Како изоловати под у стану тако да није хладно?

Захтеви за комфор модерног становања стално расту, али не би требало да утичу на повећање трошкова становања. Штавише, енергетска ефикасност је приоритетна област за развој стамбене изградње. Оба ова тешка задатка могу се истовремено решити повећањем нивоа топлотне заштите места становања.

Једнократни трошкови се исплаћују дугорочним смањењем трошкова енергије, и што је најважније, равномернији температурни режим у стану смањује узроке болести и чини становање удобнијим.

Један од извора продора хладноће могу бити хладни подови. Модерна технологија може елиминирати овај недостатак. Питање је како изолирати под у стану у конкретном случају и да ће то бити од интереса за многе кућевласнике. Следеће информације ће бити од велике помоћи у решавању овог проблема.

Како одредити да је извор хладноће под

Питање уопште није одобрено и прије доношења коначне одлуке потребно је провести свеобухватну инспекцију стана како би се утврдили извори губитка топлине. Једно од својстава хладног ваздуха је његова способност да се спусти.

Ако дом има слабу топлотну заштиту, онда ће подови у сваком случају бити хладни, а загријавање пода у стану неће дати жељени резултат. Овај проблем је потребно ријешити на комплексан начин. Када постоје озбиљна питања о поузданости зидова, непропусности прозора, врата нису присутна, онда је термичка заштита пода неопходна операција.

Један од индиректних знакова проблема јеИзрежите границу хладне и топле ваздушне масе на дну куће. За већину становника високих зграда, овај проблем није релевантан, јер одоздо се налази стан који не може бити извор хладноће.Проблеми настају од становника првог спрата:

 • нема грејног подрума;
 • нискоквалитетна уградња подних плоча;
 • замрзавање тла испод стана који није опремљен системом топлинске заштите.

Препоручује се да се испита стање пода, и са стране стана и из подрума. Разлози ће често бити видљиви голим оком. У овом случају бит ће лакше донијети разумну одлуку о начину топлинске изолације кућишта.

Ако под није очигледно наглашен извор продора хладноће, довољно је ставити на плоче подне плоче од иверице, иверице или неткани пјенасти филм за ламинат испод завршне обраде.

Начини изолације етаже стана

Избор методе топлотне изолације зависи од структурних карактеристика зграде и од посебности полагања наводног сексуалног покривања.Подно грејање у стану може се обавити на следећи начин:

 • Полагање изолационог слоја напољу. Да бисте то урадили, морате ући у подземље, ако је могуће. Нажалост, није увијек могуће из различитих разлога користити ову методу, иако се вањска изолација сматра најучинковитијом. Тачка росе је гарантирано изван стана;
 • Уградња топлотноизолационог материјала на заостатке, након уклањања постојеће подне облоге;
 • Постављање изолације на изолацију.

Након што је изабрао најприкладнији начин у конкретном случају, власник куће ће отклонити разлог за цурење топлоте, а хладни под у стану више неће давати неугодности становницима.

Карактеристичан проблем предмета у приземљу је неадекватна основа. Плоче имају недостатке везане за полагање инжењерских комуникација. Лоше постављени технолошки отвори за цијеви, каблови могу бити озбиљан извор хладноће у стану. Пре почетка радова на изолацији неопходно је да се ови недостаци отклоне општим методама градње.

Материјали за подно грејање у стану

Велики асортиман на тржишту грађевинског материјала не би требало да збуни потенцијалног купца. Свака врста гријача има своје карактеристичне квалитете, знајући да се лако могу зауставити на ономе што ће се уклопити у одређену ситуацију. Критеријуми за избор су и економски фактори и учинак.

Понекад се избор може направити у корист јефтинијег материјала. У том случају корисник неће ни приметити разлику. Истина, често је таква економија повезана са повећањем сложености процеса и много времена на инсталацији.

Међутим, ако је мушкарац у кући способан да самостално обавља свој посао, поред очигледних користи у куповини материјала, значајан износ новца се уштеди у породичном буџету и исплаћује се запосленим радницима. Шанса да мајстор докаже своју способност и да буде поносан на свој рад.

Одлука о томе шта да се изолује под у стану није сувишна информација о свим врстама материјалаову категорију. Они су следећи:

 • Минерална вуна.Одличан топлотно-изолациони материјал за подне облоге са добрим перформансама. Лака је за руковање, има дуг вијек трајања. Није склон материјализацији, корозији. Међутим, није прикладно направити естрих, па ако је планирана топла пода или потребна за завршну површину бетонског пода, мораћете да га одбијете или да обавите додатне операције на полагању грубог, ојачаног слоја. Не можете назвати ову методу најприступачнијом. Напротив, односи се на просјечну групу цијена;
 • Пена од полистирена.Повољна цена и могућност коришћења технологије пода. Чврстоћа пјенастог полимера је довољна да издржи тежину естриха. Многи стручњаци сматрају да је овај материјал најбољи за подну изолацију. Тешко им је одолети, јер су они ван конкуренције за цијену, а што је најважније за оперативне квалитете;
 • Лабави изолациони материјали.Велика група производа се разликује по начину производње. Цлаидите, полимерне пелете и друго. Расходи су мали, али рад је тежак, поготово ако је у питању пјенаста пластика, за коју је потребно направити посебне ћелије, а затим их покрити грубим подом. Цлаидите је добар за употребу испод естриха. Тренутно нису потребне додатне операције. Иста група се може приписати релативно новом материјалу - сови.
 • Природна плута.Јединствене особине коре егзотичног дрветаомогућавају, у малој дебљини, добијање квалитативне изолације од продора хладноће. Снага је такође довољна за све врсте накнадних операција. За минусе материјала треба приписати његову високу цену. Ако финансијерска питања не брину власници станова, онда на питање како изоловати бетонски под у стану, може се одговорити да је гужва у саобраћају. Овај метод се понекад бира из еколошких разлога. Природни материјал не само да не садржи токсине, већ и издваја корисне супстанце за здравље.

Оглашавање пјенастих композиција за самопримјену, поред стварних предности над дебљином изолацијског слоја, има своје недостатке, од којих је главна висока цијена. Цена ове топлотне заштите је много пута већа од цене уградње топлотне изолације традиционалном методом. Требам ли добити неколико центиметара ових трошкова?

У одвојеној групи разликују се хидроизолационе и вапоризолирујуће фолије и течне мешавине. Поуздано заштићен од продирања влаге, грејач практично нема ограничења у погледу трајања употребе. Посебно је важан први слој хидроизолације, а коначне карактеристике ће зависити од квалитета његовог полагања.

Најчешће коришћени материјали у овој операцији су битуменска течна и ваљкаста складишта. Лако се инсталирају и имају одличне квалитете попут професионалних градитеља и кућних мајстора.

Филмови полимера добијају на популарности. Њихов трошак је нешто виши, али је практичнији за инсталацију. Трајност заслужује највише оцјене. Унликемного битуменских аналога, оштећење интегритета филма је веома тешко. Пластичне смеше се такође могу испоручити у течном облику. Након импрегнације бетонске површине, оне полимеризују, стварајући непремостиву препреку влази.

Одлучујући о томе како изолирати подове у стану, вриједи водити рачуна о додатним материјалима за израду оквира, ако су потребни и елементи за причвршћивање. Лагови направљени за стандардне подове боље су превести, што одговара величини ћелија за изолацију гријача.

Можда ће бити потребно купити плоче жељеног одељка. Изложене су горње ивице искључиво на нивоу. То се ради помоћу ласерског алата. Ако није, користите ниво воде. Не препоручује се ручни уређај дужине мање од 2 м, одступања од хоризонта могу бити превелика.

Обрачунајте количину и купите суву мјешавину за естрих. На овој позорници можете уштедјети, куповати пијесак и цемент засебно и припремати смјесу сами. Не постоје посебни захтеви за обезбеђивање решења посебних квалитета и шта са сувим састојцима радног раствора зна било који кућни мајстор који поштује себе.

Треба напоменути да се за смицање препоручује однос 1 дијела цемента на 4-7 дијелова пијеска. Већи бренд конектора захтева више пуњења. Дакле, за М500 цемент, однос 1 до 4 је неприкладан. Таква чврстоћа није потребна за кравату, она не носи функције лежаја.

Мора се обавитиојачање цементно-песковитог слоја. Присутност метала ваљаних у опоравку осигурава потребне карактеристике чврстоће, ублажава стрес, елиминира појаву пукотина.

Куповином пјенастих полистиренских плоча препоручује се да се купи композиција љепила, посебан кит или монтажна пјена за постављање шупљина и пукотина. Ефикасност топлотне заштите истовремено се значајно повећава.

Поступак за обављање послова

Разумијевање процеса као цјелине и сваког од његових појединачних операција елиминира грешке и убрзава вријеме његове имплементације.На основу одабране методе изолације, фазна имплементација плана ће изгледати како слиједи ако је потребна вањска топлинска изолација:

 • одоздо, из подрума очишћеног од страних плоча плоче на плафону;
 • Први слој хидроизолације је фиксиран. Метод је сличан раду на изолацији стропа;
 • је фиксна изолација;
 • конструкција другог слоја хидроизолационог материјала се крије;
 • Заштитни премаз је направљен од свих доступних материјала да би се обезбедила чврстоћа.

Када је одлучено да се у стану изврши топлотна изолација, онда су подељена два главна типа рада. Први је постављање гријача на заостатке.Редослед радова је следећи:

 • демонтажа старе подне облоге;
 • чишћење смећа, прашине, изливања нафте и других страних супстанци;
 • полагање хидроизолације;
 • постављање грејача у интерглацијални простор са максималном тачношћу, без пукотина и празнина;
 • фиксацијадруги хидроизолациони слој;
 • завршни третман са украсним сексуалним покривањем.

Када купујете минералну вуну, вреди обратити пажњу на амбалажу. У неким случајевима, када се величина отирача или плоча не подудара са величином простора између заостатака, пожељно је купити роло материјал, поред тога, може и мање коштати.

Поступак који највише троши је повезан са изолацијом испод естриха. Морат ће радити с отопином која садржи воду, тако да треба нагласити интегритет хидроизолације. Посебно горњи слој. Током рада, течност у грејачу може имати разарајући ефекат на материјале.

Избор топлотне изолације испод естриха се често врши како би се уграђивали грејни елементи у топлом поду. Паметно је користити пјенасту хидроизолацију или топлинску изолацију. То одражава могућности овог материјала да испуни функцију екрана. Ефикасност изолације истовремено се значајно повећава.

Посебна пажња се посвећује изолацији балкона. Степен њене сигурности је низак. Дизајн је направљен за ношење зида куће и често је отворен за ефекте падавина, ниске температуре. Плоча, нарочито у старим зградама, често је тањи од главног спрата. Препоручује се да гријач дебљине 8-10 цм, обично на балкону испод остатка подручја <стамбеног простора, тако да је повећана величина гријача некритична и омогућава да се подна облога за под доведе до опћег нивоа.

Упркос сложености процеса изолације, ниједан извршилац није потребанпосебне професионалне вјештине. Рад може обавити свако ко има мало искуства у кући. Жеља и прецизност ће бити кључ за успјешну реализацију овог важног догађаја у стварању здравог и угодног окружења у стану.