Изолирајте улазна врата у приватној кући

Са појавом хладноће, становници приватних кућа јасно разумеју да би било лепо и топло. Врата било које трајности и поузданости неће бити у стању да спрече пропух и губитке топлоте. Неопходно је у кући или на летњиковцу изоловати не само улазна метална врата, већ и дрвена.

садржај

 • Изолација челичних конструкција
  • Специфичност изолације металних врата
 • Топлотна изолација дрвених структура врата
  • Радови на изолацији улаза у дрвена врата
 • Изолација конструкција дуж периметра отвора
  • Радови на изолацији конструкције врата

У изолованим вратима има много предности:

 • Загревање може смањити губитак топлоте, што обезбеђује удобну микроклиму и чува породични буџет;
 • Ствара се већа звучна изолација;
 • Рад на изолацији вам омогућава да нацртате врата користећи ретка дизајнерска решења.

Структуре прозора и вратаморају бити затворене . Провјера непропусности ових конструкција је лако. Ако запалите шибицу и вратите врата бравама и надстрешницама, онда ватра не треба да се љуља. Ако то није случај, нема непропусности и морате загријати стара врата или наручити нова која ће имати изолацију од произвођача.

Треба схватити да изолација не укључује само рад са платном. Важно је и морате затворити све празнине око кутије за врата. Читав периметар кутије за врата мора бити темељно изолован.

Власници приватнихкућа је вредно размишљати о загревању предњих врата унапред, чак и пре доласка прехладе. Хоће ли улазна врата бити спашена од хладноће, јер обично пролазе кроз хладноћу у кући.

Изолација челичних конструкција

Изолација металних улазних врата ће омогућити различите материјале:

 • равна памука;
 • Минерална вуна;
 • Пена или њени деривати;
 • Пјенасте смоле, које се продају у цилиндрима.

обична вунаје веома јефтина, са свом еколошком чистоћом. Али у модерним условима ретка вуна се ретко користи. Обична вата је запаљив материјал. Поред тога, веома добро упија влагу.

Минерална вуна се сматра еколошком. Она не може да гори, а може само уништити. То ће спријечити ширење пламена у случају пожара. Врло вриједне особине материјала служе као добар топлотни и звучни изолатор. Али минерална вуна има своје недостатке, лако упија влагу. Ова околност захтева стварање додатног слоја хидроизолације у случају употребе минералне вуне.

Пена и њени дериватиимају одлична изолациона својства. Ови материјали су слабо проводљиве топлоте, не допуштају пролаз звука и влаге. Уз ниску цијену пјене у њеним варијантама, то може бити прилично пристојна опција за изолацију. Али током година, пјена старење, узрокујући њено уништавање. Власник приватне куће мора бити спреман за то. Изолација од пене треба периодично мењати.

Смоле за пењење су у суштини истебрзо пењење пене. Обично је овај грејач прикладан за руковање не-одвојивим спољним структурама.

Специфичност изолације металних врата

Улазна челична врата су изолована у складу са употребљеном топлотном изолацијом. Када је у питању спољашња склопива структура, слој изолационог материјала треба фиксирати помоћу течних ноктију. Са врха се врата врата украшавају материјалима за облагање.

Пена за монтажу или материјал за пењењеможе се уметнути у улазна челична врата кроз било који отвор, то може бити прорез за закључавање или гледалац који то воли. Метална врата на вратима треба да се загреју споља, што је лако.

Топлотна изолација дрвених конструкција врата

Да бисте изоловали дрвене улазне групе у сеоској кући или у приватној кући, можетеприменити следеће материјале:

 • Изолон;
 • пенаста гума;
 • вати;
 • Силиконско пунило.

Дефиниција грејача за улазна дрвена врата је одређена климатским условима, буџетом за изолацију конструкција врата и другим специфичним околностима.

Изол је стога познат по својим високим перформансама у смислу изолације од губитка топлоте. Пена је много јефтинија од инсулона, али је релативно краткотрајна и захтева брзу замену за неколико година рада.

Вуна је веома економичнакао материјал за топлотну изолацију, али његова хигроскопност доприноси развоју великог броја микроорганизама на вуну. Силиконска пунила су отпорна наспољни утицаји и температурне флуктуације, али веома добро пропуштају звук.

Радови на изолацији улаза у дрвена врата

Дрвена конструкција се не може раставити. Ово захтева изолацију директно на површини крила врата. Прво, платно је замрзнуто. Ако додате вредности од 5 цм, онда ће то бити величина грејача. Приликом креирања декорације од умјетне коже или другог сличног материјала, додајте 25 цм висини и ширини врата што одређује величину облоге која ће се генерализирати на врата.

листће морати да се уклони из шаркии очисти нагомилана прљавштина на њој. Дрво је боље третирати расположивим антисептицима.

Неопходно је ставити гријач на платно, прекривен је декоративним материјалом. Загревање је спремно, врата се могу окренути на одговарајуће мјесто.

Изолација конструкција дуж периметра отвора

Чак и ако су врата сигурно загријана, губици топлоте у приватној кући су неизбјежни. То је због чињенице да топлота иде на улицу и кроз пукотине које стварају врата и капци.

Из тог разлога,спољашњи системи за уносзахтевају не само изолацију тканине, већ и потребу за потпунијим загревањем. Суочавање са вратима грејача је такође потребно.

За изолацију кутија за врата могуће је примијенити гумене или полиуретанске тракасте материјале посебне врсте. Они су самолепљиви, али неки њихови типови се могу фиксирати помоћу течних ноктију.

Ако је платно довољно чврсто на оквиру, онда је изолација унутраКућа ће бити максимално повећана. Ваздух продире кроз могуће пукотине, које се формирају са непотпуним приањањем везивања са рупом. Овај проблем треба ријешити.

Радикалнији лек од гумених или полиуретанских заптивки бићедвострука трака од дерматитиса . Она је прикована за рам са клинчићима.

Побољшава бртвљење ваљака дрвених конструкција, који баца све стране кутије. Ваљак се може направити помоћу заптивача, умотаног у пресвлаку. Да бисте закуцали ваљак, боље је од ноктију за намештај, али нисте ништа смислили. Нарочито је погодно направити ваљак за бртвљење на почетку тешких прехлада, код којих врата неће пасти.

Радови на изолацији конструкције врата

Да бисте изоловали кућиште врата , причврстите грејач на кутијуи затворите врата. Ово ће осигурати да тканина буде у близини оквира. Са правилним извођењем радова, хладан ваздух не може да прође унутар просторије, а топао ваздух не пролази изван куће.

Загријавање вањских врата у кући је веома важно питање. То ће осигурати комфор и удобност у просторијама. То значи да се сви радови на изолацији врата морају извршити уз пуну одговорност. Загревање врата ће бити релевантно у сваком тренутку. Исплата свих трошкова за ове операције одвија се мање него у сезони, али много зависи од величине просторија. Да би се зима одржала у добрим условима, врата треба правовремено загријати.