Како направити одијело властитим рукама. Правимо оквир

Да бисте направили одијевање властитим рукама, потребно је, прије свега, израдити цртеж, који ће укључивати димензије будућег производа. Већ према величини, дефинисаној на цртежу, исећи комаде уз претпоставку дужине и ширине.

Увлачивачи се уклањају након лијепљења дијелова прије брушења. Након тога се праве детаљи који представљају оквир груди. Производња ових делова се састоји од сечења нешироких шина (ламела), ширине око 3 центиметра, и њиховог лепљења након бацања у један слој - лепљени штит.

Грудни поклопац се такође састоји од лепљења у једном штиту од ламела. Процес лепљења штита за будући поклопац је приказан на фотографији.

Компресија поклопца је урађена у самосталним производима. У њиховом одсуству, можете користити уску даску тражене дужине, и зауставити се на рубовима и клиновима за ову плочу да направи од даске за обрезивање.

После сушења љепила, остаци се остружу оштрим замахом или уклоне помоћу крпе. Затим слиједи процес полирања штита. Прво се брусни папир бруси са абразивношћу од 220 јединица, затим 320. Заврши машинско брушење шмирглом са абразивношћу од 400 јединица.

Да би се постигло веома глатко фино брушење површине ручно брушење. Лежи у чињеници да су већ полиране површине благо навлажене водом. Најбоље је користити спужву за прање посуђа. Након хидратације, гомила дрвета, која се формирала током брушења, расте. Када је дрво суво, овоГомила се ручно уклања финим брусним папиром. Ако је потребно, поступак за уклањање пилота се понавља. Ако се гомила не уклони, онда ће се повећати након популације лакова. Тада ће бити тешко уклонити, а површина ће бити груба на додир. Исто се ради са бочним зидовима.

Оквир се састоји од 5 дијелова - поклопца, два бочна зида, доњег причвршћења, стражњег зида. Водилице су постављене за ладице. Они могу бити и фабрички направљени и самостално направљени. Пошто је одлучено да ладице буду једноставне, онда ће и водичи за њих бити најједноставнији. То су правоугаоне шине димензија 3 к 2 центиметра. Зидови се причвршћују љепилом и вијцима. Да би се побољшало клизање дрвета на дрвеној површини ових водилица, а дно кутије је подмазано воском или силиконом. Прије причвршћивања, водилице су темељито полиране, ниједна неједнакост није допуштена.

Склоп оквира груди је да причврсти поклопац на зидове, као што је приказано на слици.

Ово се ради помоћу малих углова и саморезних вијака. Ниже причвршћивање због уштеде материјала није направљено од лепљеног штита, већ од три обичне даске. Такође је причвршћена вијцима и угловима. Након постављања кутија, овај носач неће бити видљив, а чврстоћа три плоче је сасвим довољна. Поред тога, чврстоћа цијелог дизајна ће додати лист шпера дебљине 4 милиметра, који се причвршћује на мале нокте по ободу и игра улогу задњег зида. Звучнициделови шперплоче се померају до нивоа дуж читаве дужине зидова.