Изолација таванског минивата

Жеља многих власника сеоских кућа да максимизирају површину куће, натерају их да обрате пажњу на таван. Често се дешава да је лакше опремити поткровље, него проширити кућу, додајући му стамбену зграду. Пошто је поткровље дио крова куће, од изолације крова треба почети распоред поткровља. Погледајмо како правилно изоловати модуларну мансарду и приказати детаљан видео туторијал о тој теми.

За загревање поткровља са минивом и опремање поткровља у просторији треба да буде, ако ће кров куће омогућити да се у овој просторији направи строп довољне висине и да ће бити могуће ојачати међукатне надслове за сигурно ходање у поткровљу. Ако су ова два услова изводљива, онда је сигурно прећи на независну топлотну изолацију поткровља са базалтном минералном вуном за зимски боравак.

Боље је загријати таван

Прво, размотримо најважније питање - боље је загријати поткровље пјеном или минералном вуном. Одредите који материјал за топлотну изолацију је погодан за правилну изолацију крова поткровља. Да бисте то урадили, узмите у обзир следеће параметре: топлотну проводљивост, отпорност на високе температуре и влагу, заштиту од пожара, еколошку прихватљивост и малу тежину.

Већина наведених захтева одговара фиберглас или минералној вуни. За разлику од базалтних гријача, пјенасти полистирол ТецхПлек не подноси високе температуре и врло је запаљив материјал. СкловатаКнауф и базалта вуна Роклаит је противпожарна и ватростални материјал, и са квалитетном парне, минерална вуна није страшно влажно.


Поређење о топлотне проводљивости грађевинског материјала

минерална вуна направљен од природних материјала - басалт. Материјал има густину од 18 до 45 кг /м ?, има добру изолацију и звучно-апсорбујуће карактеристике. Различити брендови минералне вуне, њихова намена и карактеристика смо покривени у "неорганске Инсулатион." Због тога, посебан заустављање на ову тему нећемо зауставити.

Средства минералне вуне голубарник хоме

, изолован таван на два начина: по рогова и између њих. Најлакши начин је да поставите минералну вуну између рогова. Овај метод је изолован крова у изградњи куће, али могу да користе технологију и након изградње. Обављају рад на топлотну изолацију поткровља можете са рукама, ако имате довољно знања.

У овој методи, постоје технолошког одредишта за пласман базалт изолација испод рогова. Ова технологија обухвата изградњу додатног оквира за уградњу минералне вуне, што доводи до повећања трошкова. Међутим, ова метода има важну предност - без хладних мостова између изолације и рогова које ће штитити дрво од могуће мокро и трули.

Загревање поткровљу са топлотном изолацијом под рогова лакше и да ће коректно обављати, али губитак површине. обојеслучајеви употребе парне бране како би се одвојио влажан ваздух из топле просторије, од продирања у базалтно влакно и његову влагу. Такође, треба водити рачуна да се простор између крова и гријача на тавану вентилира.

Топлим таван са својом руком

1. Изградња оквира поткровне собе

Минвата треба да буде постављена између водилица оквира, при чему се греде постављају на ширину мање ширине гријача на 1-1,5 цм, а дебљина греде треба да буде једнака или већа дебљина топлотне изолације у поткровљу. Да бисте то урадили, на калкулатору топлоте морате израчунати дебљину изолације минералних влакана за кров и поткровље приватне куће.

Кондензација се често формира на металном крову, тако да је обрада дрвета антисептиком неопходна за заштиту од влаге.

2. Полагање минералне вуне у оквир

У оквиру је Минватска ракета или други печат, плоче треба ставити у одстојник, без празнина. Плоче се најбоље постављају у два реда, тако да други слој минералне вуне прекрива спојеве првог реда. Не заборавите да приликом рада са минералном вуном треба да се заштитите од микрочестица, промена, ношења рукавица, респиратора и друге личне заштитне опреме.

Изолација поткровља умјерено интерно и екстерно

3. Монтажа мембране за парне бране

Да бисте заштитили стакло или минералну вуну од влаге, треба да покријете целу структуру са супердифузном мембраном. Материјал је способанпропушта ваздух, спречава продирање честица влаге и влажне минералне вуне. Да бисте то урадили, морате да сазнате која страна ставите изолацију паре на грејач, иначе можете наићи на озбиљне проблеме када користите таван.

4. Облагање оквира сухозидом

Пре него што се покрије оквир, потребно је да се дрвене шине попуне дебљином од 20-30 мм, тако да се пусти отвор између лажног зида и парне бране. Овај производ ће омогућити ефикасније испаравање влаге са површине филма. Многи уместо баријере испаравањем користе пенофол, а материјал пружа додатну изолацију, рефлектује топлоту и штити минуват од влаге.


Пхото Облагање поткровног гипсаног картона сопственим рукама

5. Довршавање зидова од сухозида

Шавови између листова сухозида се лепе траком за сликање и шпахтлом. Након сушења газног слоја, кит се оцхерриват, а базира се цијела површина зида. У последњој фази, сви зидови у поткровљу се скривају завршним китом, обојени тапетама или осликаним. Погледајте видео на крају чланка све фазе изолације поткровља са минералном вуном изнутра.

6. Полагање подова на тавану

Након загријавања стропа и зидова, почети завршавати завршни под. На грубом поду простире се подстава испод ламината или паркетне плоче, а на врху се поставља подна облога. Самостално загревање поткровља са миниватом није сложен задатак и ако имате искуства у раду са грађевинарствомонда се посао може обавити сам.

Видео. Како изоловати мансарду минералном вуном