Како и шта воде да разблажује месечину

Када се куха по свим правилима - уз добро раздвајање фракција и двоструку дестилацију, тврђава готовог производа је 60-80 °. Јасно је да је узимање таквог пића без ризика за слуз тешко. А онда долази до помоћи процес подизања алкохола у прихватљиво стање. Често се вода користи за узгој, рјеђе - за сок од лимуна. У овом чланку ћемо описати какву воду треба разблажити и како то урадити како треба.

опште препоруке

Чини се да је тешка ствар разблажити мјесечину до 40 ступњева? Сипајте воду, протресите и једите. Али у стварности, резултат таквог "варваризма" ће бити муљевити ликер, који има мало везе са стварно јаком муњом.

Постоји неколико основних захтјева који се морају поштовати ако желимо добити висококвалитетну вотку од 40 °:

 • користити само извор, бушотину или флаширану воду;
 • правилно израчунати количину воде која се користи;
 • сипајте муњу у воду, а не обратно;
 • одмах се размножавају на целој запремини.

У наставку ћемо детаљније описати ове захтјеве и дати конкретне примјере.

Зашто је пречишћена или само артешка вода?

На форумима се често могу сусрести проблеми везани за замућеност мјесечине. Ово је резултат употребе куване или воде из славине. У води из славине постоји превише нечистоћа које падају у талог и дају још богатији укус алкохола него прије парења. Прокувана вода, напротив,нема такве нечистоће, али у њој нема разређеног ваздуха, што такође доводи до промене боје.

Вода за узгој мора бити пречишћена или артешки

\ т

Идеална вода се сматра из артерских бунара. На другом мјесту - прољеће. И само у трећем - флаширана /рафинирана. Нема других опција!

Како израчунати волумен

Искусни виноградари тачно знају у којој пропорцији треба разблажити јак месец тако да се ослободи жељени степен. Новак још мора да научи, али у сваком случају, формула за узгој неће бити сувишна.

Да бисте прецизно израчунали пропорцију, морате знати тврђаву сировине (одредити мерач алкохола), количину готовог производа и потребну тврђаву. И онда користимо формулу:

(А /Б) к Ц - Ц = В

 • А је утврда изворног домаћег;
 • Б - жељени степен након оплодње;
 • Ц - запремина производа;
 • В - запремина воде у којој се разблажује месечина

Да би се разумело како се користи формула за израчунавање, дајте јасан пример. После удвостручавања дестилације добијено је влажење са јачином од 75 ° 6 литара. Потребно је кухати вотку 40 °.

75 ° /40 ° х 6 л - 6 л = 5,25 л

То значи да је за добијање више од 11 литара 40 ° водке од 6 литара стоке 75 °, потребно разблажити месечину са 5,25 литара воде.

Вероватно да седите са калкулатором сваки пут када одлучите да направите дестилацију, није баш згоднобоље је користити табеларне вредности.

Фертманова таблица

Како правилно мешати

Опет, тајна правилног узгоја месечина - сипа се у хладну воду. Ако урадимо супротно, молекули воде улазе у активну реакцију са молекулима алкохола уз ослобађање велике количине топлоте. Као резултат, алкохол не гори, већ губи више од 50% својих квалитета.

Друга тајна је да се одмах прошири читав волумен. Пре него што наставимо са стварним процесом, потребно је припремити контејнер за мешање са запечаћеним поклопцем, посебно за лос и одвојено потребну запремину течности (колико - види горе).

Температура воде не би требало да буде виша од 20 ° Ц.

Прво сипајте воду, након сипања моонсхине, затворите поклопац и протресите га окретањем. Нема потребе да причате и протресете је са стране на страну - довољно је да ову боцу окренете од врха ка дну. Затим на инсистирање шаљемо неколико дана на хладно мјесто или хладњак на температури не мањој од 5 °.

Ако је изненада пиће замагљено - превисока температура, нешто што није исто са квалитетом течности - исправља ситуацију и време активног угља. Додајте неколико килограма угља, затворите и оставите 3-4 дана. После филтрирања

Када је Месец магловит, треба користити сорбент

Никада не остављајте шупљину у боци, напуните разблажену композицију ивицама тако да нема места за раздвајање паре.

За добру инфузију, потребно је најмање недељу дана, али ако вам је вотка потребна директновечерас, можете користити методу екпресс:

 1. Производимо месечину са водом према горе описаним правилима.
 2. Боцу снажно протрести 1 минут.
 3. Шаљемо га у замрзивач. Након неколико сати имат ћете невјеројатну вотку на столу, која ће бити вриједна конкуренција чак и Финској.

ВИДЕО: Алкохол у води или обрнуто

кратак животопис

Дакле, као што видимо, разблажено са водом из месечине није тако тешко као што изгледа након читања овог чланка. Главно је знати како.

Укратко о ставкама:

 1. Одмах разриједити сав лонац, унапријед припремити потребну количину воде.
 2. Придржавајте се правила - прво воду, а затим мјесечину.
 3. Користимо само очишћену, идеално - изворску или изворску воду.
 4. Помоћу формуле или табеле одређујемо потребну количину састојка.
 5. Не брините се, ако изненада почне замагљивати месечина - активне пилуле угља ће бити прилично тачне у овој ситуацији.
 6. Држимо за одређено време, током којег ће се одвијати читав циклус реакција, током којих ће пиће задржати свој пуни укус, арому и трпкост. Једном ријечју, органолептички би требао бити на високом нивоу. То је акробатика узгоја месечина са водом.
 7. Понекад користимо експресни метод - за 2 сата добијамо ексклузивну вотку јачине 40 °. Његова суштина је сведена на мешање свих оригиналних састојака, јако се меша и ставља у замрзивач. Тренутна температурна разлика ће дјеловати као катализатор за кемијску реакцију, захваљујући којој већПосле 1,5-2 сата можете почети са дегустацијом.

У таквом експресном методу нема сугласника. По квалитету, укусу и органолептичности, мјесечна изложеност на собној температури и сат из замрзивача су потпуно идентични.

И у томе, иу другом случају, капацитет треба да буде стаклен и транспарентан. Врло је непожељно користити пластичне контејнере, јер у сваком тренутку може доћи до реакције пластике са концентрованим етил алкохолом. Можете користити неколико боца, али све оне морају бити од стакла.

ВИДЕО: Зашто је маховита вода из воде

Шта даље учинити

И онда можете користити чист производ или направити разне тинктуре. Постоји много рецепата - тинктуре за паприке, рума, коњака, вискија, па чак и не најпознатијег калвадоса. У сваком случају, његов рецепт и његови захтјеви, али у основи увијек квалитетан производ одређене тврђаве и транспарентан као суза.

Постоје и одређени захтеви за ову фазу, посебно за виски, рум и ракију која вам је потребна права храстова бачва. Можете га прво користити и жетву храста бакалара, али буре су једва замјена.

И последња ствар коју желим да кажем је да када инсистирате на пићу на полици или у храстовој бачви, не заборавите да је повремено проверавате због укуса, јер у неком тренутку постоји укус лајсне.

ВИДЕО: Како направити домаћи коњак

\ т