Како направити једноставну пећ на рафинацију уља властитим рукама из цилиндра?

Издувни гасови из мотора и других уређаја су веома популарно гориво за грејање гаража и чак зграда. Употреба секундарних сировина је увек пријатна. А у случају када се ово питање тиче енергетских ресурса за грејање, то је такође профитабилно. Улога "прве виолине" у овој ситуацији изводи пећ на тренингу властитим рукама. Други називи овог уређаја су топлотни пиштољ, генератор топлоте и грејач.

Све гориво може се користити као гориво. Дизел, машина, мењачи, поврће, кондиторски производи. Апсолутно било. Пећ ради на отпадним водама са воденим кругом је такође направљена од рециклираних материјала: комада метала, стари кисеоник или плински цилиндар или обрезивање цеви различитих пречника. Сврха овог чланка је да исприча о томе како су ове пећи конструисане и како да направи такву јединицу самостално.

Предности пећи на отпадна уља

Међу возачима, пећ на отпадном уљу је врло популарна својим рукама. Она добро загрева мале просторије са мало захтева за естетиком и чистоћом. Ова јединица је савршена за гараже, радионице, мале викендице и друге сличне објекте.

Пећи за самопроизводњу за тестирање имају следеће позитивне стране:

 • ниски трошкови и једноставност дизајна;
 • ниски захтеви за квалитет запаљивих материјала;
 • добри показатељи преноса топлоте;
 • Периодично паљење зими не утиче на сам агрегат;
 • компактност и мобилност;
 • нема потребе за компликованом инсталацијом.

За поуздан и непрекидан рад такве пећи за гаражу, потребан је само добар димњак.

Недостаци овог уређаја укључују ниску ефикасност и лош задах уљних пара, што се дешава у одређеним режимима рада. Важно је напоменути појаву мрља на поду или одјеће које се појављују у директном контакту са тренингом. Међутим, да би пећ на послу са наелектрисањем учинили ефикаснијом у потпуности способном за било ког мајстора-самози, како то урадити, рећи ћемо даље.

Стандардна конструкција завојнице направљена је тако да загрева ваздух. Да би се обезбедио топао дом, рерна у овом дизајну се ретко користи: сагоревање кисеоника из врућих металних зидова, сушење ваздуха. Али за гријање техничких или индустријских простора, овај дизајн је идеалан за његову способност да брзо подигне температуру у затвореном простору. Такве пећи се често могу наћи у гаражама, аутопраоницама, стакленицима, складиштима и другим индустријским и техничким просторијама.

Конструкција и принцип рада пећи

Дизајн изгледа као два резервоара, горњи и доњи, који су повезани пробушеном цијеви. Они су помакнути у односу на међусобну попречну ос. Многи сматрају да би тенкови у идеалном случају требали бити цилиндрични, али се у пракси испоставило да правоугаоници апсолутно нису нижи од њих. За изградњу је инсталиран на поду, ноге су предвиђене у уређају. Пећ је приказана насхема испод:

Принцип рада апарата је пиролиза сагоревања тешког горива. Многи људи знају да се моторно уље пали при довољно високим температурама, а за паљење код куће потребно га је претворити у пару. Да бисте створили овај ефекат, потребно је да попуните доњи резервоар кроз отвор на пола пута, а затим га укључите. Али ово захтева лако гориво као што је растварач или бензин.

Током сагоревања бензина, тренинг се загрева и почиње да испарава, изазивајући бљесак паре и пећ почиње да "ради". Доњи резервоар је примарна комора за сагоревање, где је гориво делимично спаљено кроз довод ваздуха. За регулацију интензитета процеса је посебан вентил, којим се дјеломично прелијева проток зрака. Максимална потрошња горива је 2 литра на сат, у режиму одржавања температуре - 0,5 л /х.

Пећ је опремљена усправним испусним плином властитим рукама, који има велики број отвора за пролаз секундарног зрака. Спаљују се производи сагоревања који улазе у перфорирану епрувету са парама које добро раде у њој и унутар горњег резервоара. Након тога, димни гасови напуштају пећ кроз прикључак димњака, савијајући преграду. Њихова температура је довољно висока, а како би се сачувала већина топлоте заједно са гасовима, препоручује се следеће:

 • димњак се поставља дуж зида кроз цијелу просторију, чинећи нагиб према пећи, то је доказана метода, зидовицевовод има добар пренос топлоте;
 • за монтажу воденог круга, економајзер, одмах иза разводне цеви, повезујући мали резервоар, батерију и пар радијатора.

Уз водени круг, пећница може радити само у непрекидном начину рада. Ако се користи само повремено, препоручује се да се као средство за хлађење користи антифриз. Дакле, можете повећати ефикасност од 40% као у буржоаској, до веома озбиљних 50-55%.

Који материјали и алати су потребни?

Сваки чаробњак има вјештине рада са заваривачем, може брзо и лако направити пећ властитим рукама. За почетак, потребно је израдити комад материјала у складу са цртежима пећи на готовом уљу.

Дјелујући у складу с таквим детаљним упутама о томе како направити пећницу, остаје само прикупљање убраних дијелова. За извођење посла ће бити потребан стандардни скуп алата и гаџета:

 • апарат за заваривање;
 • Бугарски;
 • бушилица са сетом бургија;
 • сет алата за обраду метала;
 • мерни уређаји.

Након завршетка монтаже, неопходно је проверити непропусност оба резервоара и квалитет заваривачких шавова, јер временом глетер може да процури кроз мале поре и дефекте. Самоизвршавање ове операције је прилично једноставно, постоји много метода. Могуће је напунити зглобове и унутар резервоара за снабдијевање компримираним зраком, или размазати шавове керозином и визуално идентифицирати недостатке.

За загревање просторијепросјечна површина, капацитет пећнице треба повећати, горе описани дизајн неће бити довољан. Користећи такав метод, моћ се не може бесконачно повећати, али још увек постоје варијације. На пример, пећ је опремљена са две коморе за сагоревање са увлачивим ложиштем и одвојеним резервоаром за гориво, као што је приказано испод:

Како направити пећницу за изгарање из цијеви?

Ако је кућиште већ спремно за извођење пећи је поједностављено. Принцип овог уређаја се заснива на испаравању у плазма посуди. Способан је да произведе до 15 кВ топлоте (даје површину од око 150 м2 грејања). Да би се повећала топлотна снага, немогуће је извршити одређене измјене у дизајну (повећање снабдијевања ваздухом или запремином пећи), могуће је пореметити термални режим, примити више фетуса, умјесто више топлоте, што је опасно.

У присуству вјештина заваривања, могуће је самостално направити пећ на испушном уљу. Упутство за прављење пећи на отпадном уљу:

Предлажемо случај:

 1. Цеви дебелих зидова пречника 210 мм, дебљине зида 10 мм и висине 780 мм биће потребне.
 2. Са 5 мм челичног лима, дно се реже до пречника 219 мм и завари на једној страни.
 3. Ноге су заварене на дно (вијци могу доћи за њихову производњу).
 4. Од дна на удаљености од око 70 мм направљен је прозор за гледање. Он ће служити за праћење сагоревања и загревање посуде на "старту". Димензије су направљене на основу личних преференција. Врата су направљена од резбареногкомад цеви, прво заварити танак маслац. Међутим, ипак мора бити запечаћена, у ту сврху се поставља азбестна врпца по ободу врата. Такође можете користити и лив пећи, у овом случају, димензије прозора треба да буду исечене испод њега, биће постављене на вијке директно на љуску, присуство азбестног кабла неопходно иу овом случају.
 5. Цев за уклањање дима је заварена са супротне стране, повлачећи се од врха 7-10 цм, направљена је од цеви пречника 108 мм и дебљине зида од 4 мм.

Направимо омот:

 1. Са металним лимом од 5 мм, сече се круг пречника 228 мм.
 2. Из траке ширине 40 мм и дебљине 3 мм, страна је заварена дуж ивице.
 3. У средини поклопца је направљена рупа промјера 89 мм, а други отвор промјера 18 мм постављен је постранце, а послужит ће као још један прозор. За њега
  направљен је поклопац који ће истовремено служити као сигурносни вентил.
 4. Направљена је цев за снабдевање горивом и ваздухом.
 5. За то ће бити потребна цев пречника 89 мм, дебљине зида 3 мм и висине 760 мм.
 6. У кругу се избуши 9 рупа пречника 5 мм, на удаљености од 50 мм од ивице.
 7. Још два реда отвора пречника 4,2 мм се изводе 50 мм изнад ових отвора, са 8 рупа у низу.
 8. Остављајући још 50 мм, постоје 4 серије отвора пречника 3 мм, број 9 комада.
 9. Уз помоћ Бугара, кришке се режу дебљином од 1,6 мм и висином од 30 мм, треба их ставити на исту страну. У њиховом кругу мора бити 9 комада.
 10. На другом крају цеви се изреже рупа пречника 10 мм, на растојању од 5-7 мм од ивице.
 11. ПримљеноРупа се убацује у цев за довод горива, пречника 10 мм и дебљине 1 мм у зидовима. Требало би да се заврши на једнакој оси са цевима за довод ваздуха. Положај резервоара за гориво зависи од дужине и угла савијања.
 12. Завршни довод ваздуха и цев за гориво су заварени на поклопац. Изложен је тако да не достиже дно кућишта за 120 мм.

Онда урадите чашу за гориво:

 1. Одсечен је комад дужине 30 мм од цеви пречника 133 мм и дебљине зида од 4 мм.
 2. Круг пречника 219 мм је изрезан из челичног лима од 2 мм.
 3. Заварује комад цеви, то ће бити посуда за пуњење.
 4. Збирка.
 5. Шалица је постављена унутар ормарића на удаљености од 70 мм од дна. То ће вам омогућити да их посматрате и запалите из доњег контролног отвора.
 6. Уградите поклопац са јединицом за довод горива и ваздуха.
 7. Димњак на димној цеви је монтиран. Служе за цеви пречника 114 мм, дебљине зида од 4 мм и висине најмање 4 метра. Део остатака у соби не може бити изолован, а део који ће изаћи на улицу је боље да се загреје. Димњак треба да има строго вертикалан положај, изузев било којих косих подручја.
 8. Испитивање се може извршити након што је спремник уља постављен. Да бисте то учинили, у посуду ставите мало папира, који се сипа у гориво и спали. Чим је папир готово у потпуности изгорео, довод уља се прекида.

Овај дизајн пећи ради на развоју не-директног дан-а са таквом детаљном назнаком материјала. То је тачнодетаље и требало би да се користе. Резултат рада такве пећи са потрошњом горива од 1 - 1,5 л /х, може се загријати у просторији површине 150 м2.

Карактеристике пећи са надпритиском

За загревање приватне куће са површином од 100 м2 помоћи ће пећ која ради на радовима, чија изградња укључује присилно убризгавање зрака у зону изгарања. Ове користи су очигледне:

 • повећана снага;
 • Висока ефикасност сагоревања горива;
 • повећати ефикасност коришћења топлоте помоћу аутоматизације уређаја;
 • профитабилност.

Учинити такво грубо вежбање мало тежим, поред тога, овај дизајн директно зависи од стабилности напајања. У областима у којима постоје чести случајеви прекида напајања електричном енергијом, биће потребне посебне мјере како би се осигурало непрекидно напајање електричном енергијом преко генератора.

Самоусисавајућа пећница са одводним отвором је затворена цилиндрична посуда, унутар које нам је позната камера са двоструким пушењем која изгледа као цев с рупама. Дно дизајна су врата која отварају приступ пећи и пале се. Горњи дио цилиндра је заварена млазница за димњак, а уз помоћ конвенционалног резања кроз бочни зид или горњи поклопац, присилни довод зрака у облику цијеви с рупама.

На дну посуде налази се гориво (испирање), које се аутоматски напаја као потрошња. Методе храњења се могу разликовати: употребом механизма за плутањеили из резервоара са подводном опремом, све зависи од личних преференција. На слици је приказана шема пећи са ваздушним притиском, водене кошуље и снабдевање горивом са пловком.

Помоћу мале количине растварача или бензина, тренинг се испаљује на дно резервоара, након што се укључи вентилатор компресора. Чим се гориво загреје, почиње да ствара пару која се сагорева са вишком кисеоника. Као резултат, производи се снажан пламен пламена, који се протеже у свим правцима како се види на фотографији.

Савет. Овај дизајн се разликује од једне особине: због јаког пламена, дно посуде је веома вруће. Ако је потребно загрејати једну просторију, изван супротног смјера од подесивог простора, пухани вентилатор. У случају када је потребно загријати цијелу кућу, пећ је опремљена воденим кругом.

Производи сагоревања који излазе из капацитета пећи могу достићи прилично високу температуру, око 400 ° Ц. Као иу претходном дизајну, да би се смањили топлотни губици, димњак би требао бити опремљен измјењивачем топлине прикљученим на сустав гријања преко спремника. Ово ће помоћи повећању ефикасности пећи на 80-85%.

Како направити једноставну пећницу на послу с појачањем?

Да би пећница била при раду са појачањем, потребан вам је стари пропан цилиндар. Постоје отвори за димњак и врата, а такође је потребно исећи цијев за довод зрака, чији промјер не игра велику улогу, али забићемо савршени 50 мм.

Рупе у цеви су направљене са пречником од 9 мм према истом принципу као у конвенционалној пећи. Такође ћете морати направити поклопац са бртвом од азбестног кабла. У ту сврху бит ће потребно одрезати горњи дио цилиндра, ради лакшег сналажења, могуће је заварити ручице на поклопац.

Да би пећ са сопственим извором радила на разради, она би могла да функционише у различитим режимима и да га може регулисати потребном аутоматизацијом. Да бисте то урадили, мораћете да купите контролер са температурним сензорима, који је повезан са кругом вентилатора. У овом случају, могуће је контролисати температуру грејања смањењем или повећањем перформанси компресора.

Често се таква конструкција изводи без присилног снабдевања ваздухом. Сви радови директно зависе од пропуха у димњаку, а регулација се врши помоћу ручног вентила. Сада, како направити пећ на рад властитим рукама, са цртежима, знаш. И како то функционише у стварном животу може се видјети на видеу: