Како изоловати летњиковац за зимски живот

Како изоловати летњиковац за зимски живот? Чињеница је да многи вртлари имају активан одмор изван града не само љети, већ и зими. Стога, са доласком зиме, можете се угодно провести у врту, потребно је загријати под, дрвене зидове и поткровље куће. У овом чланку ћемо описати како изолирати вртну кућу од опеке или дрва за зимски живот. На крају овог материјала, погледајте детаљну видео инструкцију за ову тему.

Шта изоловати кућу у врту? Потребно је дефинисати топлотноизолационим материјалима, пре него што почнете са радом. За темеље, подруме и подруме боље је користити екструдирани пјенасти полистирен, који је врло јак и отпоран на високу влажност. За стамбене просторе треба да изаберете минералну вуну или стаклопластику као еколошки прихватљив грејач.

Шта изоловати вртну кућу за зиму

Најкориснији материјали за топлотну изолацију летње куће су базалтни материјали, пјенасти полистирол или пјенасте пластичне плоче. Полистирен од пене треба да се користи у самоизлечавању темеља и шљама. Фоамплек плоче - густ и издржљив материјал, који није јако влажан, али ти материјали могу емитовати штетне твари.


Изолација вртне куће за зимски боравак

Када се користи минерална вуна, потребна је висококвалитетна парна изолација са стране топле просторије. Минерални грејач за полагање треба да буде чврсто уклопљенскелет Сматра се да миниват не једе глодавци и да је еколошки сигуран за људе. Да бисте осигурали да је изолациони слој оптималан, прво морате израчунати дебљину изолације зидова на калкулатору топлоте.

Како изоловати вртну кућу властитим рукама

По завршетку свих савјета у овом чланку, чак и мала пећ у кући ће бити довољна да цијелу обитељ живи зими с удобношћу. Приступите одговорном раду како бисте спријечили изградњу мостова хладних зграда. У исто вријеме, не заборавите да обратите пажњу на вентилацију стамбених просторија, јер загријавање погоршава микроклиму у просторији, смањујући способност структура да "дишу".

Спољна топлотна изолација објеката помера тачку росишта према улици, смањујући ризик од влаге на зидовима у просторији.

Изолација вртне куће споља

Завршна обрада зидова може се обавити методом "мокре фасаде" или "изолације под споредним колосијеком". У првом случају, гријач је причвршћен за фасаду на љепило, ојачана решетка се наноси преко изолације и наноси се фасадни малтер. У другом случају, топлотна изолација је фиксирана између водилица од шипки, затим је гријач прекривен парном заштитом и прекривен је споредним колосијеком.


Изолација куће у врту са спољашњом пјеном

Изолација куће у башти изнутра

Осим изолације подова и зидова, немојте заборавити на заштиту од губитка топлоте кроз врата и прозоре у летњиковцу. Прозорски отвори, посебно нагиби прозора и прозорских клупчица, захтијевају пажљиву обрадуизолација Па, ако имате мали предворје, онда кућа неће продријети у хладноћу, али је улазна врата у сеоској кући боље загријати. За то можете користити дермантин, синтепон и нокте за намештај.

Изолација вртне куће са променом изнутра

Изолација вртне куће за зимски живот

топлотна изолација пода

Прво морате изоловати капу пјеном и подом у приземљу. Често су сеоске куће направљене од дрвета, па размотримо овај дизајн. Ако желите да сачувате, онда можете користити традиционалне материјале - дрвену смреку или експандирану глину. Ако сте озбиљније на послу, подно грејање се може обавити променом дрвених трупаца.

изолација зидова

Ако је кућа у башти направљена од силикатне опеке или дрвене грађе, онда се изолација мора изводити извана. У том случају ћете уштедети простор у стамбеном простору, заштитити зидове зграде од смрзавања и могуће појаве плијесни. Прочеље је најбоље загријати минивом са накнадном обрадом винил страницом. Како одабрати Минвату исправно прочитати на нашем сајту овдје.


Изолација фасаде објекта без мостова хладноће

топлотна изолација поткровља

Кроз плафу, приватна кућа губи највише топлоте, јер топли ваздух увек расте. Боље се загријавати на страни хладног поткровља. На хоризонталним површинама могуће је користити традиционалне и јефтине расуте материјале - пиљевину у фрижидеруземља или глина. Ако се користи минерална вуна, пара ваљак се прво ставља на површину.

Видео. Како изоловати летњиковац за зимски живот

\ т