Изолација зидова од пјенастих блокова извана и изнутра

Како правилно изолирати зидове од блокова пјене - изнутра или извана под споредним колосијеком? Шта је боље загрејати зидове куће пјенастим блоковима властитим рукама? Рецимо у овом материјалу, о независној изолацији ФОАМ зидова минералном вуном, пјеном и екструдираним пјенастим полистиреном. Видео на крају чланка ће показати детаљну упуту о унутрашњој и спољашњој изолацији зидова, посебно топлотној изолацији приватних кућа од пјенастог бетона.

Многи не знају да карактеристике блока пјене на топлотној проводљивости премашују остале конструкцијске материјале који се користе за ерозију зида. Сам пјенасти бетон је одличан гријач, јер садржи велики број мјехурића зрака. Размотримо у чланку - да ли је потребна додатна топлотна изолација зидова од пенастог бетона и шта је боље.

Да ли треба да изолујем зидове блокова од пене

Мала дебљина зидова зграде од пјенастог бетона захтијева њихову додатну изолацију извана уградњом вентилиране фасаде са минералном вуном. Вањска изолација је скупља, јер захтијева додатну фасадну облогу. У конструкцији постоји закон да се различити слојеви у зиду зграде требају налазити у смјеру изнутра према ван када се смањују својства испаравања.

Рад на изолацији приватне куће ради у сухом и топлом времену, да се сви радови осуше прије рада. Ако су зидови зграде прекривени кондензацијом у угловима, онда их је једноставно потребно изолирати. У том случају, ако је фасада зграде извана већ покривена споредним колосијеком илижбукање, биће потребно обављати радове изнутра. Најбољи начин да се зидови ФУРНИТУРЕ куће изолују је да погледате видео на крају чланка.

Поређење топлотних изолатора топлотном проводношћу

Боље је изоловати зидове блокова од пене

Исправна изолација је висококвалитетна парна изолација минералног гријача, ау кући мора бити осигуран добар вентилацијски сустав. Спољашња топлотна изолација штити зидове од смрзавања и повећава животни вијек њихових услуга. Иначе ћете добити негативан ефекат и суочити ћете се са проблемом смањења вијека трајања пјенастог бетона због сезонских варијација температуре.

Шта треба изоловати зид од блока пене споља

У више наврата смо говорили како да се фасада куће изолује миниватом испред споредног колосека. Али фасада се може заштитити од смрзавања и других материјала - екструдираног пјенастог полистирена УРСА КСПС или пјене. Пећи се могу причврстити на фасаду уз помоћ лепљивих и плочастих типлова. За промену причвршћивања потребно је да се на фасадни оквир подигне шипка или метални профил.

Загревање зидова блокова од пене изван промене испод споредног колосека

Шта изоловати зид од блока пене изнутра

Приликом обављања радова у топлој просторији треба обезбиједити добру вентилацију и осигурати висококвалитетну изолацију од парапонске изолације базалтне изолације. За унутрашњи рад је боље да се не користе влакнасти материјали који упијају влагу из ваздуха у топлој просторији. У изолационом слоју избегавајте зглобове који ће прескакати хладноћу и радити као мостовихладно ".

Како изоловати зид од блокова пене споља

камена вунаће захтијевати употребу оквира од дрвета на фасади. Плоче минива са овим се уклапају између водилица. Најбољи начин је да се минерална топлотна изолација стави у два слоја, као што је приказано на слици испод. Други слој минералне вуне тако преклапа оквир и шавове између гријача првог слоја. На поду је цијела конструкција прекривена парном баријером и покривена је споредним колосијеком.

Изолација фасаде објекта без хладних мостова

пјенасти полистиренможе се користити и за изолацију зидова од пјенастих блокова извана са споредним колосијеком. У ту сврху, плоче од пјене или екструзије се лијепе за фасаду на љепило за полистиренску пјену и додатно причвршћене утикачима у кутовима. На врху је изолација боја, а на врху је фасадни малтер. За више информација о овој технологији погледајте следећи видео.

полиуретанска пена(ППУ) ствара водену баријеру на површини и повећава топлотну изолацију зидова. Хладноћа и влага неће продријети унутар пјенастог бетона, а кондензат ће се формирати у угловима куће. Међутим, примена топлотне изолације распршивањем захтева присуство специјалне опреме, а после радова ће бити потребна завршна обрада фасаде. Стога овај метод не одговара свима.

Како изоловати зид од пјенастих блокова изнутра

Ако је ваша кућа већ покривена споредним колосијеком, бит ће прилично тешко обављати послове с улице. Исто се односи и на случај када је потребно изолирати зид од блока пјене изнутраједна соба или у подруму. Изолација зидова од пјенастог бетона из унутрашњости може се произвести као гријач плоча (пјенасти полистирен) и као базалтна изолација у облику дуктилне минералне вуне Исоороц.

Примена полимерног лепка на полистирен пене

С једне стране, листови пјенастог полистирена имају равне ивице и могу се лако спајати, ау присуству шавова могуће је користити пропенил. У овом случају, ви "крадете" минимални животни простор, за разлику од употребе минералне вуне да бисте уштедели топлоту у кући. Чињеница да минвати захтева поузданију монтажу уз употребу оквира и накнадног уоквиравања зида помоћу гипсаних плоча или ОСБ-а.

Унутрашња изолација зидова зграде доводи до заштите зидова од мраза. Између гријача и зида почиње се накупљати кондензација, што може довести до појаве гљивица и плијесни. Као резултат тога, избор је увек за вас. На видео снимку можемо само показати како правилно загријати зидове блокова пјене извана и изнутра, а избор само за вас, на основу стварних увјета.

Видео. Изолација зидова блокова од пене