Како је кабловска телевизија у стану?

Скривено кабловско ожичење за ТВ

Тешко је замислити градски стан без телевизора. У данашњем динамичном ритму живота, то је неотуђиви атрибут сваког дома. У овом случају, слика треба да буде високог квалитета, са сурроунд звуком, са јасним преносом боје.

Чак и добре антене и најмодернија опрема ће бити немоћни ако се изведе нискоквалитетно ожичење телевизијског кабла у стану. У чланку ће се упутити на правила његове инсталације.

Избор ТВ кабла

Постављање антенског кабла у стан почиње са избором квалитетних материјала и опреме.

Главне карактеристике кабла су:

 • Дужина.
 • Дебљина.
 • Ширина опсега.

За пренос телевизијских сигнала високог квалитета, препоручују се следеће врсте телевизијских каблова:

 • Оцене РК 75-4-11 и РК 50-7-11су одличне за кабловску телевизију.
 • Оцене РКК 75-4,8-318 и РК 75-4,8-312добро се користе за дигиталну телевизију.
 • Означи РК 75-2-13 , ово је флексибилније са мањим пречником жице, користи се за мале каблове који долазе из ТВ излаза на ТВ. Цена ове жице је најмања.

Кабел марке РК 75-2-13

Прибор и прекидачка опрема

Веза између ТВ каблова и њихово повезивање са пријемницима врши се уз помоћ различитих адаптација приказаних у табели:

адаптатионс именовање


Адаптер Амплифиер

ТакваУређај се користи за појачавање сигнала који долази од заједничке телевизијске антене до одређеног телевизора.

На кабловску телевизију, појачало се повезује са утикачима са навојем.


Раздвајач каблова за ТВ

Учесник у телеграф "слабе тачке", од заједничке антене до међустепеног штита, инсталиран на улазу кроз разделник каблова, одлази у различите просторије стана до телевизора.

Њихова главна сврха је да поделе улазни сигнал на потребан број могућих прикључака за ТВ. У исто време може бити доста бодова, али у односу на њихов број, квалитет сигнала ће се смањити.


збрајање телевизијских сигнала

По изгледу, уређај подсећа на разделник. Агрегатор је намењен да сумира телевизијске сигнале са антена различитих фреквенција у један заједнички теле-сигнал, који се напаја једним каблом до жељеног телевизијског пријемника.


ТВ излаз за Ф-конектор приликом повезивања утикача антене

Ово је крајњи уређај за емитовање ТВ сигнала телевизору. Утичница се фиксира у посебној кутији која се налази у зиду, а ТВ кабл, који долази до њега, причвршћен је вијчаном стезаљком.


плуг антенна

Ови адаптери се користе за завршно повезивање кабла, са две стране опремљеним утичницама антене, на ТВ и ТВ утичницу. Утикач је спојен на кабл лемљењем или увртањемукључите кабл, стварајући истовремено веома поуздан, добро заштићен спој елемената.

Након што се упознате са свим гаџетима и одаберете прави кабл, можете га обавити властитим рукама.

Поступак полагања каблова

Ожичење ТВ кабла у стану може се извести на два начина: отворено, у кабловским каналима или у пртљажницима.

Технологија полагања каблова нуди:

 • Парцела, која се налази од табле плоче до гранања у стан, положена је у кабловском каналу.

Савет: Прво, кабловски канал треба да пређе потребну ширину, будући да ћете током времена можда морати да прикључите кабл за интернет у стану или кабл за телефонске резанце. Када се повеже са панелом, потребно је направити жицу без поклопца екрана минималне дужине, што ће побољшати квалитет слике.

 • Из гране се жица повезује преко Ф-конектора. Боље је користити навојне варијанте. Присуство унутрашњег навоја омогућава, ако је потребно, да се лако поново изгради читава мрежа.
 • Разделник је монтиран. Важан услов за њега је избор правог места. У том случају, мора се осигурати да унутрашњост просторије није оштећена због врло неугледног изгледа уређаја. Међутим, далеко је могуће да се уређај сакрије тако да има слободан приступ.


монтажа разделника

 • Утичница је монтирана (погледајте Како повезати ТВ утичницу). Изабрана је за тражени Ф-конектор,које могу бити равне или нагнуте.

Правила за постављање кабловске антене

Савет: Да би се избегла "лажна упута" на кабловским водовима за телевизијски сигнал, они морају бити постављени што даље од енергетских електролина у стану, као и са уређаја и линија које иду до њих тамо где постоје велике стартне струје: за фрижидер, микроталасну пећницу , пегла, машина за веш.

 • Телевизијски кабл се налази у каналу са линијама "ниског напона", као што су сигналне линије, телефонске линије и интернет.
 • Све линије и кабловске кабловске телевизије у цијелом стану, треба бити урађене у дугим, цијелим комадима.
 • Потребно је избегавати укрштање телевизијских каблова и далековода електричне мреже и, ако је потребно, прелазити жице под правим углом.
 • Инсталациони радови треба да се раде са сепараторима и разделницима телевизијских сигнала само фабрички. У овом случају обезбеђује се поуздан контакт жице и заштита улазног сигнала. Он не обезбеђује никакво увртање жица и стога неће бити квалитативног сигнала за ТБ.
 • Полагање каблова мора се изводити помоћу посебне кабловске телевизије марке РК 75 или посебног кабла за дигитални кабл.
 • Заптивка и прикључак ТВ кабла не могу се изводити са формирањем кабловске петље, која се увија у заливу, са оштрим завојем. То ће одмах умањити квалитет репродукције сигнала.
 • Приликом ко-паковања кабловске телевизије и линијског напајања потребно јекористе телевизијски кабл са централним пречником жице од најмање 1 мм, а пожељно са двоструким штитом: два слоја фолије која се налази изнад и испод месинга.

Полагање каблова у стану

Упутство за спровођење кабловског кабла нуди:

 • На горњем кату зграде налази се штит, из којег се налази много различитих жица. Они су означени припадањем одређеном стану.


Разводна табла

 • Потребан кабл је одређен и протеже се до траженог пода.
 • У близини врата је избушена мала рупа, тако да кроз њу можете увући жицу у стан.
 • Унутрашњи кабл је причвршћен на предња врата са специјалном монтажом на зид.

Инсталација кабла у стану

 • Од врата, ожичење се протеже до телевизора. Обично се овај кабл скрива посебним конструкцијама.

Комплетан увод у полагање каблова вам помаже да добијете видео који покрива све радње и пружа корисне савете.

Како прикрити телевизијски кабл

Након завршетка ожичења у стану телевизијског кабла, потребно га је сакрити. То можете урадити на неколико начина.

на пример:

 • Сакријте жице у пластичној кутији, која је прилично дугачка конструкција - око два метра, чији се горњи дио отвара. Причврстите кутију на зид може бити љепилом или вијцима, као на слици.

Пластична кутија закабловске везице

 • Извести ожичење за постављање подне плоче. У том случају, ремен се скида, а након постављања кабла се поново фиксира на своје оригинално место. Можете користити подне плоче, кабловске канале.


Облагање каблова у лајсни

\ т
 • Приликом поправљања стана могуће је сакрити одашиљање, извођењем у зиду малог удубљења за кабл, а затим жбукањем зидова. Ово је најсигурнија опција.


Припрема зида испод облоге каблова

Исправно одабране жице за ожичење у стану, употреба квалитетних адаптера и прибора, професионална инсталација система, омогућиће вам да добијете поуздани ТБ сигнал са кабловске телевизије.