Кабел за чишћење канализацијских цијеви: врсте, материјали, цијене

Многи се пре или касније суочили са зачепљењем канализационих цеви. Проблем се може десити у вечерњим сатима, када је позив специјалиста немогућ, а питање цене није велико. Можете покушати пробити систем помоћу кабловске осовине или користити посебну кућну кемикалију. Али шта ако све доступне технике не помогну? За то постоји посебан кабел за чишћење канализацијских цијеви. Размотримо у принципу своје поступке.

Сорте канализационог муља

Може доћи до зачепљења из разних разлога: то је скуп малих честица и косе и остатака прехрамбених производа. Чак и талог каве, изливен у судопер, прије или касније ће довести до опструкције цијеви. Пре разматрања уређаја кабла, неопходно је одредити врсте амбијенталног ваздуха и идентификовати главне узроке њиховог настанка:

виев опис
оперативни Појављује се приликом уласка у систем канализације косе, вуне, велике прљавштине, остатака хране, ткива, масти, пијеска. Могу се лако уклонити помоћу конопца или специјалних кућних хемикалија.
механички Разлог за његово појављивање је кршење правила коришћења канализационог система. То су велики предмети који су ушли у тоалет и грађевински отпад. Да бисте га елиминисали, морат ћете раставити сустав, али прво можете покушати користити кабел за чишћење цијеви.
технолошки Појављује се када се неправилно инсталира дренажни систем или његово прекомјерно трошење. ФорДа бисте га елиминисали, потребно је да демонтирате област у којој је дошло до празнине.

Начини уклањања загађења канализације

Када се утврди узрок зачепљења, можете покушати да вратите пропусност система. Да бисте то урадили, користите једну од следећих метода:

  • сами очистите цеви;
  • опрати употребом специјалних кућних хемикалија;
  • испрати канализациони систем хидродинамички.

Размотримо сваку опцију детаљније.

Прво можете испрати цеви топлом водом, која уклања масноћу са унутрашњих зидова. Ако вода истекне боље, исперите све док се потпуно не очисти. Ова опција се може користити само за мале празнине, као и за њихову превенцију.

Потребно је запамтити!Окра је веома непожељна за пластичну линију.

Још једна опција - напуните неколико кашика соде у шљиву и сипајте 9% сирћета, затим затворите рупу крпом и оставите 30 минута. Хемијска реакција ће уклонити све масне наслаге.

Ако све опције не помогну, морате користити кључ. Да бисте то урадили, потребно је напунити судопер водом, притиснути црево и померити горе /доле. Важно је да се база чврсто придружи рупи. На крају, морате оштро скинути црево. Ако је течност одмах побегла у одводни отвор, онда су цеви очишћене. Можете поновити акцију неколико пута.

Одличан начин чишћења - специјалне кућне хемикалије. Морате их примијенити према упутама напаковање, након чега је добро испрати цијеви текућом водом.

Као механичко чишћење, ако ниједан од горе наведених метода није помогао, користите кабл за чишћење канализационог система, о чему ће бити речи у наставку.

У видеу испод можете видети редослед чишћења соком са цевима за одвод сирћета: