Како исправити краставце

У суштини, пасинкование - је уклањање додатних изданака и цветних пупољака, узимање бича силе, резултирајући да се плод не развија. Да би се правилно проклијали краставци треба да вежбају, да би се научили тачно разликовати пасторке од главног стабла, то ће штитити биљку од оштећења. Овај рад се најбоље изводи у периоду када су додатни изданци (пасторке) достигли 5 центиметара, а нису имали времена да изваде много корисних супстанци. Најбоља ефикасност од обављеног посла може се постићи ако не допустите да степцханнерс одрасту. Ако су веће од 15 цм, то угрожава губитак усјева (око 2 кг из грма).

Како изабрати најбоље време за окретање краставаца

Приликом уклањања младих стабљика широм биљке, траје од средине до краја јула - зависи од климе подручја у којем биљка расте.

Након тога оставите грм једног или два пасторка. Од њих се касније узгајају младе јаке стабљике, чак и пре него што старе престану да дају плодове. Са овом једноставном техником можете жетву дуго времена.

Запамтите да држање пашника, када младе стабљике нису порасле за 4-6 цм, није препоручљиво. На тај начин нећете видети све клице и проузроковати непоправљиву штету грму краставца. Али ако све буде урађено према препорукама, биљка ће пасинкивку носити лако и безболно.

Иако одлагање уклањања нових младих стабала није неопходно да би се спречила употреба "општег"хранљивих материја.

Прави шпинат од краставаца

Пашинкање краставаца у стакленику почиње када степцханни нарасте до 3 4 цм.Важно је да не дозволите да одрасту. Пошто су ови процеси веома нежни, можете их стегнути са два прста. Када постану гушћи, чине га оштрим ножем. Не заборавите да се и сами степеници појављују као привјесци - такође их треба уклонити. Плацидирање краставаца у стакленику треба обавити у неколико фаза: формирање доњег дијела стабљике (слепило) састоји се у уклањању свих легала на 4 листа; штипање је да се уклони део бекства преко првог чвора на другом или трећем листу; Нормализација плодова на мајчиној стабљици јавља се на следећим листовима, када се избојци ломе само преко 2-5 чворова.

Који краставци не захтевају облагање?

Неке врсте краставаца не морају да се пасу. То су заузете сорте, које у време гајења нису бичеви, него бујни грм, као и сорте које су склоне формирању претежно женског цвећа. Такви краставци ће само оштетити штипање.

Пашминкинг отворених краставаца

Уклоните пасторка само када достигну дужину од 3-6 центиметара. Раније се то ради - не ефикасно, а касније - губите усјев, јер биљка троши енергију на раст пастића, а не на развој и раст фетуса. То би требало да се уради до средине јула, можда чак и касније, али само ако је лијана још увек довољно свежа и краставац још неће умрети. Средином јула ћемо напустити парпасторке на самом дну лијане. Ово је неопходно да би након плодоношења на старом стаблу биљка могла произвести нове пуне стабљике на истом ризому. Таква једноставна рецепционарка ће наставити да ради.

Пасхминкинг краставаца у стакленику

Спанаћ краставаца у стакленику има своје посебности. За стакленик је најпогоднији компактни грм краставца, што даје добру жетву. Дакле, краставци у стакленику су пуни, нешто по другој шеми.

Након појаве четврте плоче потребно је стегнути све бочне изданке. Када се појави 6 листова, потребно је оставити само један јајник и 1 лист на бочним изданцима, након тога бекнути.

Након што се на биљци појави 8-10 листова, бочни избојци поново лисица, али оставља 2 листа и 2 цвасти. Све, након тога краставци не морају да пролазе.

Типови формирања грмова краставца

Формирање грма у једном стаблу

 • главног стабла дају могућност одрастања до тапета, а затим, на неколико завоја, омотати конопац или конопац.
 • Три или четири лишћа и пар јајника се узгајају на централном стаблу, а затим стежу тачку раста.
 • Побег, који се појављује са дна горње плоче, уклања се, а неки остају равномерно постављени око главног стабла.
 • У процесу даљег узгоја, уз раст краставаца бичевима, стиснути их сваких 50 цм, остављајући могућност раста, ја ћу само водити наставак.

Формирање грма у неколико стабљика

Грм и неке модерне сорте формирају плодове на бочним изданцима. Њихова формација се донекле разликује од једностране. У таквом грму, постоји неколико централних стабљика на истој основи.

 • Општи приступи формацији остају исти: лишће које се односи на земљиште се чисти. Испод лишћа 2-3 лишћа, блистави пупољци и младе даме.
 • Интензиван раст латералних изданака оставља се до формирања првих јајника у листу кичме.
 • Покупите јаке бочне изданке и нагните их до главног, остављајући угао од најмање 60 степени, како не бисте сломили крхке стабљике.
 • Бочни кракови (изданци првог реда) са брковима за главу и истовремено везани за тапете. Можете згњечити (не скратити) превише раста бочних изданака, како би се спријечило задебљање. Пуцњеви другог реда су превише штипави. Уклоните сувишне листове, згуснути грм.
 • Будите сигурни да уклоните отплодососиусцхие избојке, жуте и болесне.
 • Од сорти и хибрида (предложено је више од 60 представника за пластенике), практично се користе сорте у пластеницима (Нерисими, Монастирски и др.) И домаћим хибридима (Московски стакленик Ф1, Родник Ф1, Тополок Ф1, Билина Ф1 и други).

Корисни савети о пасусу краставаца

Помоћу правовременог штипања можете продужити период плодних краставаца, присиљавајући их да донесу плодове и почетком јесени, када се цијене краставаца повећају. Али за то је неопходно да биљка до тада сачува своје хранљиве материје.

Зато:

 • Када се узгаја поврће у стакленику, све болесне и оштећене листове треба трајно очистити. Они само спуштају слијетање и постају извор болести.
 • Док одсецате и брка. Они узимају хранљиве материје у биљци и збуњују је. Осим тога, нови бркови вам омогућују да видите раст и правовремено стезање.

Ближе до пада, бичеви се скидају са тапета и распадају на тлу. Они од њих који изгледају болесни или немају јајнике - одсечени су. Преостале потколенице изданака су уклоњене.

После такве ревизије, земљиште око биљака се олабавило, пуњено мешавином тресета са пепелом и залијено биљном инфузијом. Ако су ноћи већ хладне, биљке су покривене филмом.

Као резултат тога, краставци поново почињу да цветају, а ви ћете имати времена да сакупите још један усев зеленила.