Како да направите јастук за софе властитим рукама

Јастуци су потребни не само да би наш сан учинио удобнијим - то је такође елемент декорације, који је у стању да доведе дизајн собе до савршенства. Они су као точка на крају реченице, као трешња на торти, као полет у чоколадици. Јастучићи кауча ненаметљиво наглашавају стил општег дизајна, распоређују акценте боја, уравнотежују композицијско решење ентеријера, освежавају визуелну перцепцију просторије, додају му ексклузивност - на крају крајева неће бити таквих оригиналних јастука! А ипак - створите максималну удобност. Данас ћемо описати неке идеје како да направите јастук за софе властитим рукама.

Како да направите кауч са сопственим рукама

Можете заобићи радњу у продавници, трошити на те напорне сате или дане, али немојте одабрати јастуке који се уклапају у унутрашњост ваше колибе и по величини, у боји и облику. Али ако овај пут искористите на другачији начин и направите кауч с властитим рукама, онда ћете након пар дана моћи да слушате снимљене исјечке од одушевљених гостију!

Радећи нешто властитим рукама, можемо одлучити о било којим дизајнерским експериментима! Оригинални стилски кауч са сопственим рукама од разних рукотворина и тканина - то је нешто мекано украшавање које наше домове чини топлијим, удобнијим и срећнијим!

Постоји много начина да се сопственим рукама направи јастук за кауч:

 • префарбати старе јастучнице у једнобојној одговарајућој боји
 • ручно обојите јастучнице за различите ефекте
 • шивати јастуке оригиналног облика нових комада
 • обући стару одећу или из ње направити различите апликације
 • везати јастучнице у стилу ентеријера (куке, игле за плетење, машине за плетење)
 • украсити јастуке везом, дугмадима, комадићима тканине итд.

Јастуци за кауч са рукама са леда

Постоје различити "невероватни" начини бојења тканина. Али мало људи зна за нову "ледену" технологију сликања.

Припрема:

 • бела /монофиламент памук /ланена тканина
 • металне решетке (на пример, из рерне)
 • базен или други спремник мањи од решетке
 • потребна количина боје у праху за ткива
 • Не заборавите више коцкица леда и гумених рукавица.

Хајде?

 1. игра постављена изнад базена
 2. једну или више јастучница од мака у воду и лагано истисните ван
 3. плумп ме и мокри слајд стављамо их све на решетку
 4. на врху тканине постављамо коцкице леда дебелим слојем
 5. на горке коцке сипати једну или 2-3 боје у праху

Шта даље? Само сачекајте: коцке леда се морају потпуно отопити. Након тога, јастучићи темељито меље под млазом хладне воде, сувом и жељезном са обје стране, фиксирајући боју. Експериментишите са бројем боја, количином праха за бојење, количином леда на начин на који је сломљен. Резултати су лепи! Слично мермерном узгоју, цветањутравњаци, бурно море, пећине са леденим леденицама, магловити зори - укратко, све може изаћи!

Плетене омекшавање јастука властитим рукама

И онима који плету, рукотворина отвара своје огромне хоризонте! Овде има толико много идеја! И за модерне ентеријере, и за ретро стилове.

И шта учинити онима који не могу плести, или онима који немају времена за плетење? Саветујемо вам да преузмете старе плетене ствари и направите сопствене руке на каучима. Погледајте како је оригинално!

Својим рукама правимо јастуке на каучу

И ако имате машину за шивење, неометано шивате јастуке својим рукама. Неколико готових узорака, мало фанци, и ево их - ручно кауч јастуци, које нико неће наћи у обичним трговинама!

Ово је начин за паметне земљопосједнике. Уосталом, није потребно купити нови јастук, понекад је довољно само замијенити јастучницу. Ова метода ће такође помоћи да се вешто сакрије место или рупу. Овај метод се развио у целом правцу сецкања или музичког шивања и вила.

Омекшавање јастука оригиналног облика

Па, и ако одлучите да шијете апсолутно нове јастуке, размислите о оригиналном облику за њих. Понекад веома необична форма (у облику срца, облака, слова, боја, слагалица, слаткиша) чини софе за јастуке правим ремек дјелом! А ако и даље постављате ова слова-јастуке на кауч тако да можете читати, рецимо, ријеч "срећа" или "љубав" - можетебезбедно је отворити ручно израђену јастучницу - линија је спремна! Такве играчке за јастуке су идеалне за децу.

Из којих материјала можете направити јастуке за омекшавање

За надев:

Најбољи материјал су слојеви или пахуљасти пелети холофибера /хигхборе (можете користити пенасту гуму). За разлику од вате и синтепона, овај материјал не цури, не лута, не лепи се, лако се брише, служи дуго времена. Да бисте сачували, напуните велике јастуке пенастом гумом и употребите халлофаибер само на ивицама.

Ако направите јастучић за бебе, напуните га округлим силиконским перлицама. Не изазивају алергије и врло се лако чисте (направите малу рупу у шаву, улијте куглице у посуду, оперите, осушите и сипајте натраг).

За јастучнице:

Основни услов за тканине за јастуке за кауч је њихова способност да спрече улаз прашине у унутрашњост. Одговарајуће тканине за тапацирање намештаја, као и басне, сатена, креп-сатена и других. Боју тканине треба одабрати тако да се комбинује са бојом намештаја, зидова, завеса.

Комбинујући тканину, покупите их до једног стандарда текстуре: они који се протежу, комбинују се са истим, а они који се не истежу, такође се комбинују са сличним.

За декорацију:

И све то је: крзно, комади траперица, плетени производи, јакне, кошуље, дугмад, паеттес, опенворк траке,

је погодан.

Јастуци за кауч властитим рукама -генијална креација лисица, која ће ажурирати унутрашњост вашег дома без поправке и скупе куповине! Инспиред? Онда идемо! )))