Изолација фасаде од минута

Како изоловати фасаду куће миниватом испод споредног колосијека како би се смањили губици топлоте и заштитили вањски зидови од смрзавања? Ово питање често постављају власници приватних кућа, без обзира на материјал од којег су зидови направљени - дрво, цигла или блок од пјене. Ми ћемо вам рећи како да самостално загрејете фасаду сеоске куће миниватом испод жбуке или покривањем винил страницом. Традиционално, у материјалу смо поставили детаљне видео инструкције за ову тему.

Изолација фасаде минутом даје кући небројене предности. Прво, зидови код куће неће се смрзнути и покрити кондензате у најгорим прехладама. Наравно, ако се изабере довољна дебљина за загревање зидова куће. Друго, побољшаћете звучну изолацију у кући, смањујући буку која продире са улице у стамбени простор. Ово је релевантно за куће које се налазе у близини аутопута.

Још једна предност завршетка фасаде са промјеном испод споредног колосијека је могућност скривања кривина зидова дрвене куће или оплемењивања старе фасаде циглене куће. Минерална вуна Исороцхек учинковито се носи с изолацијом и звучном изолацијом зидова, за разлику од пјенастог полистирена. Осим тога, изолација од минералних влакана је пожарно сигурна, еколошки прихватљива, не труне и не колабира. Техничке карактеристике изолатора Изорок дозвољавају да се користи за изолацију хоризонталних објеката, било цјевовода, кровова и других објеката без оптерећења изнад.

Припрема фасаде за изолацијупромена

Изолација фасаде према минуту неће само уштедети новац на грејању, већ ће и заштитити зидове приватне куће од смрзавања. Припрема фасаде се састоји од неколико корака: чишћење зидова, означавање и монтажа профила, полагање плоча од минералне вуне и завршна обрада - жбукање зидова или облога винил страницама за заштиту изолационог слоја од оштећења и падавина.


Монтажа оквира на фасаду и полагање плоча од минералне вуне

Прво, фасада је очишћена од избочина, причвршћења и других елемената. Све комуникације (уређаји, носачи, одводи, итд.) Се демонтирају. Све чипове и пукотине у циглама треба затворити цементним малтером, пукотине у дрвеним зидовима се пропенил с монтажном пјеном. Затим се целом површином третира ролна хидроизолације или мастикса.

Минвата има способност да апсорбује влагу, тако да зидови морају бити затворени са ролном хидроизолације пре монтаже оквира. За фасаде треба користити густе плоче од базалтне вате. Плоче се производе углавном у двије величине: 0,5 к 1,0 метара или 0,6 к 1,2 метра. Најчешће, програмери и власници приватних кућа воле да користе за изолацију фасаде плоче у дебљини од 100 милиметара.

Како изоловати фасаду испод споредног колосијека

Када су зидови куће изравнати и третирани хидроизолацијом, можете наставити са постављањем оквира. На ободу поклопца постављен је хоризонтално постављен стартни (чаробни) профил на означеној линији. На зид од опеке, основни профил се причвршћује с типлама, навијци за дрвене зидове. Профил служи као ослонац за први ред и штити топлотну изолацију од продора глодара.

Видео. Како изоловати фасаду куће испод споредног колосијека

Упуте за изолацију фасаде испод споредног колосијека

Даље на предњој страни причврстите вертикалне вођице, између којих ће бити положене плоче од минералне вуне. Размак између водилица је 1,5 цм мањи од ширине плоча, тако да они стоје у оквиру вазора, без размака. Плоче се могу причврстити на зид специјалним гљивама. Потом је цијела конструкција прекривена парном баријером, како би се изолација заштитила од влаге.


Шема изолације фасаде зграде под гипсом

Између парне бране и споредног колотура потребно је оставити зазор да би се побољшала вентилација фасаде и честице влаге су брзо истрошене са површине филма. Да би се створио зазор на вертикалним вођицама оквира, преко парне бране, причвршћују се дрвене шипке. На овим шипкама се израђује декоративни фасадни споредни колосијек. Прочитајте како рељефирати фасаду споредним колосијеком.

Употреба глазираних и минералних гријача за потребе топлинске изолације куће је поуздано и практично рјешење. Минвата је еколошки и незапаљив материјал. Цјеновни распон различитих ступњева топлинске изолације има прилично значајне разлике, овисно о произвођачу. Цена зависи и од густине, што је већа густина материјала, то је већа цена грејача.

Како изоловати фасаду модуларном под малтером

Када је фасада загријана "мокрим поступком" на дну куће такође треба да будепоставите почетни профил, који ће послужити као подлога за топлотну изолацију и заштитити га од малих глодара. За уградњу минералне вуне користити љепило, које се продаје у врећама у облику сухе смјесе. Лепак се сипа у већи контејнер и помеша са хладном водом све док се не добије хомогена густа маса.

Упутство за изолацију фасаде испод малтера

Лепак се наноси лопатицом на фасаду и плоче од минералне вуне, које се затим наносе на површину фасаде. Док се лепак не заглави, плоче треба поравнати. Прво, први ред минаве је потпуно распоређен по ободу куће и тек онда се поставља други ред. У том случају, спојеви другог реда морају се преклапати са вертикалним спојевима првог реда, као цигла.


Шема изолације фасаде објекта испод малтера

Када плоче причврстите на зид, треба их додатно фиксирати пластичним гљивама. На угловима гријаћих плоча избушите рупе које досежу зид куће, а затим убијте типле. Затим, базалтни грејач треба ојачати решетком за бојење. Ојачање фасаде почиње од углова и од косина прозора. За спољне углове фасаде и нагиба користи се угао са арматуром.

Ојачавајућа мрежа са љепилом се утискује у гријач лопатицом. Ролне од стаклених плоча причвршћују се на изолацију бангом на 10 центиметара. Када се углови попну на фасаду, на целој површини зидова се прави малтер. Сазнајте више о томе како загрејати фасаду "мокром методом" коју можете погледати у овом чланку. ПослеИзвођење радова, зидови вашег дома ће бити поуздано заштићени од смрзавања.

Изолација куће. Главна правила