Како изоловати кућицу?

Изолациони објекти - одговоран задатак, цијена рада зависи од одабраних материјала и укупне површине викендице. На пример, двоспратна уоквирена кућа од 6к8 у изолацији биће много јефтинија од једнокатне величине од 7к9. Уосталом, површина првог је само 73 м2, док за другу износи 103 м2.

Наравно, лакше је одмах контактирати компанију која нуди изградњу викендица по принципу кључ у руке и наручити пројекат са готовом изолацијом. Али шта је са онима који су схватили потребу да се изолују само у хладној сезони? Идемо!

Изаберите одговарајући материјал

Оквири захтијевају посебну пажњу. У правилу се за њихову изолацију користе сљедеће врсте материјала:

  • Минерална вуна. Сматра се распрострањеним и релативно јефтиним. На пример, јефтине конструкције оквирних кућа 6к8 одмах подразумевају минералну изолацију. Предност је такође добра еластичност, неповезаност и еластичност. Базалтна вуна користи слојеве ваздуха, изолујући их од хладног и од страних звукова.
  • Ецовоола. Материјал се састоји од антисептичког раствора целулозе. Ековата је квалитативно изолирајућа од звука и хладноће, не испушта токсичне супстанце, отпорна је на упале и није подложна труљењу.
  • Пена. Сматра се најпопуларнијим материјалом у конструкцији оквира. Упија влагу која је важна за загревање и добро одржава топлоту. Осим тога, цијена је минимална. Од недостатака - крхкост и способностсагоревање

Како се врши изолација

Технологија заптивања изолационог производа је иста за све материјале. Осим тога, оквирне куће од 6к8 и викендице других величина такођер су изолиране по једном принципу. На првом месту је гранатирање оквира изнутра. У ту сврху користе се иверице од дрвета, које су плетене везним гредама и гредама. Надаље, на вањском дијелу је врло изолацијски материјал. Након полагања прекривен је заштитном мембраном причвршћеном на посебну хефталицу.

Следећи корак је пуњење решетке, која ствара отвор за вентилацију и држи изолациони материјал. Завршен је процес уградње плоча од иверице. По жељи, плоче су обложене споредним колосијеком или облогом. Материјали за завршну обраду пружају поуздану изолацију гријача и чине фасаду зграде атрактивнијом.