Како да направите ограду за кревете својим рукама

Очигледно је да је сваки жабар видио лежајеве, ограђене било којим грађевинским или декоративним материјалом. Неке ограде су већ постављене за кревете, а неке о томе сањају. Али, зар није вријеме да остварите сан у стварности? У чланку ћемо погледати за шта су те конструкције потребне, који материјали се најбоље користе и гдје купити ограде за кревете.

Зашто нам је потребна ограда за кревете

Прва ствар која нам пада на памет је естетика дизајна крајолика. Али има ли користи од њих? Наравно да постоји! Они вам помажу да смањите количину корова на парцели: расположива површина за ове биљке је значајно смањена, и због тога ће рад за уклањање корова бити мањи. А ако су ове структуре још мало дубље у земљиште, онда спољашњост корова неће пасти на кревете.

Ограђени простор за кревете властитим рукамаосигурава складиштење форме кревета, тј. Не пада. Али ова предност није за свакога, јер је земља добра, она је у стању да одржи биљке у добром стању и стању. Али на тлу крхке структуре - кревете треба одржавати. За неке постељине ограде су само потребне. Један примјер може бити квалитетно ђубриво, које ће се распршити без "препрека", а стране ће задржати такво храњење и осигурати пун развој биљака. Отуда закључак да су разлози за стварање такве стране много, остаје да се сазна који материјали је најбоље урадити.

1. Слате.Ако имате неке остаткеНа пример, након изградње летње куће или веранде, можете је безбедно користити. Предности: јефтин и приступачан за сав материјал. Недостаци: врло крхки, са малим контактима могу се сломити, посебно ако је стар. Такође постоје информације да шкриљевци ослобађају штетне токсине који штете здрављу људи.

2. Дрво (греде, пањеви).У областима где је дрво најпопуларнији материјал, користи све своје врсте. Све зависи од количине материјала које је особа спремна да потроши. Опција није јефтина, али врло практична и естетска. На самој страни можете чак и зарад љепота ставити лонце са цвијећем - а ограда ће опстати! А то је много битно у условима земље.

3. Шине или даске.Материјал ће морати бити осигуран, а ако је плоча танка, онда је потребно ставити носаче тако да се заштитни уређај не савија. Предности ове опције: врло брзо, јефтино и лако. Недостаци: дрво није издржљиво, његов радни вијек се може повећати различитим заштитним средствима.

4. Метал.Купите ограде за металне прстенове - задовољство је веома скупо. Најчешће су од челика. Наравно, то није јефтино и неће моћи себи приуштити ово, не сви, већ купили вријеме - и заборавили су их на много година. А власник, који може да уради нешто од метала, ова варијанта је идеална. Недостатак: материјал се брзо загрева на сунцу и зато ће земља бити врућа. Неке супстанце помажу у уклањању овог квалитета, али не у потпуности.

5. Бетон и камен.Ови материјали се практично не користе, али уз њихову помоћ можете створити прелепе ограде. Није скупо, тешко је, али резултат се исплати. Такви рубници вам служе не само годину дана, већ читав век.

6. Трака за рубник.Ова варијанта је претходно примењена на боје, али сада је већ премјештена у кревете. Његове предности: ?? Купите ограду за кревет овог типа може бити у било којој трговини, ако се ради квалитетно, то ће трајати много година, можете одабрати било који облик са стране. Недостаци: квалитетна трака није скупа.

7. Флаши пластики и други импровизирани материјали.Ово је веома јефтина и необична опција. Али, колико вам требају такве боце и где да их узмете - то је заиста проблем. Бочице треба напунити земљом или пијеском, тако да под утицајем природних падавина или самих кревета нису промијенили свој облик. Такођер можете користити стакло умјесто пластике, али је опасно, јер се такав материјал брзо распада.