Како направити изолацију предњих врата?

Данас, улазна врата морају обављати многе функције, а једна од тих функција је њихова звучна изолација. Уосталом, сви људи, који се враћају кући након напорног радног дана, желе да се одвоје од непотребних звукова и опусте у тишини. Али то постаје немогуће када је могуће чути константне гомиле врата сусједа на улазу, нечији разговор и тако даље.

Ако сте уморни од тога и не можете се одморити, онда је вријеме да размислите о звучној изолацији Ваших улазних врата у стану. Данас, врата са изолацијом од буке - обавезан фактор у стамбеним зградама. Данас куповина улазних врата у стан са звучном изолацијом није проблем. Овај чланак ће говорити о звучној изолацији врата властитим рукама.

методе звучне изолације

Најједноставнији и истовремено скупљи начин је да се стара улазна врата промене у нову, која већ укључује звучну изолацију. Или можете направити додатна врата. Мораћете потрошити довољно новца. Не само да ћете морати да платите за инсталирање новог, већ и за демонтирање старог. Уопштено, морате направити огромне трошкове.

Али ако не желите да купите нову или инсталирате још једну, можете сами направити звучну изолацију.Потребно је извршити неке измјене како би ова ставка стекла потребне квалитете:

 • Кишобрани који користе специјално дизајниране материјале који не пропуштају гласне звукове. Ова опција је буџет, а мали износ се троши на процедурутиме Процес се састоји у томе да се испод облоге налазе облоге од пенасте гуме. Ефикасност читавог поступка зависи од дебљине материјала. Шавови треба да постављају густ, густ материјал од филцане вуне (филц) или можете користити пену. То се ради како би се избегли урагани кроз мале празнине.
 • Употреба минералне вуне. Овај материјал се најчешће користи за звучну изолацију. Минерална вуна има такву популарност, не само због буке, већ и због отпорности на ватру. Минерална вуна има одређени недостатак: након одређеног временског периода, овај материјал почиње да се смањује, тако да приликом монтаже треба користити уздужне жљебове на сечиву како би му се дало више попречне крутости (крутост ребара).
 • Наношење полиуретанске пене (уобичајено име "пенаста гума"). Полиуретанска пена има одличне звучне изолације, што је важно за наш рад. Пена се налази у унутрашњем делу и сама се причвршћује на површину. Ту је и минус, али је мали: материјал није запаљив. Али то уопште није проблем ако је ваш елемент дизајна направљен од метала.
 • Битуменски материјал који апсорбује буку и вибрације. Овај материјал има самољепиви темељ. Вибропласт или БиМаст могу дјеловати као такве базе.
 • Постоје исплативије методе, као што је употреба дрвених влакана (МДФ) или употреба пјене. Али, нажалост, ове методе имају малу ефикасност.

Уопштено, у неким случајевима удобност и удобност у стану зависе од изолације буке овог елемента дизајна, тако да не штедите на купљеним материјалима. У супротном ризикујете трошити снагу, време и новац, али нећете моћи да осетите жељени резултат.

Приликом звучне изолације предњих врата постоји вероватноћа побољшања у другим карактеристикама:

 • Можете повећати тежину и дебљину тканине - овај фактор ће такође бити препрека за продирање непотребне буке.
 • Повећање квалитета топлотне изолације.
 • Кроз пукотине, НЕ да пропустите промају. То је због непропусности гасова (заптивање) грејача.
 • Елемент постаје естетски због плоча од дрвених влакана (МДФ).

Алгоритам за звучну изолацију

Постоји одређени алгоритам дјеловања који треба слиједити:

 • У почетку се врши демонтажа старе тапетарске опреме. Ови конструктивни елементи, који имају ниску цијену, покривени су дерматитичким материјалом, који је причвршћен ноктима. Можете их уклонити помоћу алата за обраду метала (клијешта). Чим се сви нокти уклоне, дерматитис се може лако уклонити са површине. Такође, испод поклопца налазе се плоче од дрвених влакана. То такође мора бити елиминисано. Затим исперите крпу ацетоном, а затим обришите унутрашњост. Ради безбедности треба радити у рукавицама.
 • Провођење звучне изолације и топлинске изолације улазних врата. Даље на површини којихИзрађени од метала, потребно је залијепити битумен за изолацију вибрација. Затим нанесите материјал за звучну изолацију. Поступак цртања изолационог материјала сличан је лепљењу тапета. Непотребни, сувишни слојеви материјала су елиминисани. Уради то ножем. Да би се цјелокупна инсталација изводила на квалитативан начин, радови се морају обављати на собној температури (20 до 25 степени Целзијуса). Да би се побољшале карактеристике звучне изолације и топлотне изолације, слободне површине унутрашње површине морају бити прекривене модулом или пенастом гумом. Да би се поправили неки од њихових података, материјали могу бити са ексерима, који су претходно уклоњени пролази.
 • Процес полагања жица. Сигналне жице се изводе у унутрашњем делу. Жице се протежу од врха петље до ћелије и замка. У каснијим временима, жице ће бити дизајниране да инсталирају браве за радио контролу или електронску ћелију. Не морате поново демонтирати овај елемент конструкције са добром звучном изолацијом.

метална врата

Метална врата са звучном изолацијом - велика ријеткост. У већини случајева, метална врата уопште немају никакву изолацију. Или постоји валовити картон, који незнатно смањује неугодан звук. Зато је звучна изолација улазних врата властитим рукама у овом тренутку једноставно неопходна.

Као материјал за звучну изолацију стане одлична минерална вуна.Не препоручује се употреба изолације од пене. Излучује отровне материје, као и пјенаотпорност на ватру. Али најбоља опција за звучну изолацију овог елемента конструкције од метала је употреба таквог пластичног материјала као што је пјенасти полиуретан.

Фолијски полиуретан има многе предности. Овај материјал је савршено близу површине. Полиуретан дуго задржава свој облик током читаве употребе. Такође, овај пластични материјал има високу отпорност на пожар. Звучна изолација улазних металних врата најчешће се израђује од полиуретана.

Као грејач можете користити не-силиконски заптивач и магнетни круг.

Као резултат употребе свих ових материјала, можете постићи одличну звучну изолацију металних врата. Врата са високом звучном изолацијом пружит ће вам удобност. Бука изолације улазних металних врата је процес који је широко распрострањен.

гвоздена врата

Најбоље рјешење за звучну изолацију улазних врата од жељеза је употреба аутомобилских материјала који апсорбују вибрације и буку. Приликом уградње металних врата температура треба да буде око 20-25 степени Целзијуса. Гвоздена или челична врата такођер немају нормалну изолацију буке.

Најефикаснији метод је да се уклони поклопац улазних врата и изолује унутрашњост материјала за изолацију буке.

Слојеве који повећавају ниво изолације буке треба повећати.

Побољшање изгледа улазних врата након инсталације

Чим су радови посланиДа би се спречила бука у просторији, важно је да предња врата изгледају естетски. За овај рад се не препоручује употреба пластике, јер се овај материјал брзо деформира. Да би се добио естетски изглед, прикладно је користити плоче од дрвених влакана (МДФ) или обичне облоге. Потребно је фиксирати облогу са покровом од дрвене мреже.

Инсталација панела треба да се одвија на месту где се налазе петље.​​Уске, добро обрађене, чврсте плоче за облагање (надвратник) су изрезане по величини. Панел се фиксира помоћу течних ноктију. Затим се врши причвршћивање других панела и врата за врата се праве. Завршетак радова се одвија тамо где се налази дворац.

Да би се сакрили сви настали недостаци, површина је залијепљена украсним тракама. Празнине које се формирају између облоге и метала улазних врата се уклањају складиштењем вискозне течности на бази силиконских гума ниске молекулске масе (силиконски заптивач).

Чим се силиконски заптивач исуши, профил је направљен од гуме.

Поклопац на самом крају је маскиран лаком. Након тога улазна врата са добром звучном изолацијом постају врста скупог дрвета. Поступак звучне изолације је у потпуности завршен, а истовремено је инсталиран и гријач и пружен је естетски изглед.

резиме

Улазна врата са добром звучном изолацијом - гаранција су јединствене удобности и удобности у стану. Звучна изолација врата је неопходна и за оне који то желеплаше се да се неко чује током разговора. Ако имате довољно новца, најбоље је купити улазна врата у стан, који имају одличне звучне изолације. Независна изолација буке предњих врата је једноставна процедура.

Звучна изолација улазних врата не захтијева никакав посебан напор или вјештину. Звучно изолирана врата су потребна ако живите у бучном граду. У овом чланку звучна изолација је разматрана у металним, а не дрвеним вратима, јер данас практично не постоје.