Израда дрвених степеница на други спрат: 4 Достојанство

Лијепе дрвене љестве украшавају унутрашњост сеоске кућеНије једини тип стубишта које ће стати апсолутно у сваку кућу. Све зависи од укуса власника, карактеристика куће и њених становника. Како одабрати љествицу за ваш дом и што требате знати ако то желите учинити властитим рукама - читајте даље. Двоспратној кући је потребно само степениште. То у великој мери зависи од тога шта ће бити горе и колико ће бити добро изграђено. Поред тога што је степениште увек на видику и осебујно лице куће, оно повезује и први и други спрат, чинећи прелаз са једног спрата на други приступачан. Због тога степенице треба да буду удобне и лепе. Како се то може постићи?

Детаљи о степеницама у дрвеној кући на другом спрату

Дрвене степенице су најпопуларнија врста степеница коју бира већина људи. По правилу, лијепо и уредно степениште је украс сваког дома, чинећи га угодним, испуњеним топлином. Дрво је прекрасан природни материјал погодан за сваки дом.

Данас су најпопуларније и најпопуларније степенице скупих врста дрвета

Овај тип степеништа има много заслуга, на пример:

 • Природност и еколошка прихватљивост материјала;
 • јефтини трошкови дрвета и могућност да се практично користе свуда;
 • Мала тежина;
 • Одлична комбинација са било којим ентеријером.

Да би дрвене степенице биле здраве и издржљиве, треба их поставити на косаре,причвршћивање једне стране на зид. Понекад такво степениште може изгледати помало гломазно, али ове величине имају једну предност: испод степеница је мјесто за шталу. Степениште има прекрасан геометријски облик.

Ако постоји жеља да се изгради степениште које изгледа предивно и прозрачно, могуће је направити лестве комбинованог типа на колибама са два косура. Због тога ћете добити прелепо елегантно степениште. Овај тип не захтева велике носеће конструкције, да би се одржало довољно само 2-3 стуба.

Практично вагање степеница се може вршити на једном плићаку. За овај тип степеништа потребан је веома мали број носећих стубова.

Израђујемо дрвене степенице на другом кату властитим рукама

Изградња дрвених степеница - прилично проблематичан процес. Међутим, сасвим је могуће направити дизајн својим рукама. Приликом одабира врсте степеница обратите пажњу на љестве марша. Степенице марша - дизајн са равним распоном, врло је једноставан за производњу. Наравно, свака грађевинска фирма ће вам направити такву љествицу на два рачуна, али може вам дати округлу суму, а квалитет вас може јако узнемирити. Производња марширајућих љестава захтијева прелиминарне израчуне. Потребно је да одредите угао нагиба који желите за ваше степенице. Најпогоднији је нагиб од 22 до 38 степени. Простор који заузимају степенице у кући директно зависи од нагиба.

Што је више нагиба, мање простора ће заузимати у кући, али ће бити тешко пењати се овим степеницама, а тешко ће бити и гравитације.

Могуће је самостално направити дрвено степениште, најважније је правилно извршити све прорачуне

Под углом нагиба мањим од 22 степена, може се поставити рампа (косо тло). Да би се одредила ширина степенишног марша испод степеница, потребно је израчунати број људи који ће проћи кроз њега.

Степенишне маршеве унутар стана могу имати сљедећу ширину:

 • 0,9-1 м: минимална величина марша;
 • 1,25-1,5 м: најоптималнија величина;
 • 1,2-1,4: најпогоднија величина.

У малој вртној кући, минимална ширина може бити 0,8 м ако је степениште једноставне конфигурације и постављено дуж једног зида. Да бисте одредили висину једне од страна мердевина, требало би да направите број метара од пода у приземљу до плафона и дебљине стропа на другом спрату. Тада је потребно израчунати број корака потребних за резултирајући број.

Да би се одредила дужина друге стране степеница, може се користити Питагорина теорема. Након што сте направили све прорачуне, можете наставити са припремом материјала и алата. Након калкулација, можете сигурно почети конструкцију дизајна.

Шта вам је потребно да знате о дрвеним међу-степеницама

Међуградске степенице би требале бити најприје и прије свега практичне. Ово је главни захтев за дрвене степенице. Уређај међу степеницама би требао бити сигуран, тако да се лако може подићи и пасти.

Дизајн међуградских степеница треба да буде такав да није само леп, већ и практичан и погодан за кретање

Штаособине треба да имају међу степенице:

 • Било које степенице, било да се окрећу, екстерне или друге, треба да буду удобне;
 • Сигурност током полијетања и спуштања мора бити осигурана;
 • Локација ограде мора бити у складу са сигурносним стандардима;
 • Лестве треба да буду поуздане за употребу;
 • Кораци треба да буду на удобној удаљености један од другог и чине корак удобним и стабилним.

Лестве треба да буду изграђене у осветљеном делу куће, степенице и платформе треба да буду осветљене.

Израда степеница од дрвета до другог спрата

Сваки пројекат производње степеништа укључује избор материјала. Дрвене степенице, било које величине или окрета од 180 степени, морају бити израђене од квалитетног дрвеног материјала. Израда степеница у сеоском дрвету је лакша него једноставна, а најважније је одабрати прави материјал.

За сеоску кућу боље је одабрати љестве од храста или смреке

Размотримо најпопуларнејше врсте дрвећа:

 • Ариш: има лијепу жуту боју са златним нијансама, чини степенице јаким, сигурним и тврдим;
 • Врсте степеница од борове шуме се лако обрађују, бор је јефтин, али мало служи. У земљи, такве степенице ће изгледати врло органски;
 • Храст: временом чини степенице тамним;
 • Јавор: врло погодан за бочне степенице, је чврста и дуговјечна пасмина, али је врло скупа;
 • Смрека: Степенице смреке су најпопуларније због своје ниске цене.

Изаберите материјализ њихових предности и финансијских могућности. У сваком случају, сви горе наведени материјали су погодни за самосталну производњу степеница.

Које су предности и мане степеница за други спрат стабла

Готове степенице са дрвета имају своје плусеве и минусе, али исто тако и саме.

Предности дрвених степеница су јефтине и једноставне за уградњу

Предности дрвених степеница укључују:

 • Јефтина цена материјала за производњу;
 • Сигурност материјала за здравље;
 • Једноставност обраде;
 • може бити независно;
 • лакоћа материјала;
 • Добро изгледа;
 • Дрвене степенице могу се похвалити софистицираним склапањем.

На недостатке дрвених степеница може се приписати ниска чврстоћа у поређењу са истим металним степеницама.

Потреба за различитим превентивним радом на обради дрвета је потребна кроз модификацију материјала. Осим тога, дрвене степенице су ватроотпорне.

Трошкови изградње дрвених степеница до другог ката

Има оних који су лењи да сами ураде степенице, и заинтересовани су за цену завршене мердевине. Готове љестве се могу наручити самостално, тако што ћете унапријед одабрати материјал и дизајн. Цена степеница ће зависити од врсте дрвета и сложености посла. Ако наведете примере цена, цена маршевских мердевина са скретањем (боровина материјала) коштаће око 70 хиљада рубаља, мердевине брезе коштају око 100 хиљада рубаља, а степенице од храста коштају око 150 хиљада рубаља.

Датуми прављења степеница су од недеље до 10 дана. Ако одлучите сами да урадите степенице, можда ћете морати да потрошите више времена, али мање новца. Иако, ако постоји неко искуство у изградњи, сасвим је могуће направити лестве у кратком времену.

Одлучујући да направи степениште властитим рукама, има смисла упознати се с редослиједом дјеловања приликом склапања степеница.

Ако одлучите сами да инсталирате степениште са дрвета, требало би да се унапред упознате са упутствима за његову инсталацију

Възможността на монтажниа лестниците следва следните кораки:

 • Постављање звона;
 • Постављање степена, повезивање са косурама;
 • Постављање рукохвата и балустера на основу једног балустаина један корак;
 • Покривке љестава са заштитним и полирним;
 • Сликање и лакирање четком или ваљком.

Имајте на уму да степенице треба да буду обојене у 2 или 3 слоја. Потребно је само нанети следећи слој након што је претходни исушен.

Израда и постављање степеница - класе су прилично компликоване, посебно ако немате искуства са дрвом и алатима. Људи са мало искуства у раду са столарским алатима и дрветом боље не трпе, него купују готове љестве.

Укратко, може се примијетити да је дрво - најјединственији материјал за производњу степеница. Такве степенице ће изгледати лијепо и елегантно, сигурно је за здравље и могу дуго служити ако се правилно раде и оперирају. Важно је да степенице буду произведене у складу са свим сигурносним стандардима, дозвољени нивоиучинити пејсинг удобним. Степенице са дрвета захтевају правилну негу и правилан третман. Дрво је прилично каприциозан материјал, али лако га је чувати.

Степенице на другом спрату (видео)

Дрвене степенице - вриједна куповина која краси сваки приватни дом. Потрудите се да направите добру сталну лествицу, и ваши напори неће проћи некажњено.

Пројектовање дрвених степеница на други спрат (фотографија у унутрашњости)

\ т 115 )