави следећа ролна када се преклапају. Дакле, филм поуздано затвара топлотну изолацију од продирања влаге.
 • Шта причврстити материјал за баријеру? Мали елементи у прозорским и вратним отворима се лијепе посебном траком. Може се причврстити помоћу кламерице. У неким случајевима користи се љепљива трака на бази метала. Помоћу ових материјала можете поправити парну баријеру: лијепљену рупу илизамените покварени елемент.

 • Како затегнути слова? Материјал је чврсто растегнут како би се смањила цијена изолације паре, као и равномјерна површина. Међутим, са температурном разликом, филм се компримира, тако да није потребно да га затегнете, боље је оставити малу залиху (1-2 цм). Између изолације и парне баријере треба да постоји размак, који служи као вентилација и дренажни кондензат.

Видео: изолација лође

Самоодржавање без посебних вештина је довољно тешко. Зато је боље да се консултујете са професионалцем пре него што почне. Ако се све уради исправно, материјал за заштиту од паре ће обезбедити повољну унутрашњу климу. Осим тога, трошкови гријања ће се смањити, јер ће се топли зрак складиштити у просторији, али не и изван њених граница.