Како направити базен у земљи - корак по корак и 55 примјера фотографија

Базен у сеоској кући је добро мјесто за одмор, који се може градити самостално, али вриједи напоменути да то није тако лако, поготово ако се одлучите за изградњу правог пуног базена са суставом за прочишћавање воде, могућност његовог гријања и одводње уз помоћ пумпи.

Плусеви базена базена

Међутим, постоји једноставнија опција опремања базена за давање. Оквирна верзија базена, најлакши излаз. Ова опција се лако инсталира и чисти у хладној сезони, брига о њој је једноставна, зими ова зграда заузима релативно мало простора, тако да је проблеме одржавања у зимским мјесецима лако ријешити.

Сложеност у фази планирања

Самоопремљени базен у земљи, морате јасно планирати своје акције и израчунати финанцијски терет нужно са залихама. Већина дугорочних и недовршених пројеката се зауставља управо зато што се нису рачунали са новцем или су планирали потрошњу близу.)


Гледајући упутства о томе како изградити базен у земљи, фотографије и видео материјале на ову тему, чини се да је све једноставно и једноставно, али се не исплати заваравати, бит ће много посла. Прва ствар коју треба да урадите је да одредите који тип базена је боље изабрати, то је веома утицало на то колико времена и времена домаћини могу потрошити на његову изградњу и бригу.

Врсте базена које се могу опремити у земљи:

 • Оквир.
 • Пластиц
 • Стационарно.

Стационарни базен

Ако се планира изградња дубоког базена за љетњу резиденцију, најприкладнија је стационарна опција, јер, упркос чињеници да је теже градити, много је лакше бринути о њој, не треба је чистити за зиму и тражити мјесто за похрану.

Важно је запамтити да пре него што направите базен у земљи, треба да се консултујете са стручњацима који материјали треба да заузмете боље и на ком месту је најпогодније и најбезбедније инсталирати базен, посебно ако се ради о стационарној варијанти.

На његовој изградњи морат ће се ископати велика јама, има смисла размислити о ангажирању специјалне грађевинске опреме за брзо и лако копање јаме. Када бирате место где ћете организовати базен, морате бити сигурни да нисте близу места где дрвеће и грмље не расту. Коријени ових биљака могу расти чак и кроз темељ, иу том случају базен ће ускоро бити оштећен. Биљке имају следеће особине: директан раст корена на страну где се налази више воде.

И што је најважније, опремањем стационарног базена, радови морају почети или почетком љета или усред њега, на крају сезоне, изградњом базена, можете покушати да га испробате покушавајући га испробати. Иако се са њим ништа не догађа током зиме, још је много угодније пливати у његовом базену одмах након изградње, а не чекати сљедећу топлу сезону тијеком цијеле године.

план изградње

Када планирате изградњу базена, потребно је урадити акциони план како би се довршили радови на изградњи јаме, а затим је потребно затегнути и ојачати зидове и дно јаме, изградити оплату, а касније је напунити бетоном и опремити арматуром, а када је све замрзнуто, суочити се с радовима и поставити неке уређаје на прикладан начин поол сервице. То су главне фазе изградње стационарног базена.

Базен на бази пластичне посуде

Пластични базен за давање је много лакше организовати, али постоје неке потешкоће у његовању. Он ће, на пример, морати пуцати на крају топле сезоне и поставити га када поново почне. Ово се ради како би се осигурало да пластика не пукне услед температурних флуктуација.

Да бисте инсталирали пластични базен, морате ископати темељну јаму, уградити посуду и све у њој, на овом послу на распореду пластичне посуде базена.

Једноставни базен на напухавање

Најједноставнија опција је да се купи велики базен на напухавање великих димензија, посебно ако се базен углавном организује за дјецу. Такав базен је згодан и практичан, лако се поставља, брзо се гради и заузима врло мало простора и стога је погодан за складиштење.

Може се касније десити да власници базена више не буду потребни, или где је место где се базен појавио други планови, у случају да се постави пластична посуда, оквир или базен на надувавање, неће бити тешкоћа са демонтажом базена.

Слика савршених опција за базен за давање властитих руку


 • Зимски врт у кући - 50 фотографија различитих дизајнерских идеја

 • Дизајн кућне веранде - како направити прави избор (55 фото идеја)

 • Кућица за псе са сопственим рукама: цртање, инструкције корак по корак са примерима фотографија

  \ т

 • Поол скиммер - како одабрати праву и зашто вам је потребна? Детаљан опис са фотографским примерима

 • Камен на поклопцу - декоративни печат на вашем сајту (40 фотографија)

 • Уређење базена у сеоској кући је практична идеја за фотографије

  \ т

 • Како направити лежаљку на колиби властитим рукама - једноставан водич за примјере фотографија и цртеже

 • Аератор за опкладу - основна правила за избор и инсталацију (50 фотографија)

 • Ћелија у земљи сопственим рукама - фотографија идеје о беспријекорној регистрацији