Књига о економској класи врата: Израђујемо сложена врата властитим рукама, рецензије, фотографије и видео записе

Књига врата - добро рјешење за уштеду простора. Изгледа необично и спектакуларно, што је позитивна страна ове опције. Осим тога, цијена ове врсте куповине ће угодно изненадити будућег купца.

Карактеристике, предности и типови

Приликом уградње таквих решења можете уштедети много простора у стану - врата се не растварају према ван, односно не формирају велику површину за отварање. Вратне књиге можда не воле мрзитеље возова и аутобуса, али ће бити одличне за људе без стереотипа.

Тип дизајна се, по правилу, прави у облику хармоника или књига. Оба типа раде на типу ролетни. Ако се гледа са техничке тачке гледишта, преклопна врата књиге су панел фиксиран вертикално, међусобно повезан помоћу механизма који обезбеђује транслаторно (један за другим) померање панела. Механизам ради на трошак водилица, на који се помичу панели. Отварање и затварање врата књиге са правилном поставком - глатка и тиха.

Ту је и врста врата, као хармоника. Његов дизајн може да садржи шест врата која су екран, а постављање таквих врата је оправдано само за широка врата. Не постоје јасне предности таквих врата, а њихова цијена је много већа него код сложених врата књига. Поред тога, хармоника мора увек бити подмазана и очишћена од прљавштине, јер је веома употребљива.

Врата књиге су сасвим друга ствар. Због тогаУређаји су само два платна, механизам је врло једноставан и разумљив. Изглед је прилично занимљив и субјективно бољи од "хармоника", а ниска цијена - привлачи пажњу потенцијалних купаца.

Склопива врата израђена су у различитим изведбама - двослојним и четвороструким. Конструктивне карактеристике наведених варијанти су незнатне. У првом случају, врата се отварају истовременим склапањем и ширењем два дијела који су међусобно идентични, и по дужини и по ширини.

Друга варијанта се разликује по присуству додатних секција, чији је принцип монтаже сличан првом, али сама врата вам омогућавају да постигнете већу ширину рупе. Смањењем ширине секција у решењима са четири дела, можете сачувати значајну површину животног простора.

Који тип врата треба изабрати - зависи од величине отвора врата. Ако ширина рупе није већа од 1,5 -1,7 м, оправдано је уградити двокрака врата. Са већом ширином, требало би да размислите о инсталацији опције са четири дела.

За квалитетан рад сложених врата књига потребно је покупити исправне и поуздане водиче. Књига врата је једноставан механизам, тако да број водича варира од једног до два.

Ако су набори четири, онда морате послати два - горња и доња. Ако постоје два врата, само горњи водич може бити довољан, међутим, да би се избјегло искривљење конструкције, може се мислити на друго вођење.

Избор праве опцијеУ зависности од тачности потрошача и учесталости употребе клизног дизајна. Ако се не користи често, можете сачувати сложенији механизам и прикључке.

употребљени материјали

Да би врата могла да оду у било који ентеријер, произвођачи их праве од различитих материјала. Могу бити од стакла, дрвета, пластике, метала (алуминиј или челик). Како врата изгледају као књига у разним варијацијама можете видјети на фотографији у нашем чланку.

Стаклена врата од књига могу се израђивати од различитих врста стакла, у зависности од потреба потрошача. Ако вам треба снага, обратите пажњу на триплек. Ако желите да заштитите производ од механичких оштећења и удараца - користите каљено стакло.

Мат стакло даје непрозирност. Ако вам је потребна велика дебљина - погодна је стаклена плоча. При значајним температурним разликама користи се поликарбонат. Трајност и непрозирност дају стакло, ојачано челичном мрежом.

Мање од производње стакла представља значајан удио. Поред тога, неки потрошачи не воле стакло које их лишава њихове усамљености, домаћи људи су увијек на видику. Још један значајан недостатак овог материјала је његова вриједност. Неке врсте стаклених врата су веома скупе.

За врата дотичног материјала могу се користити различити профили, за које се користе алуминијум, пластика, дрво и челик.

Алуминијум је лаган и издржљив, али се не разликује у доброј звучној и топлотној изолацији.

Дрво је еколошки и лијеп материјал, али не подноси влагу и не може се користити у купаоници. Пластика - прилично прорачунска опција, без различитих ремек-дјела, боји се високих температура. Челик чини структуру издржљивом, али тешко.

Склопива дрвена врата су еколошки прихватљива, привлачна, али већ уморна од већине потрошача због њихове високе преваленције. Таква врата могу бити обојена у било којој боји, погодна су за сваки ентеријер, имају много предности. Цијена таквих варијанти је прилично демократска у случају да се не користи дрво скупих врста.

Врата пластичне књиге изгледају једноставно, неће се уклопити ни у један ентеријер. Цена је прилично приступачна. Материјал се може обојити у било којој боји. Металне варијанте нису у широкој употреби због значајне тежине и вриједности.

Места за инсталацију

Постављање књиге за склапање врата може се извршити на улазу у различите просторије. Често се потрошачи инсталирају у купатило. У овом случају, боље је користити пластичне, металне или стаклене варијанте. То је због чињенице да се у купатилу могу појавити температурне разлике, као и висока влажност. Таква врата су погодна и за употребу у кухињи.

Не препоручује се инсталирање разматраних конструкција као улаза због недовољне чврстоће и крутости. Једини изузетак је инсталација као излаз на двориште куће.

Дрвена врата могу битина улазу у дневне собе - као што су дневни боравак и спаваћа соба. Врата са дрвета могу се односити и на сегмент економске класе, али треба се бавити избором посебном пажњом.

Карактеристике монтаже

Инсталирање књиге врата није компликовано. Потребна набавка квалитетних окова, што ће осигурати поузданост сложеног механизма. Концепт прибора укључује елементе као што су: водилице, ослонци за врата, петље, оловке, браве и стеге, материјали за заптивање.

Пре него што одаберете горе наведене ставке, морате бити посебно пажљиви. Врата купује велики број потрошача који остављају различите прегледе куповине - треба их пажљиво проучити пре куповине.

Поред тога, препоручује се да се појасни мишљење инсталатера који, према сопственом искуству, може да одреди квалитет и поузданост материјала. Већина проблема настаје услед лошег квалитета намештаја.

Како инсталирати књигу врата можете погледати на видеу испод.

Инсталирање врата књиге може се обавити својим рукама. У ту сврху користе се панели ширине око 300 мм., Монтирани на основу величине врата. Панели су међусобно причвршћени петљама, а на вањским рубовима се спајају врата.

Схема механизма на записи.

На врху краткоспојника врата монтира се водилица од челичног лима, након чега се ваљци уграђују у профил. Књига врата властитим рукама, уз правилну уградњу, може изгледати не гори од фабрике. Посебна пажњатреба обратити пажњу на пажљивост мјерења и верификацију радне способности свих механизама. Правим приступом, поставите врата књиге не представљају значајан посао.

Сходно томе, разматрана опција је одлично решење за уштеду простора у затвореном простору. Осим тога, процес инсталације може бити што је могуће јефтинији, јер је израдио књигу врата властитим рукама. Проучавање типова, варијанти, материјала и карактеристика уградње врата ће, наравно, донијети непроцјењиве предности приликом одабира и састављања како би се омогућило да се интеријер уреди на најбољи могући начин.