Како направити љепило за сухи зид властитим рукама

Гипсана плоча је постала саставни дио поправке. Поравнава зидове и стропове, омогућава стварање ниша, полица, лукова. Може се префарбати неколико пута. Традиционално, гипсане плоче се монтирају на зид металним профилима. Када је површина груба, лакше је ставити папир. Ово је и уштеда корисне површине собе. Постоји начин да властитим рукама припремите љепило за сухозид. Обављено је брзо и лако.

Шта вам је потребно да направите лепило

Потребни алати и материјали за лепљиву композицију наћи ћете у гаражи или остави, ако сте морали бар једном поправити. Ево шта ће вам требати:

 • Капацитет за смешу
 • грађевински миксер
 • вода
 • кит
 • емулзија ПВА
 • Шпатула широка 15-20 цм

Ако нешто није пронађено, идите до најближе грађевинске радње. Израчунавање запремине је следеће: 1 кг ПВА на 12 кг сувог гела.

Како се кува лепило за суву градњу

Раствор лепка се помеша са свим грађевинским смешама. Процес корак по корак изгледа овако:

 1. Сипати сухи кит у карлицу или канту;
 2. сипати воду прахом до конзистенције густе киселе павлаке;
 3. Добро измешајте са мешалицом;
 4. Додати емулзију ПВА;
 5. Поново промешати и оставити 5 минута.

Ако нема миксера, бушилица са прикључком за круну ће пристајати. У екстремном случају, промућкајте рукама. Мешавина треба да буде хомогена.

Како гипсани картон

Када је лепак спреман, време је да почнете. Дрвени,Камен или зид од цигле не захтева никакву обраду. Нанесите раствор на лим и сам зид. Тада се површине запетљају. Не морате дуго чекати.

Није потребно премазати љепило. Потребно је само направити неколико колача са лопатицом, јер се наноси гипс. Пречник сваке тачке је у просеку 15 цм, а размак између њих је око 20 цм. Тада ће се испоставити да је уградња листа једнака.

Ако сумњате у чврстоћу конструкције, могуће је заврнути додатне вијке с типлама на рубовима. Пожељно је ући у љепљиве колаче. Осушиће се око један дан. Након тога можете сигурно обавити завршне радове.

Рад са гипс картоном захтева прецизност. Ако чврсто притиснете, лист је напукнут. Добро је узети помоћ од партнера. Прекомерна рука не омета.

Обратите пажњу на такав једноставан начин за припрему лепка од гипса. То ће бити корисно ако требате одјенути један зид или малу собу. На обронцима и луковима лепљење сухозида је згодније од причвршћивања на профиле. За друге прилике лакше је употријебити готов љепило из трговине или инсталирати профилну конструкцију.