Како изоловати под на балкону? 37 фотографија: боље је загрејати изнутра

Балкони су летње игралиште на отвореном. Из малог простора можете направити дивно мјесто за опуштање. Међутим, треба имати на уму да нема смисла загријавати под, ако балкон остаје отворен за вањски простор. Зато, пре него што загрејете под, морате затворити балкон. Топли под на балкону - једноставан је и јефтин.Уређај "топли под"

Ако желите направити подну изолацију, не можете без икаквих трикова и технологија. Постоји много начина за изолацију пода на балкону, али један од најефикаснијих - коришћењем система "топлог пода". Кључна карактеристика садашњег проналаска је да он ради на принципу такозване грејне плоче. Ово је веома користан изум, јер на балконима није дозвољено инсталирати систем грејања који ради пумпањем воде. Све то због сигурности конструкције.

Овај метод загревања балкона је широко коришћен од стране купаца који често имају навику грчева. Такође је изузетно ефикасан за особе које пате од алергија и бронхијалне астме. Чињеница је да пол, иако подиже температуру ваздуха око себе, практично не утиче на влажност ваздуха због чињенице да има релативно ниску површинску температуру. Такође, када се користе такви подови, количина прашине у загрејаним просторијама је значајно смањена. Изузетно корисна карактеристика за алергију и астму.Карактеристике

Пренос топлоте по подуизводи се уз помоћ електричног кабла, то је грејни елемент. Затим изолирајте унутрашњост читавог уређаја бетонском облогом у распону од 3-8 цм.Важно је напоменути да при монтажи гријаћег елемента удаљеност унутар каблова треба бити равна. Ово ће помоћи да се обезбеди равномерна расподела топлоте и повећа гаранција да се кабл не прегреје.

Најважнија ствар у таквом саставу је да када изолирате под, кабл треба поставити не одмах, већ на неку врсту топлотног изолатора. Као грејач у Хрушчову можете користити једноставну алуминијумску фолију са вештачким материјалом. То се ради тако да се токови топлог ваздуха шире само навише, тј. Да се ​​загреје балкон. Ако игноришете овај врх, на крају се испостави да ће се дио топлине загријати до сусједа са дна стропа.

Гријаћи елементи могу бити два типа - једножилни и двоводни. Разликују се по физичким карактеристикама и електромагнетној проводљивости.

Да би се квалитетно загријао под на балкону, потребно је користити каблове фиксне дужине. Главна тајна лежи у чињеници да његова топлотна снага зависи од дужине самог грејног елемента. Дакле, ако положите кабл испод плочице, онда треба да размотрите и колико добро керамика задржава топлоту. Други важан елемент у прорачуну кабла је дебљина зидова, површина просторије, као и присуство или одсуство плафона са отвором.

Ево неколико техничкихДраго нам је што вам можемо помоћи у рјешавању Ваших калкулација:

 • Ако планирате да загрејете балкон и друге грејне уређаје, онда би просечна снага требала бити довољна ако буде унутар 140-180 В по квадратном метру;
 • Када се уграђују други грејачи, треба да буде довољно и 80-150 В;
 • Ако постоји дрвени под, довољна снага ће бити 80-100 В.

Ови савети ће вам помоћи да уштедите вишак енергије и спречите прегревање грејног елемента.

врсте премаза

Да бисте одговорили на питање како изолирати под на балкону, морате знати и који ће спрат уштедјети више топлине. Нико не жели да било ко губи половину струје у празном простору, а ја бих желио да премаз траје што дуже.

Лидери у преносу топлоте сматрају се подови који су прекривени керамичким плочицама. Опште је познато да керамичке плочице, као и цигле, могу дуго да складиште и одржавају топлоту. Такође, керамика је прилично издржљив материјал.Након керамичких плочица треба поставити линолеум или тепих. Ова два материјала су мало гора да задрже топлоту, али је много лакше мењати их у случају деформације од керамичких материјала као што су плоче.
Дрвени под је на посљедњем мјесту у листи за пријенос топлине. Ови премази се не загревају на најбољи начин, и изузетно су краткотрајни. Уз константно загревање, дрво се суши и убрзо постаје дрвенопремаз ће вас разочарати. Постоји такав премаз и мала предност је брза промена његове температуре. То јест, за загријавање дрвеног пода "од нуле" ће бити много брже него његови колеге у облику керамичких плочица и линолеума.Карактеристике зграде

Неопходно је ставити фолију на под, али је изузетно важно да се маса размути свим пукотинама између пода и сусједног зида. Постоји још једно важно правило које треба имати на уму када ћете излечити свој под на балкону. Није могуће поставити грејни елемент директно преко фолије. Између фолије и кабла мора бити танак слој цемента. Побрините се да то урадите и да је не занемарите, јер је то дио сигурности.

Ако желите да направите бетонску кошуљицу што је више могуће, користите бољи ниво. Овим уређајем нацртајте на зиду равну линију - граничник, који ћете оријентирати с лијевањем бетона. Затим сипати под, оставити резервну 0,5 цм и изравнати. Ова удаљеност је неопходна да би се користио такозвани "течни под". Одличан изум, који ће, када се осуши, дати апсолутно раван под и уштедјет ће вам пуно времена и живаца.

Шта изоловати?

Није довољно држати грејни елемент на поду. Такође је потребно размотрити материјале који ће најбоље одржавати топлоту. До данас су такви материјали јаки. Ту су и скупе и лепе, и прилично јефтине и ненаметљиве.

Овај тип изолације се називапасивна јер не користи никакве лукавих уређаја и прилично је примитивна. Основни принцип је да сам материјал треба да буде инсталиран на местима која желите да се загреју. Због својих особина које одржавају топлину и не допуштају хладноћу извана, ова варијанта је одлична за људе са просјечним просперитетом.

Ево листе најпопуларнијих и најјефтинијих грејача за зграде:

 • пена;
 • пена;
 • пенаста пена од стиропора;
 • минерална вуна.

Најнапреднији и најиновативнији материјал је Пенофол. Овај материјал је пјенасти полиетилен, који је прекривен заштитном алуминијумском фолијом. Ова супстанца је веома флексибилна, тако да је изузетно погодна за рад са овим премазом. Постоје два типа пенофола - са једностраним алуминијумским премазом и двостраним.

Природно двострано пенофол има шири спектар корисних квалитета. Једна од њих је заштита од стварања кондензата. Производња и складиштење материјала врши се у ролнама, тако да се за скидање спојева користи посебна алуминијска фолија. Не може се бојати да ће се у случају савијања деформисати, тако да је овај изум на челу листе за очување топлоте и практичност при раду.


Ако желите постићи минимални резултат у изолацији пода уз минималне трошкове, онда је пјена најприкладнија за материјале. Сматра се да је најјефтинији и најраспрострањенији, попут гријача, уз Пинолек. Поред тога, лако је доступан и изузетно га може носитилако захваљујући изузетној лакоћи. Плус пењење је да можете добити овај материјал било које величине и дебљине. Међутим, међу недостацима је то што је прилично крута и крхка. При раду са њим потребно је узети у обзир. У супротном, трошкови куповине термо изолатора ће премашити очекиване трошкове.

Још један аналог пене је екструдирани полистирен. Овај материјал је скоро исти као и цена обичне пене. Првобитно је створена само за загријавање и постала је распрострањена због своје приступачности и ниске цијене. За разлику од чисте пјене, екструдирани полистирен је флексибилнији и лакши. Његове главне предности су то што се не распада, није склон паљењу, а не почиње гљивице и плијесни.

Један од најстаријих, поузданих и доказаних материјала на овој листи је минерална вуна. У основи, направљен је од фибергласа, иако се дешава да је направљен од базалтних предива. Главна разлика и неоспорне предности могу се сматрати да минвата не апсорбује влагу, није подложна сагоревању, уопште не реагује практично на било коју хемију, нити је складиште за буђ и друге живе организме. Велики плус је да је, као и материјал, благ и може се користити било гдје. Иако је премаз закривљен, минерална вуна ће се с њом савршено носити.

Важно је да због посебне структуре материјала треба радити у рукавицама,да би се избегли непријатни осећаји. Чињеница је да се супстанца из које се прави памук састоји од влакана, меких и оштрих у природи. Када дођу у контакт са кожом, они се одмах распадају, изазивајући свраб и непријатне осећаје. Стога је изузетно важно поштовати мјере предострожности и радити у рукавицама.


припрема

Потребно је почети са припремом пода. Да би се исправно направила топлотна изолација и да се не узалудно троше сви напори, важно је узети у обзир да под треба да буде што је могуће глатко и да не садржи пукотине.

Стручњаци пред рад на изолацији препоручују израду подне кошуљице. Међутим, прије него што пређемо на ову припремну фазу, управа куће би требала разјаснити да ли је урушавање балкона сигурно. Ако дају свој пристанак за поправак, биће могуће без страха наставити. У супротном, морате изравнати под и размазати пукотине на други начин.

Како се загрејати својим рукама?

Неке опције за употребу експандиране глине су нам доступне за изолацију. Овдје је важно асимилирати да, упркос снази куће да је претјерамо, још увијек није вриједно тога. Треба да буде што је могуће мање танак. Према томе, премаз треба да буде довољно танак да не би било пукотина у њему и да је довољно јак. У основи, поправљачи користе у свом арсеналу експандиране глине и перлита за обављање таквих радова. Међутим, перлит није увек погодан за употребудоступност ограниченог простора. То је због чињенице да перлит треба да се меша у мешалици за бетон. Из тог разлога, већина глина се чешће користи у ограниченом простору.

Ово је корак-по-корак упутство које ће вам помоћи да сами припремите решење:

 • Три дијела очишћеног пијеска, јер би отопина требала трајати неколико година, па се препоруча користити само грађевински пијесак, а не типизиран "у природи";
 • Један део експандиране глине и један део цемента. У случају када је потребно смањити специфичну тежину раствора, онда се дио експандиране глине смањује;
 • Десетину лимете.


типичне грешке

Већина људи прави типичне грешке када загрева под. Ево неколико савета који ће вам помоћи да их избегнете:

 • Сви примљени материјали морају се мешати у контејнеру који вам одговара. Након што је смеша постала хомогена, биће потребно постепено сипати воду и наставити са мешањем раствора. Мешавина ће бити спремна када подсећа на густу густу киселину. Важно је не претјеривати с додавањем воде, јер ако је превише, онда се отопина не само суши дуго времена, већ може утјецати на квалитету естриха, и неће трајати колико је планирано.

Важно је придржавати се једноставних правила када је она самостална. Важно је изоловати балкон по ободу. Ово се ради уз помоћ монтажне пене или посебне самолепљиве траке.

 • Такодје треба да поцнете не од средине, вец од удаљенихуглове балкона. У току рада потребно је стално пратити ниво пода уз помоћ конструкцијског нивоа како би се избјегла неједнакост у поду. Након завршетка рада сачекајте да се површина потпуно осуши. Обично се под исушује у року од два до три дана, међутим, ако желите да постигнете максималну снагу везе, то је један трик. У току 10-12 дана потребно је два пута дневно навлажити под, а затварати га филмом. Тако ће под добити највећу снагу.


препоруке

\ т

Најбоље је изолирати под на балкону љети, а не зими, јер је тијеком изградње потребно да се влага брже испарава како би се рјешење боље "држало".

Најбоље би било загријати систем "топлог пода". Ово је веома погодно јер можете регулисати температуру пода на вашем балкону. Сада је лакше доћи до собне температуре на балкону!
У закључку, нудимо визуелни видео водич на ту тему.