Како да узгајам мандарину из камења

Узгој мандарина из камена- догађај је веома занимљив и продуктиван. Ако пратите све препоруке, онда можете да развијете своје сопствено стабло мандарина. А ако имате дете, онда се овај догађај може назвати правом узбудљивом игром.

Како правилно припремити земљу прије садње

Ови агруми не расту на сувој киселој земљи. Из тог разлога, покушајте да избегнете улазак у тресет.

Обратите пажњу!Купљене мешавине земљишта у већини случајева садрже тресет. Обавезно прочитајте њихов састав и изаберите земљу без тресета. Али боље је направити одговарајући састав: хумус, шумско земљиште, песак (2: 2: 1). Главна ствар је да је земља светла, без икаквих препрека да прође влагу и ваздух. Када је тло потпуно спремно, време је да се припреми семе.

сетва семена

За добру сличност, неопходно је да капљице дрва потопимо у воду. Да бисте то урадили, ставите их у влажну газу неколико дана и ставите на топло место. Није вредно сипати Марлу, али је држати мокром.

Након неколико дана, камење треба да се набрекне, неки чак могу имати клице. Сада је вријеме за припрему лонца. Одрасли саднице морају имати капацитет од најмање 5 литара. Али сада можете сијати мандарину из камена у малу пластичну чашу, након што су саднице већ пресађене у већи контејнер.

На дну лонца, поставите дренажу, може бити од камена, љуска одораси или нешто друго. Затим је напуните земљом и посадите камење на дубини од 3 центиметра. Одмах испланирајте неколико комада (не више од 10). Ако брига није добра, неки ће умрети, али ће најјаче саднице расти. Такође, ова количина камења је потребна за експерименте са вакцином. Не излазе одмах, тако да су потребни резервни клице. Прије првог степеништа потребно је осигурати да посуде стоје на топлом мјесту.

Нега мандарине из камена

Мини-дрвеће не издржава суви ваздух и исто земљиште. Треба их често прскати и обрисати влажном крпом. Није потребно сипати дрвеће, али прескакање редовног заливања такођер није вриједно труда. Мандарине могу расти годинама. До 8 година потребно га је пресадити годишње у велики лонац, а након 8 година - годину дана касније. Обавезно прегледајте представника агрума за инсекте и болести.

Како узгајати стабло мандарина плодовима

Ако не вршите вакцинацију, нећете добити плодове. Од камена, претходно посађеног, добићете мирисно дрво које се може трљати за мирис, али то вам неће донети плод. Могуће је да ће за 5 година живота процветати и дати вам мале зелене мандарине, али то није чињеница. Ако сањате да добијете дрво са правим укусним воћем, мораћете да посадите гранчицу мандарине.