Како изоловати гаражна врата властитим рукама?

Гаража је паркиралиште које штити опрему од лошег времена и радионицу ако аутомобил треба поправити. Неки становници чувају инвентар у овој соби, летње полице за зиму, старе ствари. За угодан боравак у овој соби морате загријати.

Многи не замишљају како да изолују гаражна врата изнутра. Овај посао можете обавити својим рукама, слиједећи посебне упуте описане у наставку.

Припрема за рад

Постоји опција, једноставна за примену, али веома скупа - за куповину модела гаражних врата са уграђеном изолацијом и унутрашњом завршном обрадом. Изолација гаражних врата властитим рукама бит ће много јефтинија. Ово не захтева образовање или искуство у завршним радовима, а време за загревање ће ићи мало. Размотримо како правилно гријати гаражна врата властитим рукама са свим нијансама.

Гаражна врата су углавном израђена од челичног лима, тако да не могу задржати топлоту у просторији. Загревање неизолованих просторија је неприкладно, јер је могуће добити кондензацију у просторији и испрати зидове и капије у јаким мразима. Пре него што се укрцате на капију у гаражи - купите материјал уместо да бришете гаражна врата.

Који материјал треба примијенити?

Можете применити различите грејаче, најјефтинија и најефикаснија опција је да изолујете капију гаражне пене.

 • Пенаима малу специфичну тежину, тако да неће бити предвиђено оптерећење конструкције. Материјал има ниску топлотну проводљивост,еколошки, служи више од 50 година и не упија воду. Посебна опрема није потребна за уградњу топлотне изолације, јер се пјенасти лист лако може резати једноставним уредским ножем.
 • камена вуна(базалт) - ватроотпорни влакнасти материјал, високе отпорности на влагу. Користи се у свим просторијама за звучну и топлотну изолацију, не емитује штетне материје. Овај материјал се лако наноси. Продаје се у ролнама.
 • пјенасти полистирен- једна од сорти пјене, која има исти састав. Овај материјал има мању топлотну проводљивост због велике густине и има различите степене запаљивости, што је назначено на паковању. Да би се изоловала гаражна врата, неопходно је користити бренд НГ или Г1. Овај материјал има недостатак, сруши се на сунцу, па захтева додатну обраду.
 • течна пена изол- материјал који се распршује из цилиндра и може попунити све пукотине и мостове хладноће. Грипови се за 15 минута, током 4 сата, стврдњава, коначна снага долази за три дана. Плус је лакоћа употребе, добра квалитета топлотне изолације и негоривост. Изолација излази беспријекорно, не морате да ломите главу - него затворите пукотине између листова материјала.

У гаражи је боље наручити капију са капијом, ако није предвиђена, боље је опремити прије почетка радова на изолацији. Пешачење ће помоћи да соба буде топла током поправки.

Инструмент за изолацију

Пре изоловања гаражних врата, моратеприпремити неопходне алате за овај процес:

 • одвијач или бушилица;
 • језгре;
 • одвијачи;
 • угао;
 • ниво;
 • тврда четка;
 • Назарет;
 • мерна трака;
 • нож;
 • нож за конструкцију.

Овај алат је практично за сваког домаћина.

Материјали за обраду

Пре почетка рада потребно је одлучити шта да обухвати капију у гаражи:

 • облоге;
 • валовита даска;
 • шперплоча, отпорна на влагу;
 • ОСБ;
 • ПВЦ панели.

На основу праксе, може се примијетити да ОПС има много предности:

 • снагу и поузданост;
 • се лако обрађује;
 • не захтева додатно испаравање;
 • отпорност на влагу;
 • има атрактиван изглед;
 • је јефтин.

Овај материјал је погодан за просторије са високом влажношћу.

За израду трупа под изолацијом, потребно је припремити шипке са пресјеком од 40 мм, које су претходно обрађене специјалним антисептичким композицијама, како би се спријечило труљење.

Припрема капија за изолацију

Пре загревања гаражних врата, врши се прелиминарна припрема. Провести инспекцију надстрешнице гараже за одвајање од рђе и боје. Потребно их је добро очистити, рђу очистити брусним папиром са великим зрном, обојити чврсту металну четку. Затим, цијела површина је обрађена фино зрнатим брусним папиром, ради бољег приањања.

Следећи корак ће бити површинска обрадараствор за дехидратацију. Након потпуног сушења наноси се антикорозивно тло у два слоја. Важно је напоменути да се други слој прајмера наноси након првог сушења и окомито на њега.

Хидроизолација је испод прајмера, опремљена је, ако се пена користи као грејач, није обавезна са другим материјалима. Лако се наноси битуменски мастикс, који пажљиво гризу платнена врата, док је пожељно да се на њега држе парне бране. Можете применити самолепљиви "Изолон"

решетке

Када обављате загревање капије изнутра сопственим рукама, морате строго слиједити доље описана упутства, која ће вам помоћи да не правите фаталне грешке.

Решеткање - постављање шипки, претходно прскање на величину платна. Пожељно је да су шипке интегралне. Није потребно занемарити постављање оквира и отвора за вентилацију дуж периметра.

Пре постављања шипки, потребно је обележити крило врата и затегнути седишта где ће бити отвори за причвршћивање. Корак између вијака не смије бити већи од 25 центиметара. Потребно је претходно избушити рупе сврдлом у 4 мм, на унапред заказаним местима.

Шипке су причвршћене завртњима (дрво-метал) жељене дужине. За то користите одвијач. Шипке морају бити удаљене 60 центиметара - ова удаљеност одговара величини пене.

монтажа пене

Изолација гаража за прозрачивање пјенастом пластикомпочиње означавањем и резањем материјала. Слојеве треба резати на такав начин да пена буде чврсто постављена између лакова. Линија за резање треба да буде равна и усправна, тако да је употреба флексибилне оштрице неприхватљива.

Важно је напоменути да приликом инсталације није могуће наносити пену за пену, јер ће то бити декоративни материјал. Али за поузданост могуће је нанети специјални силикатни лепак или монтажну пену која се може применити и код заптивања спојева и пукотина.

Савет: куповина материјала је неопходна узимајући у обзир летвицу и њен положај на платну гаражних врата, иначе ће бити много остатака. Могуће је користити пјенасти полистирен за изолацију, онда није потребна додатна хидроизолација, те је лакше радити с њом - не распада се. Једини недостатак је висока цена.

Камена вуна у изолацији капије

Такав процес као што је изоловање гаражних врата од камене вуне неће бити тежак ни за почетнике. Ово је добар грејач који има алуминијумску фолију са једне стране, што одражава топлоту за 97%. Монтира се директно на платно уз помоћ монтажног љепила. Са гаражне стране, грејач треба да буде заштићен било којим материјалом за облагање.

употреба пене полистирена

За гаражна врата користи се много изолације, као што је пјенасти полистирен, који има добре изолационе особине. Начин уградње је исти као код уградње пјене.

Четка за изолацију капије

Изолација гаражних врата властитимруке, течна четкица неће радити - за то ће требати посебна опрема и вјешти градитељи. Материјал се распршује у више слојева помоћу уређаја за распршивање. Решетка за ову методу је монтирана као у претходном случају, биће потребно да се фиксира завршна обрада.

Овај метод има велики број предности:

 • не мења својства током времена;
 • одлична адхезија;
 • висока топлотна изолација;
 • у време примене не постоје мостови хладноће;
 • не захтева инсталацију парне бране;
 • Трајање службе је 70 година.

Наношење монтажне пене

Чим се уграђују слојеви гријача, потребно је темељито размазати пукотине. Оптимална и једноставна опција је да се гаражна врата изолују са монтажном пеном, која ће испунити све празнине и пукотине.

Боље је купити професионални материјал за пиштољ, што ће вам уштедити значајан материјал, јер пиштољ помаже да се пена прецизно расподели у одговарајућој количини. Пена има својство да се прошири, тако да попуни све шупљине. Чим се пена осуши, одсече се грејачем.

Шта треба размазати пукотине између базе и гријача? Да бисте то урадили, можете применити "Исолон" - самолепљиви материјал, који се користи као додатна изолација и парна брана.

Код изолације се често употребљава заптивка од лана пене, прије уградње решетке. То је иновативна, незапаљива, једноставна изолацијаматеријал

изолација празнина

Када се капија загрије, постоје празнине између платна и јата, у које хладни зрак улази на улицу. За потпуну непропусност, ови мостови хладноће морају бити елиминисани обавезно. У ту сврху се користе уметци и прагови.

Врло добро се носи са овим проблемом уметања винила. Они закрпе ивицу капије, претходно их покривају са два слоја боје. За бољу адхезију, са унутрашње стране уметака постоје специјални насцицхи.

Пре постављања уметака испод прага, простор од прашине и прљавштине се претходно очисти. Причвршћивање материјала врши се уз помоћ посебног монтажног љепила.

Изолација гаражних врата

Пре загревања врата у гаражи, врши се припрема површине. То треба урадити на исти начин као и током загревања великих водених капија. Опремљена хидроизолацијом и парном баријером.

Затим монтирајте летву, претходно припремљене шипке. На првом месту, они су зашрафљени по ободу капије. Затим морате попити шипку једнаку величини дијагоналној линији капије и завијте вијцима. Подешавање је спремно, потребно га је обрадити из специјалних складишта.

Гријач у кућишту с пролазом је обрубљен у облику два трокута и чврсто уметнут у летву. Све пукотине су у равнини, као што је горе описано.

Завршетак врата након загревања

Чим се заврши изолација слика својим рукама, поставило се питање - како одјенути гаражна врата.Постоји много опција, које можете применити:

 • Вагонска шина је јефтин и еколошки материјал. Има изглед који се може представити, толерише флуктуације температуре, отпоран је на механичка оштећења. Капије, загрејана каменица и обрубљене шуме имају естетски изглед. Монтиран је на дрвеним резбаријама на решетку капије.
 • Панели ПВЦ - лака за одржавање, инсталација неће бити тешка, дуги вијек трајања. Али постоји и недостатак, овај материјал је за борбу против штрајкова и механичких оштећења. Панели се монтирају на летву помоћу кламерице.

 • отпорна на влагу шперплоча - материјал са одличним карактеристикама у погледу екологије и техничких квалитета, једини минус је висока цена.
 • ОСБ плоча - Висококвалитетан, јефтин материјал за облагање радова, на гаражним вратима, за које се препоручује да користе чак и професионалце.

Материјал се монтира на летву помоћу вијака. Пре уградње на гаражна врата, клизна врата треба да буду исечена на величину листова, покушавајући искључити велики број кришки. ОСБ има одличан облик, али га је потребно третирати специјалним композицијама или бојати како би се продужио његов радни вијек.

У заточеништву

Као што видите, рад на изолацији је буран, али није компликован, а ако га пратите са свим правилима, аутоматска гаражна врата ће штитити просторију у којој је машина од зимског мраза.

Још једна важна ствар је разматрање - не треба је користитиизолација гаражних врата, материјала као што је минерална вуна. Чињеница је да апсорбује влагу, која при замрзавању готово у потпуности лишава материјал топлотне изолације. Ова чињеница важи и за стаклену вуну.

Не заборавите да када дође до судара са хладним и топлим ваздухом, појави се тачка рошења - кондензат, који, када је неправилно постављен, може издржати све радове на нулу. Сада знате како да исправно изолујете капију у гаражи и то можете урадити сами.