Како да направите капију за гаражу својим рукама

Сваки власник аутомобила мора имати гаражу. Они који живе изван града сами граде такве структуре. Зидови објекта могу бити направљени од блокова или опеке. Међутим, најважнији део зграде - капија. Они обезбеђују безбедност возила. Дизајн различитих гаражних врата има своје предности и недостатке. Који систем инсталирати, бира власника аутомобила.

садржај

 • типови капија
  • Структура за подизање и окретање
  • капија капије
  • увучене конструкције
  • Подизна секција
  • Роло врата
 • Шта тражити приликом избора
 • Цртање гаражних врата
 • Шта је потребно за производњу ораница
 • \ т
 • Како направити оквир
 • Израда склопивог оквира
 • Како направити ролетне

Наравно, изградња капије зависи од слободног простора и расположивости соба. За многе, најлакше решење је да се куписпремна вратаи инсталирају их. Али ако желите, можете их сами направити. У овом случају, дизајн се може "уклопити", с обзиром на карактеристике конструкције. Гаражна врата, израђена властитим рукама, гаранција су високог квалитета и поузданости.

типови капија

Тренутно постоји неколико типова капија за гаражу. Свака од њих има своје предности и недостатке. За инсталирање неких врста конструкција потребно је пуно слободног простора унутар или испред гараже.

Структура за подизање и окретање

Већина врста гаражних врата појавила се релативно недавно. На пример, дизајн,који је саотвор се диже , а затим иде до плафона. У исто време само притисните неко дугме на контролној табли. Основа овог дизајна је механизам зглобне полуге, као и водилице. Главна предност таквих врата је у томе што они не заузимају слободан простор прије или унутар гараже. Међутим, треба размотрити овај дизајн само ако се зграда загрева.

капија капије

Најпоузданија и најстарија опција - оригинална гаражна врата. Слични дизајни се користе свуда. Често су опремљени не само гаражама. На крају крајева, такви пролази функционишу глатко и под строжим условима. Сличан дизајн је израђен од неколико врата, опремљених петљама, као и кутија, које су постављене на вратима. Таква врата су затворена прилично чврсто. Нема зазора између реза. Такав дизајн можете направити и сами. Уосталом, механизам је прилично поуздан и једноставан.

увучене конструкције

У првој половини 20. века дошло је до отварања врата. структурасе састоји од једног засуна , који се креће паралелно са фронталним зидом у страну. У ствари, може бити неколико таквих врата. Овај дизајн има недостатак. Инсталација захтева много слободног простора у предњем зиду зграде. Због тога се удубљене конструкције уграђују углавном у индустријским или хангарским просторијама.

Подизна секција

Ова врста се појавила не тако давно. Дизајн је платно које се састоји од секција. Када их отворитеВрата су се постепено возила испод плафона, истовремено преламајући. Основа такве капије су водилице са ланчаним преносником и опружним механизмом. Главна предност конструкције за подизање секција је уштеда простора.

Роло врата

Врата се ретко користе као гаражна врата, јер не пружају адекватну поузданост. Такве капије суалуминијумске плоче , које се при отварању пресавијају у кутију, постављену испод плафона. Инсталирање таквих објеката је могуће само ако се гаража налази у заштићеном подручју и грије.

Шта тражити приликом избора

По жељи могу се израдити гаражна врата било ког типа. Приликом избора дизајна, размотрите могућности сваке врсте, климатске услове и расположивост слободног простора. У клими наше земљебоље је инсталирати клизне капије . Такав дизајн ће радити исправно чак иу врло јаком мразу.

Пре постављања подизних или подизних врата треба пажљиво размислити. Наравно, такав дизајн је леп. Међутим, таква врата функционишу исправно само у топлим земљама. У јаким мразима, пре свега, механизам замрзавања и водичи. Као резултат, врата се једноставно неће отворити. Такав дизајн можете инсталирати у згради за гријање.

Цртање гаражних врата

Потребно је започети производњу гаражних врата уз помоћ цртежа.Можете направити пројекатнезависно . У томе нема ништа компликовано. Да бисте то урадили, нацртајте сличицу и наведите све потребне величине.

Прије свега, вриједи одабрати одговарајућу величину дизајна. Минимална ширина гаражних врата треба да буде 60 центиметара већа од ширине возила. Ово је неопходно да би се са леве и десне стране каросерије одржало најмање 30 центиметара. Што је већа та удаљеност, лакше ће бити ући. Максимална ширина не би требала прелазити пет метара. Радити шире нема смисла. Обично гаражна врата чинеширине од 2 до пола метра . Такође, при избору ширине конструкције потребно је узети у обзир да растојање од оквира до окомитог зида треба да буде 80 центиметара.

Висина конструкције зависи од величине возила. Обично је овај индикатор 2-2,2 метра. Ако ће гаража паркирати минибус, онда се висина гаражних врата може направити два и по метра.

Приликом састављања цртежа потребно је израчунати количину потребних материјала. Размотрите класичну верзију обрадивих врата. Дизајн ће се састојати од оквира који уоквирује улазак у гаражу и два врата са шаркама. Оквир мора бити израђен од челичних углова не мање од 65 милиметара. За израду структуре конструкције можете користити челични профил правоугаоног облика или углова. Након тога, завршни оквир ће бити потребанда буде обложен лимом , чија дебљина износи 2-3 милиметра. Но, петља је вриједна постављања вањских појачања.Количина потребног материјала треба израчунати на основу готовог цртежа пројекта.

Шта је потребно за производњу ораница

\ т

Дакле, како направити гаражна врата властитим рукама. Прије свега, потребно је припремити све потребне материјале и алате. Да би вам дизајн требао:

 1. Челични углови.
 2. Жељезо.
 3. Челични профили.
 4. Шипке за армирање.

Могу се планирати карактеристике дизајна и величине производа. Урадите то бољеу фази пројектовањау цијелој згради.

Како направити оквир

Израда гаражних врата властитим рукама треба почети са оквиром који уоквирује улаз. Вреди почети са изградњом фронталног зида. Изградњу треба пратити на 50% зидова.

Да би направили оквир, потребно вам је:

 1. Углови од 65 милиметара челика.
 2. Траке од челика су ширине 2-3 центиметра и дебљине 0,3-0,4 цм.
 3. Шипке за ојачавање.
 4. Апарат за заваривање.
 5. Ниво.
 6. Косинетс.
 7. Рулет.
 8. Булгарца.

састоји се од оквираиз ​​вањског и унутрашњег дијела . За почетак, потребно је резати углове. Мора проћи кроз 4 дијела, чија је дужина једнака висини рупе, а 4 дијела једнака дужини до ширине прореза. Исеци углове тацно. Можете одрезати са залихом од 10 центиметара. Део ћошка, који ће се налазити унутар дизајна, треба да реже равну величину рупе. На деловима који ће се налазити унутар и изван зидова, можете оставити пруге5 центиметара одоздо и одозго. Можете их исећи и под углом. У будућности ће бити погодно заварени.

Након тога, углови углова се морају декомпоновати на равну површину. Све углове треба пажљиво измјерити. Угао треба да буде 90 °. Требало би да се стално надгледа помоћу угла. Углове треба кувати заједно. Резултат је оквир. Веза која се преклапа ће бити јача. Стога, у процесу производње кутак треба бити наметнут један другом, а затим заварити. Након тога, извана је потребно уклонити све недостатке заваривања.

Израда оквира оквира

Оквир затварача би требао бити нешто мањи од оквира гаражних врата. Лако би требало да уђе у отвор, а крило врата треба да буде чврстопоред спољне стране . Можете направити оквир за ролете из челичних углова или из профила. Такви дизајни разликују се само по неколико параметара: носиви оквир и практичност у раду.

 • Да бисте направили оквир за капке властитим рукама, морате направити 4 сегмента који су само један инч мањи од висине главног оквира. Такође морате да направите још 4 одељка. Њихова дужина би требала бити мања од три центиметра у ширини оквира гараже, подијељена у два дијела.
 • Готови комади морају бити раширени на равној површини и измерити углове. Најбоље је да их разградите у већ готов оквир. То ће вам омогућити да видите све недостатке и поправите их.
 • Остаје само кухање оквира за капке. Да бисте појачали капију, можете додати још један део угла, постављајући га у средину оквира.

Како направити ролетне

За производњу крила, боље је користитиса челичним лимовима , чија је дебљина 2-3 милиметра. Из материјала морате изрезати неколико комада различитих ширина. Један би требао бити неколико центиметара мањи од ширине оквира, а други је два центиметра већи. Висина комада треба да буде три центиметра виша од висине оквира.

Готово платно треба заварити на оквире. Дијелови метала требају бити одоздо и изнад оквира за 1-2 центиметра. С једне стране, тканина не би требало да досегне ивицу оквира, остављајући 1 центиметар. Ова врата ће отворити другу. Друга тканина мора бити заварена тако да стане преко оквира.

сада вриједизаварити армиране петље . До оквира гаражних врата морате заварити дно шарки, а горњи - оквир врата. Да бисте причврстили више ојачани, можете заварити језичак арматуре и металне траке. Метална трака треба да буде пресавијена и заварена на затварач и на горњу петљу, а арматурна шипка треба да буде фиксирана изнутра. Сва гаражна врата су спремна. Након постављања гаражних врата потребно је уградити браву.