Изузетан и модеран напонски плафон са осветљењем

Компетентно организовано осветљење побољшава естетику тензионог плафона, даје му префињеност и оригиналност, а просветљење игра веома важну улогу у уређењу куће, због чега је важно правилно одабрати расветне уређаје који могу задовољити све захтеве. Посебно је важно правилно распоредити расвету у затезним плафонима, јер од тога додатно зависи општа перцепција платна.

Оригиналност визуелног ефекта распршене светлости постиже се коришћењем ЛЕД извора. ЛЕД трака је еластична трака са трачницама које проводе електричну струју и лемљене на ЛЕД диоде. Његова дужина може бити било која, раздвајањем или супротстављањем спојева појединих елемената. ЛЕД сијалице помажу у значајној уштеди енергије, што је додатна предност. Моћније и светлије контурно ЛЕД позадинско осветљење може се користити као независни елемент осветљења.

Предности затезног плафона са осветљењем

Напонски плафон има велики број предности, због чега је он тако тражен.

Главне предности овог дизајна су:

 • Нема прашине;
 • Способност маскирања површинских неправилности;
 • Присуство својстава зрцаљења;
 • Лакоћа бриге.

У вези са појавом затезних плафона на савременом тржишту почеле су се појављивати нове, напредније опције за врхунце, фотографије у ентеријеру које су једноставно импресивне својом префињеношћу и јединственим стилом. Симилар продуцтсконструисани да обезбеде непотпуну покривеност, али само осветљење конструкције плафона.

Често се осветљавање затезног стропа врши помоћу ЛЕД трака

У већини случајева, контурно освјетљење стропа дјелује као декоративни елемент, јер је врло тешко потпуно освијетлити кроз просторију. Ако се светло појави на сјајном стропу, простор се може визуално повећати.

Постоје разне опције осветљења које омогућавају да се не ради о гломазним уређајима.

Напонски плафон са осветљењем изнутра: карактеристике дизајна

Фото-растезљиви стропови данас се могу видјети у многим часописима и на интернет страницама су у великој потражњи за потрошачима. Такви дизајни имају много предности, а једна од њих је и могућност постављања унутрашњег осветљења, што доприноси стварању јединственог ефекта.

Уградња унутрашњег осветљења затезног плафона може се извести на више начина, али у сваком случају визуелно проширује простор

Да би се створило осветљење изнутра, користи се неколико типова лампи, укључујући:

 • Трајни кабл;
 • флуоресцентне сијалице;
 • ЛЕД трака.

Инсталација унутрашњег осветљења може се извршити на било који начин. Трака се може сакрити у сухозидну кутију са специјалном полицом за осветљење, у затворенојполупрозирни гипсани картон или инсталирати без употребе додатног уређаја. Прегледавши фотографију затезних плафона, можете бити сигурни да је додатно свјетло врло лијепо и јединствено. Осим тога, након што је прегледао посебну видео монтажу освјетљење спуштеног стропа, што је сасвим могуће извести на властиту врло брзо и једноставно.

Елегантно и прелепо осветљење затезног плафона "Рај"

С појавом технологије оптичких влакана, декорације на растезљивим строповима добиле су велики број различитих опција које се могу изводити једноставно, само уложити мало труда. До данас, апсолутно свако може да направи позадинско осветљење у облику ноћног звезданог неба, које изгледа веома елегантно и префињено.

Стретцх стропови са симулираним звјезданим небом - један од најсликовитијих и најфинијих врста стропних конструкција

Постоји неколико различитих начина на које можете пренијети љепоту звјезданог неба на строп напетости.

Методе цртања слике на платну

 1. Цртеж узорака уз помоћ посебних боја фосфора;
 2. Примена малих уграђених светиљки;
 3. Употреба оптичких водича.

Најлакши начин за приказивање звијезда је наношење посебне боје на растезљиве стропове. Сјајна боја пружа дуги сјај, а звездано небо може уживати цијелу ноћ.

Създаване на дејствие ночного неба на тензионном стропа можно с помосьу луминофора

Вриједи се тога сјетитимогуће је наносити луминофоре само на тврде површине напрезања.

Још једна могућност стварања фотографија звјезданог неба може се видјети у многим часописима је уграђивање малих величина на површину стропа, међутим, пожељно је користити и посебне кутије за уградњу.

Дизајн звезданог неба може се постићи уз помоћ оптичких водича. Ова опција је најинтересантнија и спектакуларнија. Да би се то постигло, потребно је унапријед направити посебан оквир од поцинчаног профила на плафону, у којем су свјетлеће звијезде фиксиране и тек након тога монтира се напонски плафон.

Светло плаво небо са снежно-белим облацима изгледа лепо, што је допуњено лепим осветљењем. Цео дизајн је направљен коришћењем белог ПВЦ филма са сликом на њој. Слика облака и небеских површина, посебно на сјајној површини, ствара осјећај смирености и смирења, а такођер помаже визуално повећати просторни простор.

Напонски плафон са осветљењем и фото-штампом

Стретцх стропови - врло модеран тренд модерног дизајнера, који је током свог постојања успео да стекне већу популарност и много верних обожавалаца.

Употреба осветљења омогућава вам да одаберете и најситније детаље растегљивог плафона са фото штампом

Дизајн са фото штампом изгледа веома профињено и јединствено, а велики број опција омогућава дизајнерима да остваре све своје креативне идеје. ТехнологијаШтампање фотографија даје могућност да се на платну стави скоро сваки цртеж, а додатно осветљење омогућава да се истакну најживљи и атрактивнији детаљи.

Важно је напоменути да су све боје које се користе за штампање фотографија потпуно сигурне и да се не кваре током времена.

Приликом извођења напетог стропа с освјетљењем и фотографским отиском, жаруље се најбоље постављају на платно, јер на тај начин можете створити потпуно неуобичајену перцепцију тисканог отиска.

Изградња расветних таваница

Након што су планирали да радикално промијене изглед свог стана, многи престају с избором на затезним строповима, који су представљени у најширем распону. Приликом распоређивања затезног стропа, врло је важно правилно направити схему распореда расвјетних тијела, јер се платно врло брзо загријава и као посљедица утјецаја високих температура може се озбиљно оштетити.

Приликом паљења осветљења треба обратити пажњу на локацију расвјетних тијела, која ће избјећи загријавање мреже и створити максимални визуални ефект

.

Стретцх стропови који се виде на фотографији изгледају веома стилски, јер на тај начин можете створити права ремек-дјела фасцинације која једноставно дишу. Посебно су прелепе двослојне стропне плочице са врхунским мотивима.

Најчешћа опција су ЛЕД халогене лампе, које се лако инсталирају.

Напонски плафон са осветљењем зидова и завеса

Декоративно осветљење се врши не само за затезне плафоне, већ и за завесе и зидове.

ЛЕД осветљење завеса омогућава вам да решите неколико задатака истовремено, наиме:

 • мења величину просторије;
 • Наглашава општи ансамбл;
 • Ствара мекани пригушени ефекат сјаја.

Да би се постигао максимални ефекат, потребно је комплетирати целу структуру тако да се види само пригушени меки сјај, а не читава светлост ЛЕД сијалице. За ову завјесу, завјесе морају бити скривене у ниши стропа како би се сакрили сви додатни елементи.

Модерни затезни плафони са осветљењем (видео)

Осветљење затезних плафона је посебан елемент који захтева посебан приступ, због чега, у зависности од постављених задатака, морате бити у могућности да правилно изаберете извор осветљења који ће одговарати свим параметрима. Уз помоћ различитих врста позадинског осветљења могуће је креирати одређено расположење у декоративној соби.

Напонски плафон са осветљењем (фото)

)